Câu hỏi:

25/10/2023 978 Lưu

The three phases of human memory are the sensory memory, the short-term memory, and the long- term memory. This division of the memory into phases is based on the length of time of the memory.

Sensory memory is instantaneous memory. It is an image or memory that enters your mind only for a short period of time; it comes and goes in under a second. The memory will not last longer than that unless the information enters the short-term memory.

Information can be held in the short-term memory for about twenty seconds or as long as you are actively using it. If you repeat a fact to yourself, that fact will stay in your short-term memory as long as you keep repeating it. Once you stop repeating it, either it is forgotten or it moves into long term memory.

Long-term memory is the huge memory tank that can hold ideas and images for years and years. Information can be added to your long-term memory when you actively try to put it there through memorization or when an idea or image enters your mind on its own.

The best title for this passage would be __________.

A. The difference between sensory and short-term memory
B. How long it takes to memorize
C. The stages of human memory
D. Human phases

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Tiêu đề phù hợp nhất cho bài đọc là ________.

A. Sự khác nhau giữa trí nhớ tạm thời và ngắn hạn

B. Mất bao lâu để ghi nhớ

C. Các giai đoạn của trí nhớ con người

D. Các giai đoạn con người

Câu đầu tiên trong bài đọc đã nêu lên ý chính cùa toàn bài, và các đoạn sau làm rõ vấn đề hơn

Dẫn chứng: “The three phases of human memory are the sensory memory, the short-term memory, and the long-term memory.” (Ba giai đoạn của bộ nhớ con người là trí nhớ tạm thời, ngắn hạn và dài hạn.)

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The three phases of memory discussed in the passage are differentiated according to ____________.

A. The location in the brain
B. The period of time it takes to remember something
C. How the senses are involved in the memory.
D. How long the memory lasts.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Ba giai đoạn của quá trình ghi nhớ được thảo luận trong bài đọc được phân biệt theo ______.

A. Vị trí trong bộ não

B. Khoảng thời gian để ghi nhớ điều gì

C. Cách thức các giác quan tham gia vào quá trình ghi nhớ

D. Quá trình ghi nhớ kéo dài bao lâu

Dẫn chứng trong đoạn đầu: “This division of the memory into phases is based on the length of time of the memory.” (Sự phân chia bộ nhớ thành các giai đoạn dựa vào độ dài thời gian của quá trình ghi nhớ.)

Câu 3:

The expression “is based on” in the first paragraph could be best replaced by __________.

A. Is on the top of 
B. is at the foot of
C. depends on
D. is below

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

- “is based on” - “depends on”: phụ thuộc vào, dựa vào

“This division of the memory into phases is based on the length of time of the memory.” (Sự phân chia bộ nhớ thành các giai đoạn dựa vào độ dài thời gian của quá trình ghi nhớ.)

Câu 4:

According to the passage, which type of memory is the shortest?

A. Sensory memory
B. Active memory
C. Short-term memory 
D. Long-term memory

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Theo bài đọc, loại trí nhớ nào là ngắn nhất?

Dẫn chứng ở câu đầu trong đoạn 2: Sensory memory is instantaneous memory.

Câu 5:

According to the passage, when will information stay in your short-term memory?

A. For as long as twenty minutes
B. As long as it is being used.
C. After you have repeated it many times.
D. When it has moved into long-term memory.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Theo bài đọc, lúc nào thì thông tin sẽ lưu lại ở trí nhớ ngắn hạn?

Dẫn chứng ở câu đầu tiên trong đoạn 3: “Information can be held in the short-term memory for about twenty seconds or as long as you are actively using it.” (Thông tin có thể được giữ lại trong bộ nhớ ngắn hạn khoảng hai mươi giây hoặc miễn là bạn đang tích cực sử dụng nó.)

Câu 6:

All of the following are TRUE about long - term memory EXCEPT that __________

A. it has a very large capacity.
B. it can hold information.
C. it is possible to put information into it through memorization.
D. memorization is the only way that information can get there.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Tất cả những điều sau ĐÚNG về trí nhớ dài hạn NGOẠI TRỪ __________.

A. Đúng (Long-term memory is the huge memory tank)

B. Đúng (Long-term memory is the huge memory tank that can hold ideas and images for years and years)

C. Đúng (Information can be added to your long-term memory when you actively try to put it there through memorization)

D. Sai (Information can be added to your long-term memory when you actively try to put it there through memorization or when an idea or image enters your mind on its own) => Sự ghi nhớ không phải là cách duy nhất

Câu 7:

The expression “on its own” in the last sentence can be best replaced by

A. by itself     
B. in its own time
C. with its
D. in only one way

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

- “on its own” = “by itself”: tự nó, tự bản thân

Dẫn chứng: “Information can be added to your long-term memory when you actively try to put it there through memorization or when an idea or image enters your mind on its own. (Thông tin có thể được bổ sung vào trí nhớ dài hạn khi bạn tích cực cố gắng lưu giữ nó ở đó thông qua sự ghi nhớ hoặc là khi một ý tưởng hay hình ảnh tự động vào tâm trí của bạn.)

Câu 8:

It can be inferred from the passage that if a person remembers a piece of « information for two days, this is probably _________.

A. three phases of memory  
B. the sensory memory
C. the short- term memory 
D. the long- term memory

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Ta có thể suy ra từ bài đọc rằng nêu một người ghi nhớ thông tin được khoảng 2 ngày, điều này có thể là ________.

Theo thông tin trong bài đọc thì “the sensory memory” và “the short-term memory” là loại trí nhớ rất ngắn, chỉ tính bằng giây nên một người ghi nhớ thông tin được khoảng thời gian 2 ngày sẽ thuộc vào trí nhớ dài hạn

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. Mating rituals of great horned owls
B. Raising a family of great horned owls
C. Habits of young great horned owls
D. Nest building of great horned owls

Lời giải

Đáp án B

Chủ đề của bài đọc này là gì?

A. Nghi lễ kết đôi của loài cú sừng

B. Việc xây dựng một gia đình của loài cú sừng

C. Thói quen của cú sừng con

D. Việc ỉàm tổ của loài cú sừng

Câu đu tiên của bài đọc chính là câu chủ đ “topic sentence”: “It takes a long time to raise a family of owlets, so the great horned owl begins early in the year.”

Câu 2

A. confide      
B. confident  
C. confidential   
D. confidence

Lời giải

Đáp án D

enough + noun: đủ ( cái gì đó) Confidence(n): sự tự tin

Một số thí sinh trượt bài thi nói bởi vì họ không có đủ sự tự tin.

Câu 3

A. as a rule     
B. as usual
C. out of habit    
D. for granted

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. has she got that information      
B. she got that information           
C. did she get that information   
D. that information has she got

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. likely 
B. close  
C. next 
D. similar

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. It was on my birthday when
B. It was my birthday on that
C. It was my birthday that 
D. It was on my birthday that

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. keep
B. go
C. walk  
D. run

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP