Đọc đoạn văn sau và chọn một đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D.  
        Solar energy is a long lasting source of energy which can be used almost anywhere. To generate solar energy, we only need solar cells and the sun. Solar cells can easily be installed on house roofs, so no new space is needed and each user can quietly generate their own energy. Compared to other renewable sources, they also possess many advantages. Wind and water power rely on turbines which are noisy, expensive and easy to break down. Solar cells are totally silent and non-polluting. As they have no moving parts, they require little maintenance and have a long lifetime.           However, solar energy also has some disadvantages. We can only generate solar energy during daytime because the system depends on sunlight. Besides, solar cells require large area to work effectively. The main disadvantage of solar energy is that it costs about twice as much as traditional sources such as coal, oil, and gas. This is because solar cells are expensive. Scientists are hoping that the costs of solar cells will reduce as more and more people see the advantages of this environmentally friendly source of energy.
                                            
                                                                                
What does the passage mainly discuss?
A. The ways and places to install solar cells.
B. The differences between solar energy and others.
C. The advantages and disadvantages of solar energy.
Quảng cáo
Trả lời:
 Giải bởi Vietjack
                                        Giải bởi Vietjack
                                    Đáp án C
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
                                                In which place can solar energy be used?
                                            
                                                                                            A. Almost anywhere
B. Only on house roofs
 Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án A
Câu 3:
                                                The word “they” in line 6 refers to ______.
                                            
                                                                                             Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án B
Câu 4:
                                                
According to the passage, we can only generate solar energy during daytime because this system depends on ______.
                                            
                                                                                            According to the passage, we can only generate solar energy during daytime because this system depends on ______.
 Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án D
Câu 5:
                                                What is NOT mentioned as an advantage of solar cells?
                                            
                                                                                            A. They operate quietly
B. They require little maintenance
 Giải bởi Vietjack
                                                Giải bởi Vietjack
                                            Đáp án C
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Câu 2
A. prediction
Lời giải
Đáp án: C
Giải thích:
Kiến thức: Từ vựng
A. prediction (n): sự dự đoán
B. election (n): bầu cử
C. eruption (n): sự phun trào
D. destruction (n): sự phá hủy
Dựa vào nghĩa câu, chọn C.
Dịch: Pompeii bị phá hủy hoàn toàn vào năm 79 sau Công nguyên do núi lửa Vesuvius phun trào.
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. are you
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. about
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 7
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
 Nhắn tin Zalo
 Nhắn tin Zalo