PART 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 21 to 24.
Job hunter puts CV on billboard
A French man who was unemployed tried a new way to get a job. He put his CV (résumé) on a giant billboard. The billboard was next to a very busy road. It was four metres long and three metres high. There was a photo of the man wearing a Santa Claus hat. There was a message on the billboard that said: "Trilingual operations manager seeks position in hotels, restaurants, tourism and leisure." About 70,000 people a day could see the CV from their car. Jobseeker Laurent Le Bret, 41, said: "All I want for Christmas is a job." His idea worked. A holiday resort contacted and interviewed him. He started his new position as an operations manager ten days after he put his résumé on the billboard.
Mr Le Bret had help from the owner of the billboard. He was going to pay to put his CV on the billboard. However, the advertising company decided to give him the space for free. Mr Le Bret saved 2,000 euros (about $2,700) because he did not have to pay. The advertising company is called Pisoni Publicité. The company's CEO spoke to the France 24 news agency. He said: "We thought it was an interesting idea. When people come up with ideas like this we are always keen to see what we can do. We’re very happy to prove that what we do works, and that Mr Le Bret is back at work." Many people
contacted Mr Le Bret after he got his job. They want to try the same thing. There are 3.3 million unemployed people in France.
What does the word “It” in the sentence “It was four metres long and three metres high.” refer to?
PART 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the questions from 21 to 24.
Job hunter puts CV on billboard
A French man who was unemployed tried a new way to get a job. He put his CV (résumé) on a giant billboard. The billboard was next to a very busy road. It was four metres long and three metres high. There was a photo of the man wearing a Santa Claus hat. There was a message on the billboard that said: "Trilingual operations manager seeks position in hotels, restaurants, tourism and leisure." About 70,000 people a day could see the CV from their car. Jobseeker Laurent Le Bret, 41, said: "All I want for Christmas is a job." His idea worked. A holiday resort contacted and interviewed him. He started his new position as an operations manager ten days after he put his résumé on the billboard.
Mr Le Bret had help from the owner of the billboard. He was going to pay to put his CV on the billboard. However, the advertising company decided to give him the space for free. Mr Le Bret saved 2,000 euros (about $2,700) because he did not have to pay. The advertising company is called Pisoni Publicité. The company's CEO spoke to the France 24 news agency. He said: "We thought it was an interesting idea. When people come up with ideas like this we are always keen to see what we can do. We’re very happy to prove that what we do works, and that Mr Le Bret is back at work." Many people
contacted Mr Le Bret after he got his job. They want to try the same thing. There are 3.3 million unemployed people in France.
Câu hỏi trong đề: Bộ 5 đề thi cuối kì 2 Tiếng Anh 12 năm 2024-2025 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
C
Kiến thức: đọc hiểu
Giải thích: “It” thay thế cho “the billboard” – đối tượng chính được nhắc trước đó.
Dịch nghĩa: Biển quảng cáo nằm cạnh một con đường rất đông. Nó dài bốn mét và cao ba mét.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
What is the main idea of the passage?
B
Kiến thức: đọc hiểu (Một phương pháp tìm việc sáng tạo đã giúp người đàn ông nhanh chóng tìm được vị trí mới.)
Giải thích: Thông tin:
- French man who was unemployed tried a new way to get a job. He put his CV (résumé) on a giant billboard.
- His idea worked. A holiday resort contacted and interviewed him.
Dịch nghĩa:
- Một người đàn ông Pháp thất nghiệp đã thử một cách mới để tìm việc. Anh ấy đã đặt CV (sơ yếu lý lịch) của mình lên một biển quảng cáo khổng lồ.
- Ý tưởng của anh ấy đã thành công. Một khu nghỉ dưỡng đã liên hệ và phỏng vấn anh.
Câu 3:
What was the result of Mr Le Bret putting his CV on the billboard?
C
Kiến thức: đọc hiểu (Anh ấy đã tìm được việc và bắt đầu làm việc trong vòng mười ngày.)
Giải thích: Thông tin: A holiday resort contacted and interviewed him. He started his new
position as an operations manager ten days after he put his résumé on the billboard.
Dịch nghĩa: Một khu nghỉ dưỡng đã liên hệ và phỏng vấn anh. Anh bắt đầu công việc mới với vai trò quản lý vận hành chỉ mười ngày sau khi đặt sơ yếu lý lịch lên biển quảng cáo.
Câu 4:
What did the advertising company do for Mr Le Bret?
C
Kiến thức: đọc hiểu
Giải thích: Thông tin: However, the advertising company decided to give him the space for free.
Dịch nghĩa: Tuy nhiên, công ty quảng cáo đã quyết định tặng anh chỗ quảng cáo đó miễn phí.
Câu 5:
How many unemployed people are there in France?
B
Kiến thức: đọc hiểu
Giải thích: Thông tin: There are 3.3 million unemployed people in France.
Dịch nghĩa: Có 3.3 triệu người thất nghiệp ở Pháp.
Dịch bài đọc:
Một người đàn ông Pháp thất nghiệp đã thử một cách mới để tìm việc. Anh ấy đã đặt CV (sơ yếu lý lịch) của mình lên một biển quảng cáo khổng lồ. Biển quảng cáo nằm cạnh một con đường rất đông xe cộ. Nó dài bốn mét và cao ba mét. Trên biển có một bức ảnh của người đàn ông đội mũ ông già Noel, kèm theo thông điệp: "Quản lý vận hành thông thạo ba thứ tiếng tìm vị trí làm việc trong khách sạn, nhà hàng, du lịch và giải trí."
Khoảng 70.000 người mỗi ngày có thể nhìn thấy CV này từ xe của họ. Người tìm việc Laurent Le Bret, 41 tuổi, nói: "Điều tôi muốn nhất cho Giáng Sinh là có một công việc." Ý tưởng của anh ấy đã thành công. Một khu nghỉ dưỡng đã liên hệ và phỏng vấn anh. Anh bắt đầu công việc mới với vai trò quản lý vận hành chỉ mười ngày sau khi đặt sơ yếu lý lịch lên biển quảng cáo.
Ông Le Bret đã nhận được sự giúp đỡ từ chủ sở hữu của biển quảng cáo. Ban đầu, ông dự định phải trả tiền để đặt CV trên biển, nhưng công ty quảng cáo đã quyết định tặng không gian này miễn phí. Nhờ đó, ông Le Bret đã tiết kiệm được 2.000 euro (khoảng 2.700 đô la). Công ty quảng cáo này có tên là Pisoni Publicité. Giám đốc điều hành của công ty đã trả lời hãng tin France 24: "Chúng tôi nghĩ đó là một ý tưởng thú vị. Khi mọi người đưa ra những ý tưởng như vậy, chúng tôi luôn muốn xem mình có thể làm gì. Chúng tôi rất vui khi chứng minh rằng những gì chúng tôi làm có hiệu quả, và ông Le Bret đã trở lại làm việc." Nhiều người đã liên hệ với ông Le Bret sau khi ông tìm được việc. Họ muốn thử cách làm tương tự. Hiện tại, Pháp có 3,3 triệu người thất nghiệp.
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án đúng: A
Câu 2
Lời giải
Đáp án đúng: A
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.