Câu hỏi:

15/07/2023 1,594 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 35 to 42.

Improving girls’ educational levels has been demonstrated to have clear impacts on the health and economic future of young women, which in turn improves the prospects of their entire community. The infant mortality rate of babies whose mothers have received primary education is half that of children whose mothers are illiterate. In the poorest countries of the world, 50% of girls do not attend secondary school. Yet, research shows that every extra year of school for girls increases their lifetime income by 15%.

Improving female education, and thus the earning potential of women, improves the standard of living for their own children, as women invest more of their income in their families than men do. Yet, many barriers to education for girls remain. In some African countries, such as Burkina Faso, girls are unlikely to attend school for such basic reasons as a lack of private latrine facilities for girls.

Higher attendance rates of high schools and university education among women, particularly in developing countries, have helped them make inroads to professional careers with better-paying salaries and wages. Education increases a woman's (and her partner and the family's) level of health and health awareness. Furthering women's levels of education and advanced training also tends to lead to later ages of initiation of sexual activity and first intercourse, later age at first marriage, and later age at first childbirth, as well as an increased likelihood to remain single, have no children, or have no formal marriage and alternatively, have increasing levels of long-term partnerships. It can lead to higher rates of barrier and chemical contraceptive use (and a lower level of sexually transmitted infections among women and their partners and children), and can increase the level of resources available to women who divorce or are in a situation of domestic violence. It has been shown, in addition, to increase women's communication with their partners and their employers, and to improve rates of civic participation such as voting or the holding of office.

What can be the best title of the reading passage?

A. Education and Women's Empowerment

B. Woman's Rights to Lifelong Education

C. Female Education and Social Benefit

D. Education and Violence Against Women

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Which of the following statements is true according to the first paragraph

A. Many children in Asia have died because of their mother's ignorance

B. Children whose mother are illiterate are unable to grow healthily

C. The higher their education level is, the more money women ear

D. It is their husbands who make women improve their education level

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu 3:

It is implied in the first paragraph that ______

A. the husband in a family takes little responsibility in rearing the children

B. there are numerous reasons for women not to come to class worldwide

C. the children's standard of living largely depends on their mother's income

D. the mother in a family makes every effort to raise the children effectively

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Giải thích

Barrier (n): rào cản

Câu 4:

The word "barriers" in the passage is closest in meaning to _____

A. challenges

B. problems

C. difficulties

D. limits

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu 5:

he phrase "make inroads into" in the passage can be best replaced with ______

A. make progress in

B. succeed in taking

C. celebrate achievement in

D. take the chance in

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Giải thích

Make inroads into (v): Thành công trong việc gì

Câu 6:

According to the passage, furthering women's levels of education and advanced training does not result in

A. an increased likelihood to remain single among women

B. higher rates of barrier and chemical contraceptive use

C. improved rates of civic participation among women

D. an increased level of health awareness for the husbands

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. problems

B. solutions

C. methods

D. ways

Lời giải

Đáp án A

Câu 2

A. romance

B. romantic

C. romanticize

D. romanticism

Lời giải

Đáp án A

Câu 3

A. playing

B. played

C. who plays

D. whom played

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. had already leaved

B. had already left

C. had had left

D. had already leaving

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. to be meeting

B. meeting

C. to be met

D. to meet

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP