Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Mount Everest is the highest mountain in the world. It is also the highest trash pile in the world. About 400 people try to reach the top every year. Having many climbers means a lot of trash. It is very dangerous to climb Mt.Everest. The air is very thin and cold. Most people carry bottles of oxygen; they could die without it. When the oxygen bottles are empty, people throw them on the ground. When strong winds rip their tents, people leave them behind. They don’t have the energy to take the trash away. They only have enough energy to go down the mountain safely. Trash is a terrible problem. Since people first began to climb Mt.Everest, they have left 50, 000 kilos of trash on the mountain. Several groups have climbed the mountain just to pick up the trash. When people plan to climb the mountain, they have to plan to take away their trash.
What is the main topic of the passage?
Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Mount Everest is the highest mountain in the world. It is also the highest trash pile in the world. About 400 people try to reach the top every year. Having many climbers means a lot of trash. It is very dangerous to climb Mt.Everest. The air is very thin and cold. Most people carry bottles of oxygen; they could die without it. When the oxygen bottles are empty, people throw them on the ground. When strong winds rip their tents, people leave them behind. They don’t have the energy to take the trash away. They only have enough energy to go down the mountain safely. Trash is a terrible problem. Since people first began to climb Mt.Everest, they have left 50, 000 kilos of trash on the mountain. Several groups have climbed the mountain just to pick up the trash. When people plan to climb the mountain, they have to plan to take away their trash.
What is the main topic of the passage?
A. Wind on the mountain
B. A problem with trash
Quảng cáo
Trả lời:

Chọn đáp án B
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Why do climbers leave their trash on the mountain?
Why do climbers leave their trash on the mountain?
A. Special groups will pick it up.
B. The wind will blow it away.

Chọn đáp án C
Câu 3:
Why do climbers on Mount Everest carry bottles of oxygen?
Why do climbers on Mount Everest carry bottles of oxygen?
A. The weather is not cold.
B. Climbing makes them tired.

Chọn đáp án C
Câu 4:
In line 5, what does the word them refer to?

Chọn đáp án A
Hot: 500+ Đề thi vào 10 file word các Sở Hà Nội, TP Hồ Chí Minh có đáp án 2025 (chỉ từ 100k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. It was so brave of him that to tell her what he thought about her.
B. He was too brave to tell her what he thought about her.
C. He was such a brave man to tell her what he thought about her.
Lời giải
Chọn đáp án D
Câu 2
Lời giải
Chọn đáp án D
Câu 3
A. We stayed at home instead of going to the theatre.
B. We stayed at home for fear of going to the theatre.
C. We stayed at home in spite of going to the theatre.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 7
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.