Câu hỏi:

17/06/2023 958 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Have you ever wondered where museums get the works and relics that they put on display? If the museum is sponsored by the government, then the relics were probably collected under special laws that protect historical treasures related to that country. However, not all museums are sponsored by the government. Sometimes a private collector decides to set up a museum so that the public can view the works or relics in his or her collection. Since the 1990s, more and more of these museums set up by private collectors have sprung up in China. Typically, these private museums are small, but they give visitors the chance to see works and relics not found anywhere else. Songtang Li is one such collector who has put part of his private collection on display for the public. In 2001, Li opened his museum in an old 18th century house in Beijing. The museum displays some of the best examples of Chinese folk art he has collected over his lifetime. Li began collecting folk art sculptures when he was young. Thus began Li’s lifetime hobby of visiting demolition sites and collecting pieces of sculpture or decorative architecture. Anything that he was allowed to take away would end up in his collection. In the late 1970s, China underwent major economic reforms. At that time, Beijing started widespread demolition and rebuilding across the city. According to Li, more than ninety percent of the old houses and temples in Beijing have since been torn down and replaced with modern buildings. Luckily, all of old Beijing’s architectural folk art has not been lost. Visitors to the Songtangzhai Folk Sculpture Museum can view some of the best relics Li rescued over the years. (Adapted from Reading Challenge 3 by Casey Malarcher and Andrea Janzen)

Which could be the best title for the passage?

A. China refused to change the face of museums.
B. From a childhood hobby to a career: Fail in the end.
C. Rescuing Relics.
D. All things have to be lost.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word “they” in paragraph 1 refers to _______

A. treasures
B. private museums
C. collectors 
D. relics

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 3:

According to paragraph 2, what could be said about the museum Li opened?

A. It only displayed sculptures.
B. It was sponsored by the local government.
C. Some of the best traditional artworks were available to the public.
D. It showed only some paintings Li collected as a child.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

Câu 4:

The word “demolition” in paragraph 3 is closest in meaning to _______

A. reform
B. construction
C. destruction 
D. relocation

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

Câu 5:

Which of the following is NOT mentioned, according to the passage?

A. The vast majority of temples in Beijing were destroyed in the 1970s.
B. Allowing citizens to collect pieces of sculpture from old sites was considered unacceptable.
C. Only some museums in China were subsidized by the government.
D. There were many private museums in China.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

C

Giải thích:

A. watch /wɒ/                                              B. chicken /ˈtʃɪk.ɪn/

C. chemistry /ˈkem.ɪ.stri/                               D. catch /kæ/

-> Phần gạch chân ở đáp án C được phát âm là /k/, còn lại được phát âm là /tʃ/.

Do đó đáp án là C.

Câu 2

A. much softer
B. more softly
C. far more softer
D. far more softly

Lời giải

A

Giải thích

Kiến thức về so sánh

+ Vì sau liên động từ “feel” là tính từ, do đó ta loại đáp án B và D.

+ Vì “soft” là tính từ ngắn nên khi so sánh hơn, ta chia ở dạng “adj ngắn + -er”. Ta dùng “much/ far” để nhấn mạnh.

=> Dựa vào công thức ta chọn đáp án A.

Tạm dịch: Áo sơ mi bằng vải cotton sờ vào thấy mềm hơn áo chất liệu polyester rất nhiều.

Câu 3

A. Floundering on forests.
B. Deforestation: It’s too late to be solved!
C. The climate summit witnesses drastic changes from world leaders.
D. Forest loss: Climate change is to blame!

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. caused 
B. fulfilled 
C. made
D. haunted

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. until he came back from his business trip
B. as soon as he comes back from his business trip
C. by the time he comes back from his business trip
D. while he was coming back from his business trip

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. Would you like another bite?
B. Give me your plate.
C. How about going to the theatre?
D. Are you sick?

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP