Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 23 to 30.
Search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity- Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of wastes. Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars. But to date, that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness power with giant windmills. Geothermal power is also being tested. Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only 4 percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make use of temperature differences in ocean water to produce energy.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 23 to 30.
Search for alternative sources of energy has led in various directions. Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity- Converting waste products to gases or oil is also an efficient way to dispose of wastes. Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars. But to date, that process has proven expensive. Other experiments are underway to harness power with giant windmills. Geothermal power is also being tested. Some experts expect utility companies to revive hydroelectric power derived from streams and rivers. Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only 4 percent. The oceans are another potential source of energy. Scientists are studying ways to convert the energy of ocean currents, tides, and waves to electricity. Experiments are also underway to make use of temperature differences in ocean water to produce energy.
What is the best title of the passage?
A. New Discoveries in Geothermal Power
B. Efficient Ways of Disposing of Waste
C. The Use of Water Products for Energy
D. The Search for Alternative Sources of Energy
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án đúng là: D
Giải thích: Dựa vào câu: Search for alternative sources of energy has led in various directions.
Dịch: Việc tìm kiếm các nguồn năng lượng thay thế đã dẫn đến nhiều hướng khác nhau.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
What provided one third of the electricity in the United States fifty years ago?
What provided one third of the electricity in the United States fifty years ago?
A. water
B. oil
C. waste products
D. wind

Đáp án đúng là: A
Giải thích: Dựa vào câu: Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only 4 percent.
Dịch: Năm mươi năm trước, thủy điện đã cung cấp một phần ba lượng điện được sử dụng ở Mỹ, nhưng ngày nay nó chỉ cung cấp 4 phần trăm.
Câu 3:
What could be best replaced the phrase 'geothermal power' in the passage?
What could be best replaced the phrase 'geothermal power' in the passage?
A. water in the ocean, lake, or river
B. gases in the earth's atmosphere
C. steam that shot up out of the earth
D. heat from the earth

Đáp án đúng là: D
Giải thích: geothermal power: địa nhiệt
Câu 4:
Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of energy?
Which of the following is NOT mentioned in the passage as an alternative source of energy?
A. Burning of garbage
B. Electricity
C. Synthetic fuels
D. Geothermal power

Đáp án đúng là: B
Giải thích: Dựa vào câu:
- Many communities are burning garbage and other biological waste products to produce electricity.
- Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars.
- Geothermal power is also being tested.
Dịch:
- Nhiều cộng đồng đang đốt rác và các chất thải sinh học khác để sản xuất điện.
- Các thử nghiệm đang được thực hiện để tạo ra nhiên liệu tổng hợp từ than đá, đá phiến dầu và than đá.
- Nhà máy địa nhiệt điện cũng đang được thử nghiệm.
Câu 5:
According to the author, what is the impracticability of using coal, oil shale and coal tars as sources of energy due to?
A. They take a lot of time
B. They are scarce resources
C. They are non-renewable resources
D. They are expensive

Đáp án đúng là: D
Giải thích: Dựa vào câu: Experimental work is being done to derive synthetic fuels from coal, oil shale, and coal tars. But to date, that process has proven expensive.
Dịch: Việc thử nghiệm đang được thực hiện để tạo ra nhiên liệu tổng hợp từ than đá, đá phiến dầu và than đá. Nhưng cho đến nay, quá trình đó đã được chứng minh là tốn kém.
Câu 6:
What can be inferred from the passage?
A. Hydroelectric power will be the main source of energy.
B. Synthetic fuels will be the principal source of alternative energy.
C. Alternative energy will come from a variety of sources.
D. All alternative production of energy will be derived from water.

Đáp án đúng là: C
Giải thích: Dựa vào câu: Search for alternative sources of energy has led in various directions.
Dịch: Việc tìm kiếm các nguồn năng lượng thay thế đã dẫn đến nhiều hướng khác nhau.
Câu 7:
Which percent of the electricity used in the United States hydroelectric power supplies today?
Which percent of the electricity used in the United States hydroelectric power supplies today?
A. 1/3%
B. 4%
C. 2%
D. 3%

Đáp án đúng là: B
Giải thích: Dựa vào câu: Fifty years ago hydroelectric power provided one third of the electricity used in the United States, but today it supplies only 4 percent.
Dịch: Năm mươi năm trước, thủy điện đã cung cấp một phần ba lượng điện được sử dụng ở Mỹ, nhưng ngày nay nó chỉ cung cấp 4 phần trăm.
Câu 8:
What could be best replaced the phrase ‘various’ in the passage?
What could be best replaced the phrase ‘various’ in the passage?
A. different
B. interesting
C. similar
D. suitable

Đáp án đúng là: A
Giải thích: various (adj): nhiều, đa dạng = different (adj): khác nhau
Hot: Học hè online Toán, Văn, Anh...lớp 1-12 tại Vietjack với hơn 1 triệu bài tập có đáp án. Học ngay
- Trọng tâm Hóa học 11 dùng cho cả 3 bộ sách Kết nối, Cánh diều, Chân trời sáng tạo VietJack - Sách 2025 ( 58.000₫ )
- Trọng tâm Sử, Địa, GD KTPL 11 cho cả 3 bộ Kết nối, Chân trời, Cánh diều VietJack - Sách 2025 ( 38.000₫ )
- Sách lớp 11 - Trọng tâm Toán, Lý, Hóa, Sử, Địa lớp 11 3 bộ sách KNTT, CTST, CD VietJack ( 52.000₫ )
- Sách lớp 10 - Combo Trọng tâm Toán, Văn, Anh và Lí, Hóa, Sinh cho cả 3 bộ KNTT, CD, CTST VietJack ( 75.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án đúng là: A
Giải thích: cấu trúc “encourage somebody to do something”: khuyến khích ai làm gì
Dịch: Cô ấy luôn khuyến khích con trai mình học hành chăm chỉ hơn.
Lời giải
Đáp án đúng là: B
Giải thích: representative = typical: đặc trưng, đại diện
Dịch: Văn Miếu là đại diện tiêu biểu cho tư tưởng và cách ứng xử của Nho giáo.
Câu 3
A. entered
B. to enter
C. who enters
D. whom enters
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. If Mr. Richards had been late every day, he would have lost hisjob.
B. If Mr. Richards weren't late every day, he wouldn't lose his job.
C. If Mr. Richards hadn't been late every day, he wouldn't have lost his job.
D. If Mr. Richards were late every day, he would lose his job.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. which
B. where
C. whose
D. who
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. plenty
B. disabled
C. empty
D. consumed
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.