🔥 Đề thi HOT:

1255 người thi tuần này

500 bài viết lại câu ôn thi chuyên Tiếng Anh có đáp án cực hay (Phần 1)

26.4 K lượt thi 110 câu hỏi
557 người thi tuần này

Đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 9 i-Learn Smart World có đáp án - Đề 1

2.5 K lượt thi 40 câu hỏi
508 người thi tuần này

Đề minh họa thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2025 - Sở GD Hà Nội

3.2 K lượt thi 40 câu hỏi
436 người thi tuần này

Đề thi giữa kì 2 Anh 9 Global Success có đáp án - Đề 1

2 K lượt thi 29 câu hỏi
402 người thi tuần này

Đề kiểm tra: Practice test 1 có đáp án

65 K lượt thi 40 câu hỏi
292 người thi tuần này

Bộ 10 đề ôn thi học sinh giỏi Tiếng anh lớp 9 có đáp án (Đề 8)

18.4 K lượt thi 96 câu hỏi

Danh sách câu hỏi:

Câu 6:

 They had to bring in an outside specialist to install the computer system, _______?

Xem đáp án

Câu 7:

It is obvious that a baby elephant is _______ than a lion cub.

Xem đáp án

Đoạn văn 1

Read the following advertisement/school announcement and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct option that best fits each of the numbered blanks from 10 to 15.

I.

WANT TO BE A TOUR GUIDE?

Are you over 18? Are You interested (10) traveling and exploring different cultures?

Apply to ABC Vocational School. We provide tour guide training courses all year round:

- No (11) qualifications needed

- Low cost

- Apprenticeships provided

Contact (12)

Email: abcxyz@web.mail

Address: 100 Olden Street, Ballack Clava

Câu 14:

No (11) qualifications needed

Xem đáp án

Câu 15:

Contact (12)

Xem đáp án

Đoạn văn 2

II. 

ANNOUNCEMENT OF SCHOOL YEAR-END PARTY

The School Youth Union would like to announce:

- All students (13) to be present at 19 00 on May 29

- Each class is to prepare a performance for the Talent Show. Each performance should not exceed 5 minutes. 

- Each class is to (14) one student to take part in the ' King and Queen of the Night" event.

(15) you have any questions, please contact your class monitor.

Câu 16:

All students (13) to be present at 19 00 on May 29

Xem đáp án

Đoạn văn 3

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct option that best fits each of the numbered blanks from 18 to 23.

Music brings many benefits to our lives, especially when we learn something new. Firstly, it makes learning more enjoyable. When we listen to music while studyins. it can help us feel relaxed and happy. (18) For example, if you are learning a new language, listening to songs in that language can help you understand and remember words better.

Secondly, music helps us focus. (19), our mind becomes less distracted. We can concentrate better on our tasks. whether it's reading, w riting, or solving problems. This is because music has a special way of grabbing our attention and (20).

Finally, music connects us w'ith other cultures. Through music, we can learn about the traditions, feelings, and (21). It's like traveling to new places without leaving (22). We can hear different  instruments. rhythms. and voices that tell us about the rlch diversity of our world.

In summary, music is not just about entertainment. It helps us learn better, stay focused, and (23). It's a powerful tool that can make our learning journey more exciting and rewarding.

Câu 19:

(18) For example, if you are learning a new language,

Xem đáp án

Câu 20:

(19), our mind becomes less distracted. We can concentrate

Xem đáp án

Câu 21:

w riting, or solving problems. This is because music has a special way of grabbing our attention and (20).

Xem đáp án

Câu 22:

Finally, music connects us w'ith other cultures. Through music, we can learn about the traditions, feelings, and (21).

Xem đáp án

Câu 23:

It's like traveling to new places without leaving (22).

Xem đáp án

Câu 24:

In summary, music is not just about entertainment. It helps us learn better, stay focused, and (23).

Xem đáp án

Đoạn văn 4

Read the fallowing passage anJ mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct option that best fits each of the numbered blanks from 24 to 28.

