Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.
New Zealand is a small country of four million inhabitants, a long-haul flight from all the major tourist-generating markets of the world. Tourism currently makes up 9% of the country's gross domestic product and is the country's largest export sector. Unlike other export sectors, which make products and then sell them overseas, tourism brings its customers to New Zealand. The product is the country itself the people, the places, and the experiences. In 1999, Tourism New Zealand launched a campaign to communicate a new brand position to the world. The campaign focused on New Zealand's scenic beauty, exhilarating outdoor activities and authentic Maori culture, and it made New Zealand one of the strongest national brands in the world. A key feature of the campaign was the website www.newzealand.com, which provided potential visitors to New Zealand with a single gateway to everything the destination had to offer. The heart of the website was a database of tourism services operators, both those based in New Zealand and those based abroad which offered tourism service to the country. Any tourism-related business could be listed by filling in a simple form. This meant that even the smallest bed and breakfast address or specialist activity provider could gain a web presence with access to an audience of long-haul visitors. In addition, because participating businesses were able to update the details they gave on a regular basis, the information provided remained accurate. And to maintain and improve standards, Tourism New Zealand organised a scheme whereby organisations appearing on the website underwent an independent evaluation against a set of agreed national standards of quality. As part of this, the effect of each business on the environment was considered. To communicate the New Zealand experience, the site also carried features relating to famous people and places. One of the most popular was an interview with former New Zealand All Blacks rugby captain Tana Umaga. Another feature that attracted a lot of attention was an interactive journey through a number of the locations chosen for blockbuster films which had made use of New Zealand's stunning scenery as a backdrop. As the site developed, additional features were added to help independent travelers devise their own customised itineraries. (Adapted from Cambridge IELTS 13)
What is the passage mainly about?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.
New Zealand is a small country of four million inhabitants, a long-haul flight from all the major tourist-generating markets of the world. Tourism currently makes up 9% of the country's gross domestic product and is the country's largest export sector. Unlike other export sectors, which make products and then sell them overseas, tourism brings its customers to New Zealand. The product is the country itself the people, the places, and the experiences. In 1999, Tourism New Zealand launched a campaign to communicate a new brand position to the world. The campaign focused on New Zealand's scenic beauty, exhilarating outdoor activities and authentic Maori culture, and it made New Zealand one of the strongest national brands in the world. A key feature of the campaign was the website www.newzealand.com, which provided potential visitors to New Zealand with a single gateway to everything the destination had to offer. The heart of the website was a database of tourism services operators, both those based in New Zealand and those based abroad which offered tourism service to the country. Any tourism-related business could be listed by filling in a simple form. This meant that even the smallest bed and breakfast address or specialist activity provider could gain a web presence with access to an audience of long-haul visitors. In addition, because participating businesses were able to update the details they gave on a regular basis, the information provided remained accurate. And to maintain and improve standards, Tourism New Zealand organised a scheme whereby organisations appearing on the website underwent an independent evaluation against a set of agreed national standards of quality. As part of this, the effect of each business on the environment was considered. To communicate the New Zealand experience, the site also carried features relating to famous people and places. One of the most popular was an interview with former New Zealand All Blacks rugby captain Tana Umaga. Another feature that attracted a lot of attention was an interactive journey through a number of the locations chosen for blockbuster films which had made use of New Zealand's stunning scenery as a backdrop. As the site developed, additional features were added to help independent travelers devise their own customised itineraries. (Adapted from Cambridge IELTS 13)
What is the passage mainly about?
A. The website for New Zealand's tourism
B. The website of New Zealand
C. The tourism in New Zealand
D. The tourist attractions in New Zealand
Câu hỏi trong đề: Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án: A
Giải thích: Dựa vào nội dung bài
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The word "it" in paragraph 1 refers to _________.
The word "it" in paragraph 1 refers to _________.
A. campaign
B. New Zealand's scenic beauty
C. tourism
D. website

Đáp án: A
Giải thích: Dựa vào thông tin: “The campaign focused on New Zealand's scenic beauty, exhilarating outdoor activities and authentic Maori culture, and it made New Zealand one of the strongest national brands in the world”. Câu sử dụng cùng một chủ ngữ và it thay cho chủ ngữ “the campaign”
Dịch: Chiến dịch tập trung vào cảnh đẹp của New Zealand, các hoạt động ngoài trời sôi nổi và văn hóa Maori đích thực, và nó đã đưa New Zealand trở thành một trong những thương hiệu quốc gia mạnh nhất trên thế giới
Câu 3:
According to paragraph 3, why did the website conduct an interview with Tana Umaga?
According to paragraph 3, why did the website conduct an interview with Tana Umaga?
A. to encourage tourists to visit New Zealand.
B. to advertise the New Zealand experience
C. to attract a lot of attention.
D. to show off the beauty of New Zealand.

Đáp án: B
Giải thích: Dựa vào thông tin: “To communicate the New Zealand experience, the site also carried features relating to famous people and places. One of the most popular was an interview with former New Zealand All Blacks rugby captain Tana Umaga”
Dịch: Để truyền đạt kinh nghiệm của New Zealand, trang web cũng cung cấp các tính năng liên quan đến những người và địa điểm nổi tiếng. Một trong những cuộc phỏng vấn nổi tiếng nhất là cuộc phỏng vấn với cựu đội trưởng đội bóng bầu dục New Zealand All Blacks Tana Umaga.
Câu 4:
The word "evaluation" in paragraph 3 is closest in meaning to _________.
A. score
B. result
C. comparison
D. assessment

Đáp án: D
Giải thích: evaluation = assessment = sự đánh giá
Câu 5:
Which statement is TRUE, according to the passage?
Which statement is TRUE, according to the passage?
A. New Zealand's products are not about its food, people, places and experiences.
B. New Zealand is a small country, with a population of fourteen million.
C. New Zealand cuisine has made New Zealand one of the world's biggest national brands.
D. Blockbuster films had used New Zealand's stunning scenery as a backdrop.

Đáp án: D
Giải thích: Dựa vào thông tin: “Another feature that attracted a lot of attention was an interactive journey through a number of the locations chosen for blockbuster films which had made use of New Zealand's stunning scenery as a backdrop”
Dịch: Một tính năng khác thu hút nhiều sự chú ý là một cuộc hành trình tương tác qua một số địa điểm được chọn cho các bộ phim bom tấn đã sử dụng cảnh quan tuyệt đẹp của New Zealand làm bối cảnh.
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. ironing/ iron
B. iron/ iron
C. ironed/ to iron
D. to iron/ to iron
Lời giải
Đáp án: A
Giải thích:
- need + Ving: cái gì cần được làm → need ironing
- needn’t + V: không cần làm gì → needn’t iron
Dịch: Mấy cái áo này cần giặt nhưng bạn không cần giặt ngay bây giờ.
Câu 2
A. was cooking
B. is cooking
C. cooks
D. has cooked
Lời giải
Đáp án: A
Giải thích:
Diễn tả hành động đang xảy ra trong quá khứ thì một hành động khác xen vào => hành động đang xảy ra chia thì quá khứ tiếp diễn, hành động xen vào chia thì quá khứ đơn.
Dịch: Điện thoại reo khi cô ấy đang nấu bữa tối
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. therefore
B. so that
C. once
D. though
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. I quite agree with you.
B. That’s a good idea, but I am busy
C. Great!
D. Yes, let’s do that
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 7
A. voluntary
B. effective
C. informal
D. Universal
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.