Câu hỏi:

16/09/2023 925 Lưu

 Line Europeans who arrived in the Americas, the first American Indians were immigrants. Because Indians were nomadic hunters and gatherers, they probably arrived in search of new hunting grounds from Asia when they crossed the ice-covered Bering Strait to Alaska. Anthropologists estimate that the entire Indian population north of Mexico was slightly greater than 1,020,000 when the first settlers arrived from Europe. Although Native Americans belonged to one geographic race, their cultures and languages were only marginally similar, and by and large, they had different ways of life. Nomadic migrations required Indians to construct shelters that did not need to be transported, but could be easily erected from the materials found in their new location.

 Eastern Woodland Indian tribes lived in bark-covered wigwams that were shaped like cones or domes. The frame for the hut was made of young trees firmly driven into the ground, and then bent overhead to tie together with bark fibers or strings of animal hides. Sheets and slabs of bark were attached to the frame to construct the roof and walls, leaving an opening to serve as a door and to allow smoke to escape. The Iroquois in north eastern regions built longhouses that were more spacious than wigwams because five to a dozen families lived under one roof. During the winter, they plastered clay to the poles of the frame to protect the inhabitants from wind and rain.

 Pueblo Indians who lived in the southwest portion of the United States in northern Arizona and New Mexico constructed elaborate housing with several stories and many rooms. Each family unit had only one room, and their ancestors dug shelters in the walls of cliffs and canyons. The ground story of a Pueblo dwelling had no doors or windows in order to prevent enemies from entering. The next level was set back the width of one room, and the row of rooms above it was set back once again, giving their houses the appearance of a terrace Pueblos used ladders to climb to the upper levels and pulled them in when all family members returned for the night.

 Indians living in deserts used sandstone and clay as construction materials. Those who lived in the valleys of rivers even made bricks of clay with wood chips to add strength and to prevent the clay from cracking. To make roofs, Pueblos tied logs together to make rafters and laid them across the two outside walls. On top of the rafters, layers of tree branches, sticks, grass, and brush created a solid roof to preclude the water from leaking inside. Pueblo dwellings were dark because windows were often not large enough to allow much light.

What does the passage mainly discuss?

A. Different Indian tribes
B. Types of households among Indians
C. Types of shelters built by Indians
D. Different Indian cultures

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

C

Bài đọc chủ yếu thảo luận về cái gì?

A. các bộ tộc Ấn Đọ khác nhau

B. các loại hộ gia đình của người Ấn Độ

C. các loại chỗ cư trú được người Ấn Độ xây dựng

D. những nền văn hóa Ấn Độ khác nhau

=>Chọn C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word “marginally” is closest in meaning to

A. markedly  
B. minimally
C. temporarily      
D. tentatively

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

B

Từ “ marginally” [chỉ ở mức có hạn] gần nghĩa nhất với

Markedly: rõ ràng/ đáng kể

Minimally: tối thiểu

Temporarily: tạm thời

Tentatively: tạm thời

=>marginally = Minimally

Dẫn chứng: Although Native Americans belonged to one geographic race, their cultures and languages were only marginally similar, and by and large, they had different ways of life.

=>Chọn B

Câu 3:

The phrase “by and large” is closest in meaning to

A. mostly
B. conversely
C. occasionally
D. notably

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

A

Từ “ by and large” [hầu như/ gần như ] gần nghĩa nhất với

Mostly: hầu như

Conversely: ngược lại

Occasionally: thông thường

Notably: đáng chú ý

Dẫn chứng:Although Native Americans belonged to one geographic race, their cultures and languages were only marginally similar, and by and large, they had different ways of life.

=>Chọn A

Câu 4:

The author of the passage implies that Indians

A. carried their construction materials to new locations
B. lived in settlements, similar to the Europeans
C. liked the climate in the Southwest
D. constructed shelters every time a tribe moved

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

D

Tác giả cur bài đọc ngụ ý rằng người Ấn Độ

A. mang theo vật liệu xây dựng đến chỗ ở mới

B. sống ở những địa điểm, tương tự như người châu Âu

C. thích khí hậu ở Tây Nam

D. xây dựng chỗ trú ngụ mỗi khi bộ tộc dời đi

Dẫn chứng: Nomadic migrations required Indians to construct shelters that did not need to be transported, but could be easily erected from the materials found in their new location.

=>Chọn D

Câu 5:

The author of the passage implies that Eastern Indians

A. constructed huts without roofs
B. planted trees to harvest crops
C. made fires inside their huts
D. used sheets and blankets as bedding

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

C

Tác giả ngụ ý răng người Đông Ấn

A. xây dựng những túp lều mà không có mái

B. trồng cây để thu hoạch

C. đốt lửa trong lều

D. dùng tấm trải và chăn như là chăn ga gối đệm

Dẫn chứng: Sheets and slabs of bark were attached to the frame to construct the roof and walls, leaving an opening to serve as a door and to allow smoke to escape.