Doing chores is good for children. Kids (24) do housework develop important life skills that they will need for the rest of their lives. Doing the laundry, cleaning the house, and taking care of others are among the important skills students will need when they start their own families. These are the lhings that schools cannot fully teach, (25) it’s important for children to learn them at home. Moreover, sharing housework helps young people learn to take (26). They know that they have to try to finish their tasks even though they do not enjoy doing them. (27) benefit of housework is that it helps develop children’s gratitude to their parents. When doing housework, they learn to appreciate all the hard work their parents do around the house for them. In addition, doing chores together helps (28) family bonds. creating special moments between children and parents. All in all, doing housework can bring a lot of benefits to children.

Câu 27:

Moreover, sharing housework helps young people learn to take (26).

Xem đáp án

Đoạn văn 5

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to in Jicate the correct answer to each of the questions from 29 to 33.

International Women's Day, celebrated on March 8th, is a time to honor women's progress and advocate for real change towards gender equality. This day, rooted in a 1908 demonstration where 15,000 women in New York City stood united for equal rights, better pay, shorter hours, and voting rights, has gross into a w’or1dwide mom ement. Clara Zetkin, at a meeting in 1910, suggested a special day each year to focus on women's rights, leading to the first International Women's Day in 1911.

Despite some beliefs that women has’e equal chances as men. the reality often tells a different stor . Girls worldwi de face more household duties than boys and are more likely to miss out on school. In many countries, equal education for both tenders is not guaranteed, and many girls are married off young. which can force them to end school early , lead to early pregnancy together with other health issues, and increase the chance of domestic violence.

On International Women's Day, people participate in activities that raise awareness and call for gender equality. Wearing purple, a color of women's rights history, is common. It is also a day when women are celebrated w’ith gifts and social recognition in some places.

The journey towards full gender equality continues to face challenges. Yet, women's groups across the globe remain strong and active, w'ith younger women and teenagers adding their voices and energy to the cause. They are organizing, speaking out, and urging a shift in how we view and act towards each other regarding gender roles.

Câu 30:

What would be the best title for the passage?

Xem đáp án

Câu 31:

What does the word advocate in the passage mostly mean?

Xem đáp án

Câu 32:

 What suggestion did Clara Zetkin make at the 1910 meeting‘?

Xem đáp án

Câu 33:

What issue is NOT mentioned as a challenge faced by girls, according to the passage?

Xem đáp án

Câu 34:

what does the word “It” in paragraph 3 refer to?

Xem đáp án

Đoạn văn 6

Read  the following passage and mack the letter A, B, C, or D an your ans mer sheet to indicate the correct answer ta eoch af the questions from 34 to 40.

Since the birth of the car in 1886, transport in big cities has changed a lot. It is no wonder many experts think that there will be extraordinary changes in the next few decades.

As technology develops, highways, skylines, subways will be all transformed. Smarter roadways and highways in cities outfitted with IoT sensors will process all kinds of data in real time and inform users of the best transport options. Weather, crashes, traffic conditions will be communicated to users and smart stops will be found everywhere providing renewable energy, green hydrogen or even greener energy, ensuring efficiency and safety on every highway. Tunnels will also be a smart choice because of the reduction of traffic congestion. Underground roads will be built in 3D with a lift system which will take vehicles deep underground and will allow traffic to attain the greatest speed without intersections.

There will also be innovations in the sky. Air taxis are not a new idea, but in the future they will be completely environment-friendly. Aviation gasoline will be no longer used. Green energy will be in place and cost-effective air taxis will enable people to travel from one busy urban city to another in record time.

New technologies such as AI and the rollout of 5G will pave the way for fully autonomous innovation. Cars will not be the only thing to go autonomous. Freight trucks, cargo vehicles, air taxis will all benefit from this technology and that is why the term ‘driver’ will become extinct.

Transport will go green. Electric or hydrogen power will be mainstream. There will still be issues to solve such as safety, speed and cost, and of course governments will need to make new traffic laws.

Câu 35:

Which of the following could be the best title for the passage?

Xem đáp án

Câu 36:

The word transformed in paragraph 2 is opposite in meaning to 

Xem đáp án

Câu 37:

Which of the following is NOT stated in paragraph 2?

Xem đáp án

Câu 38:

The word they in paragraph 3 refers to 

Xem đáp án

Câu 39:

According to the passage. thanks to technology,  

Xem đáp án

Câu 40:

It can be inferred from the passage that  

Xem đáp án

4.6

261 Đánh giá

50%

40%

0%

0%

0%