Câu hỏi:

11/07/2023 1,211 Lưu

Read the passage carefully, then choose the correct option (marked A, B, C or D) to answer the questions.

        Million of people are using cell phones today. In many places, it is actually considered unusual not to use one. In many countries, cell phones are very popular with young people. They find that the phones are means of communication – having a mobile phone shows that they are cool and connected.

The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had to retire at young age because of serious memory loss. He couldn't remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used to talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer's doctor didn't agree.

What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High – tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small to worry about.

As the discussion about their safety continues, it appears that it's best to use mobile phones less often. Use your regular phone of you want to talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it's wise not to use your mobile phone too often.

According to the passage, cell phones are especially popular with young people because ______.

A. they are indispensable in everyday communication 

B. they make them look more stylish  

C. they keep the users alert all the time 

D. they cannot be replaced by regular phones

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The changes possible caused by the cell phones are mainly concerned with______.

A. the mobility of the mind and the body

B. the smallest units of brain

C. the arteries of the brain

D. the resident memory

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

Câu 3:

The word "means" in the passage most closely means _______.

A. meanings 
B. expression 
C. method 
D. transmission

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

Câu 4:

The word "potentially" in the passage most closely means _______.

A. obviously 
B. possibly 
C. certainly
D. privately

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 5:

"Negative publicity" in the passage most likely means _______.

A. information on the lethal effects of cell phones 

B. widespread opinion about bad effects of cell phones 

C. the negative public use of cell phones 

D. poor ideas about the effects of cell phones

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 6:

Doctors have tentatively concluded that cell phones may _______.

A. damage their users' emotions

B. cause some mental malfunction

C. change their users' temperament

D. change their users' social behavior

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 7:

The man mentioned in the passage, who used his cell phone too often _______.

A. suffered serious loss of mental ability

B. could no longer think lucidly

C. abandoned his family

D. had a problem with memory

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn D

Câu 8:

According to the passage, what makes mobile phones potentially harmful is ______.

A. their radiant light

B. their power of attraction

C. their raiding power

D. their invisible rays

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 9:

According to the writer, people should _______.

A. only use mobile phones in urgent cases

B. only use mobile phones in medical emergencies

C. keep off mobile phones regularly

D. never used mobile phones in all cases

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 10:

The most suitable title for the passage could be ______.

A. "The reasons why mobile phones are regular"

B. "Technological Innovation and their price"

C. "They way mobile phones work"

D. "Mobile phones – a must of our time"

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. establishing 
B. established 
C. establishes 
D. establish

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP