Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions. Write your answer (A, B, C, or D) on your answer sheet    
    If you live in a big family, there might be a lot of drama between the family members. To get along, there are some important qualities. First, you have to be caring. You have to take care of your family members, do hard work to help your parents. Especially when your parents tell you to do something, just do it and don't make an excuse like “Why isn’t my brother doing it?”. If you do that, that's just another problem for your parents to deal with. Secondly, you have to be a patient person. For example, if your family has only one bathroom, you have to wait till it’s your   turn.  Don't complain or else it’s going to start a fight and that’s not good. Thirdly, be ready to share. If your mum comes home with a cookie, and there are two children, you’ll have to break it in halves. So don’t eat the cookie all by yourself. Finally, you need to be easy- going. If your mum buys your sister a new dress and you don’t get anything, don’t complain; just wear your old clothes. Use these qualities and you’ll get along with your family members in no time.  (Adapted from: Tieng Anh 9 Workbook- Pearson Education Publishing House)
                                            
                                                                                
The writer believes that in a big family ______
A. you can get along well by being patient, caring and easy-going
B. you can complain about anything that you are not satisfied with
C. you needn’t share the housework with your family members
Quảng cáo
Trả lời:
 Giải bởi Vietjack
                                        Giải bởi Vietjack
                                    Đáp án A
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
                                                According to the passage, what should kids in a big family NOT do?
                                            
                                                                                             Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án B
Câu 3:
                                                What does the word 'drama' in the passage most closely mean?
                                            
                                                                                             Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án B
Câu 4:
                                                According to the passage, which of the following might be an additional issue for parents to deal with?
                                            
                                                                                            A. When there is a shared bathroom in the house.
B. When your mother buys your sister a new dress.
C. When you refuse to do the work just because your brother doesn’t do it.
 Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án C
Câu 5:
                                                The writer of this passage is very likely to______.
                                            
                                                                                            A. have neither brothers nor sisters
B. live atone
 Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án C
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án D
Câu 2
A. noticeable
Lời giải
Đáp án C
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 7
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
 Nhắn tin Zalo
 Nhắn tin Zalo