Câu hỏi:

12/08/2023 833 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
 
It is very difficult to succeed in the music business; nine out of ten bands that release a first record fail to produce a second. Surviving in the music industry requires luck and patience, but most of all it requires a detailed knowledge of how a record company functions. The process begins when a representative of a company's Artist and Repertoire (A&R) department visits bars and night clubs, scouting for young, talented bands. After the representative identifies a promising band, he or she will work to negotiate a contract with that band. The signing of this recording contract is a slow process. A company will spend a long time investigating the band itself as well as current trends in popular music. During this period, it is important that a band reciprocate with an investigation of its own, learning as much as possible about the record company and making personal connections with the different departments that will handle its recordings. Once a band has signed the contract and has finished recording an album, the Publicity and Promotions department takes over. This department decides whether or not to mass produce and market the band's album. Most bands fail to make personal contacts in this second department thus losing their voice in the important final process of producing and marketing their album. This loss of voice often contribute to the band’s failure as a recording group. 

It can be inferred from the passage that ______.

A. the cost of recording an album is very expensive

B. the A&R department has a very large staff

C. the music industry is full of opportunities for young bands

D. most bands do not fully understand how record companies operate

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word “it” in the paragraph 1 refers to ______.

A. surviving in the musical industry

B. negotiating a contract

C. luck and patience
D. producing a first album

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Câu 3:

Which of the following statements best expresses the main idea of the passage?

A. Nine out of ten bands fail to produce a second record.

B. The main factors in a band's success are luck and patience.

C. Making personal connections will help the band in the final decisions about the promotion of their album.

D. It is important for a band to have an intricate knowledge of how a recording company works.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Câu 4:

As used in paragraph 1, the word "release" is closest in meaning to ______.

A. itemize

B. distribute
C. overturn
D. pay for

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu 5:

The author mentions that a band's success is dependent on all of the following factors EXCEPT ______.

A. understanding how a record company functions

B. playing music that sounds like music of famous bands

C. making personal contacts with people in the company

D. having patience

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án: C

Giải thích:

Để yêu cầu/ đề nghị ai làm việc gì đó một cách lịch sự, ta thường dùng cấu trúc:

Would you mind + V-ing...?

Hoặc: Do you mind + V-ing...?

Dịch:

A: - "Anh có phiền nếu mua cho tôi một tờ báo trên đường về nhà được không?"

B: - "Không phiền đâu."

Lời giải

Đáp án C

Câu 3

A. If the suitcase were not heavy, the woman can carry it.

B. Without the suitcase, the woman could carry it.

C. But for the heavy suitcase, the woman couldn't carry it.

D. Were the suitcase not heavy, the woman could carry it.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. would visit

B. will visit
C. visited
D. visits

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. Lazy as he was, he passed the exam with flying colours.

B. In spite of his laziness, he passes the exam with flying colours.

C. However lazy was he, he passed the exam with flying colours.

D. Lazy though he is, he passed the exam with flying colours.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. She advised Hoa on taking the shortcut home across the field.

B. She advised Hoa to not take the shortcut home across the field.

C. She advised Hoa about the shortcut home across the field.

D. She advised Hoa not to take the shortcut home across the field.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. She has just bought a car which is very modern and luxury.

B. The new car she has just bought is very modern and luxury.

C. The new car which is very modern and luxury she has just bought.

D. She has just bought a new car of which is very modern and luxury.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP