Read the followingpassage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Not so many years ago, the word vitamin was known only to a few scientists. Today it is very widely used, and the importance of vitamins in your foods is common knowledge.
Vitamins are life-giving substances found in foods and are needed for the proper growth and general health of the body. The different kinds of vitamins are indicated by letters of the alphabet. At the present time, vitamins A, B1, B2, C, D, E and G are known. A proper diet should contain a collection of foods in which all of these vitamins are present. Vitamins are also prepared and sold in tablet and capsule form.
Each vitamin has its particular work to do in the life-giving process. Vitamin B1, for example, benefits appetite and digestion. It also helps the body grow. Another vitami helps the blood to clot, so that danger of bleeding to death in case of injury is lessened. Still another makes the eyes stronger of seeing at night. Airplane pilots need plenty of this vitamin. Scientists think vitamins may have some effect on keeping the hair from turning gray.
Which of the following can be infered from the passage?
Read the followingpassage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Not so many years ago, the word vitamin was known only to a few scientists. Today it is very widely used, and the importance of vitamins in your foods is common knowledge.
Vitamins are life-giving substances found in foods and are needed for the proper growth and general health of the body. The different kinds of vitamins are indicated by letters of the alphabet. At the present time, vitamins A, B1, B2, C, D, E and G are known. A proper diet should contain a collection of foods in which all of these vitamins are present. Vitamins are also prepared and sold in tablet and capsule form.
Each vitamin has its particular work to do in the life-giving process. Vitamin B1, for example, benefits appetite and digestion. It also helps the body grow. Another vitami helps the blood to clot, so that danger of bleeding to death in case of injury is lessened. Still another makes the eyes stronger of seeing at night. Airplane pilots need plenty of this vitamin. Scientists think vitamins may have some effect on keeping the hair from turning gray.
Which of the following can be infered from the passage?
A. Scientists have known about vitamins for centuries.
B. Vitamins are medicines given to cure diseases.
C. To get all the vitamins a person must eat a variety of foods.
D. A few people know the value of vitamins.
Câu hỏi trong đề: Bộ 20 đề thi vào 10 môn Tiếng anh có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Chọn đáp án C
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
This article as a whole is about ______.
A. diet in relation to health

Chọn đáp án C
Câu 3:
We know the name of vitamins through ______.
A. the pictures

Chọn đáp án C
Câu 4:
The word “another” in the last paragraph refers to which of the following?
A. vitamin

Chọn đáp án A
Câu 5:
Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Vitamins can be taken only by eating the foods in which they are found.

Chọn đáp án A
Hot: 500+ Đề thi vào 10 file word các Sở Hà Nội, TP Hồ Chí Minh có đáp án 2025 (chỉ từ 100k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. She did well in the exam, which made us surprised.
B. We were not surprised at her good exam result.
C. We were surprised at her good exam result.
D. We thought she had got better exam result.Lời giải
Chọn đáp án B
Lời giải
Chọn đáp án A
Câu 3
A. Do you know him Mr. Long is a strict teacher in our school?
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. would write
B. write
C. will write
D. wrote
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. The doctor has a little time to see you.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. Yes, please
B. Sure, please
C. No, go ahead
D. I don’t like it
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.