=>Chọn C

Câu 6:

The phrase “under one roof” is closest in meaning to

A. in separate sections
B. in several shelters
C. comfortably  
D. together

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

D

Cụm từ “ under one roof” [chung một mái nhà] gần nghĩa nhất với

A. ở những khu vực bị tách biệt

B. ở một số chỗ ẩn nấp

C. một cách thoải mái

D. cùng nhau

Dẫn chứng: The Iroquois in north eastern regions built longhouses that were more spacious than wigwams because five to a dozen families lived under one roof.

=>Chọn D

Câu 7:

What was the main difference between the dwelling of Pueblo and Woodland Indians?

A. The Pueblos lived in permanent structures, but the Woodland Indians lived in transient shelters.
B. The Pueblos used wood in their constructions, but the Woodland Indians relied mostly on animal hides.
C. The Woodland Indians lived on flat ground, but the Pueblos lived in canyons.
D. The Woodland Indians built small shelters, but the Pueblo rooms were large.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

A

Sự khác nhau chủ yếu giữa chỗ cư trú của người Ấn Độ Pueblo và Woodlan là gì?

A. Người Pueblo sốn trong những ngôi nhà kiên cố, nhưng người Woodland sống trong những chỗ trú ngụ tạm thời.

B. Người Pueblo dùng gỗ để xây dựng, nhưng người Woodland chủ yếu dựa vào da động vật.

C. Người Woodland sống ở đồng bằng, nhưng người Pueblo sống trong những khe núi.

D. Người Woodland xây dựng những chỗ ẩn nấp nhỏ, nhưng người Pueblo có những căn phòng rộng lớn.

Dẫn chứng: Eastern Woodland Indian tribes lived in bark-covered wigwams that were shaped like cones or domes.

Pueblo Indians who lived in the southwest portion of the United States in northern Arizona and New Mexico constructed elaborate housing with several stories and many rooms.

=>Chọn A

Câu 8:

It can be inferred from the passage that Pueblo dwellings were designed to protect inhabitants from

A. attacks by enemies and cold winters
B. attacks by enemies and against rain water
C. wind storms and water from rain
D. wild animals, cold winters, and desert sands.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

B

Có thể suy ra từ bài đọc rằng chỗ cư trú của người Pueblo được thiết kế để bảo vệ cư dân từ

A. những đợt tấn công của kẻ thù và mùa đông lạnh lẽo

B. những đợt tấn công của kẻ thù và chống lại nước mưa

C. bão gió và nước từ mưa

D. động vật hoang dã, mùa đông lạnh lẽo và cát sa mạc.

Dẫn chứng: The ground story of a Pueblo dwelling had no doors or windows in order to prevent enemies from entering.

On top of the rafters, layers of tree branches, sticks, grass, and brush created a solid roof to preclude the water from leaking inside.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. much greater than the past
B. not greater than the past
C. getting ever greater
D. more diversified

Lời giải

Đáp án B

Các nghiên cứu cho thấy rằng áp lực đặt lên học sinh ngày nay thì

A.nhiều hơn trong quá khứ rất nhiều

B. không nhiều hơn trong quá khứ

C. trở nên nhiều hơn trong quá khứ

D. đa dạng hơn

Dẫn chứng: Based on data about how students are spending time, academic or financial pressures don’t seem to be greater now than a generation ago.

Câu 2

A. Applications of various fuels    
B. Natural resources and fossil fuels
C. A history of energy use  
D. A historical overview of energy rates

Lời giải

C

Chủ đề chính của bài đọc là gì?

A. Các ứng dụng của các loại nhiên liệu khác nhau.

B. Các nguồn tài nguyên thiên nhiên

C. Lịch sử của việc sử dụng nhiên liệu

D. Tổng quan về mặt lịch sử của tỉ lệ nhiên liệu

Dẫn chứng: In the course of history, human inventions have dramatically increased the average amount of energy available for use per person.

=>Chọn C

Câu 3

A. is just a strong headache.
B. can be treated with regular aspirin.
C. is caused by the same things that cause a headache
D. has a specific scientific cause, unlike a headache.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. There is a new particle called calcium nitrate
B. Factories are polluting the environment
C. Climate models have to be updated because of the new particle calcium nitrate.
D. Calcium nitrate has chemical properties different from other dust particles.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. is in the provision of clockwork toys and trains
B. is to send them to clinics
C. is to capture them before they are sufficiently experienced
D. offers recapture of earlier experiences

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. in a large and wealthy family
B. in a stable and loving household
C. by his father alone
D. without good work habits

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP