Câu hỏi:

05/07/2022 10

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The biggest difference between an eco-lodge and a green hotel is the setting in which you'll find them. Eco lodges tend to be more remote, located in relatively pristine natural environments such as beaches, jungles and mountains. Green hotels, on the other hand, are more often associated with cities and towns.

Eco lodges and green hotels both emphasize elements such as environmental responsibility and minimizing negative impact. The best ones offer renewable energy sources, recycling services, eco-friendly toiletries, energy efficient lighting, locally sourced food, organic linens and towels, non-toxic cleaning supplies, non-disposable dishes, water conservation methods and various other sustainability-focused initiatives.

But eco lodges tend to be more dependent on the natural environment than green hotels. They are also generally more active in nature and wildlife conservation, more focused on educating visitors about the flora and fauna of local ecosystems, and more deeply connected with the area's indigenous culture (whose influence is often incorporated into the lodge's decor and restaurant menu).

The best eco lodges also work to ensure positive relationships with the local people. They train and employ them at fair wages, take part in community development initiatives, offer activities that help visitors conserve and appreciate local customs, and contribute to the local economy. In this way, they reinforce the notion of ecotourism as a more sustainable long-term business model than altering or destroying habitats for quick financial gains.

The passage mainly discusses ____.

Đáp án chính xác

Quảng cáo

Trả lời:

verified
Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng là: B

Đoạn văn chủ yếu thảo luận về nhà nghỉ sinh thái là gì và chúng hoạt động như thế nào.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

According to the passage, what does the ecotourism aim at?

Xem đáp án » 05/07/2022 28

Câu 2:

In paragraph 1, the word "it" refers to ____.

Xem đáp án » 05/07/2022 26

Câu 3:

In paragraph 4, the word "avoid" is closest in meaning to ____.

Xem đáp án » 05/07/2022 25

Câu 4:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Tourism will always have an impact on the places visited. Sometimes the impact is good, but often it is negative. For example, if lots of people visit one place, then this can damage the environment. The question is - how can we minimize the problems without preventing people from travelling and visiting places?

The main aim of ecotourism is to reduce the negative impact that tourism has on the environment and local people. The idea is to encourage tourists to think about what they do when they visit a place.

It's great to talk about protecting the environment, but how do you actually do this? There are a number of key points. Tourists shouldn't drop litter, they should stay on the paths, they shouldn't interfere with wildlife and they should respect local customs and traditions.

Some people see ecotourism as a contradiction. They say that any tourism needs infrastructure - roads, airports and hotels. The more tourists that visit a place, the more of these are needed and, by building more of these, you can't avoid damaging the environment.

But, of course, things aren't so black and white. Living in a place of natural beauty doesn't mean that you shouldn't benefit from things like better roads. As long as the improvements benefit the local people and not just the tourists, and the local communities are consulted on plans and changes, then is there really a problem?

In 2002 the United Nations celebrated the "International Year of Ecotourism". Over the past twenty years, more and more people have started taking eco-holidays. In countries such as Ecuador, Nepal, Costa Rica and Kenya, ecotourism represents a significant proportion of the tourist industry.

What is the main idea of the passage?

Xem đáp án » 05/07/2022 17

Câu 5:

The word "initiatives" in the passage is closest in meaning to ____.

Xem đáp án » 05/07/2022 16

Câu 6:

Which of the following provides official training and education as stated in the passage?

Xem đáp án » 05/07/2022 15

Câu 7:

According to the passage, all of the following are true about eco lodges EXCEPT that ____.

Xem đáp án » 05/07/2022 14

Bình luận


Bình luận