Read the texts about three teenagers. Write T (True) or F (False).
Cynthia, 14 years old
My name's Cynthia. In my free time, I love doing something active. I like going rock climbing, skateboarding, and playing sports such as basketball or volleyball. To me, they are very exciting. They help me improve my health. I can also make friends with other players. Everybody says that I always look cheerful. Perhaps, it is because I like getting some exercise when I have time. Watching TV or staying at home sounds boring to me. I cannot stay at home for a long time.
Lindsay, 14 years old
Hello. My name's Lindsay. I love doing different activities when I have free time. When I want to be alone, I stay at home and read books or design handmade bags. I can learn many great things from books and make many bags with interesting shapes. I also love meeting my friends. Sometimes, I hang out and chat with them in our favorite coffee shops. It is a lot of fun.
Oliver, 13 years old
Hi! I'm Oliver. I don't really like going out or playing sports in my free time. I prefer staying in my own room and doing arts and crafts because they make me feel relaxed and happy after school. I also like chatting online with my friends and surfing the Internet. My mom tells me to get out of my room and do something more active, but I am not really interested in them.
Read the texts about three teenagers. Write T (True) or F (False).
Question 1. Cynthia likes many kinds of sports.
_____
Question 2. Cynthia likes staying at home watching TV in her free time.
_____
Question 3. Lindsay only prefers staying at home to make bags.
_____
Question 4. Lindsay doesn't like things from books because she wants to learn from experience.
_____
Question 5. Oliver likes indoor activities like doing arts and crafts.
_____
Read the texts about three teenagers. Write T (True) or F (False).
Cynthia, 14 years old
My name's Cynthia. In my free time, I love doing something active. I like going rock climbing, skateboarding, and playing sports such as basketball or volleyball. To me, they are very exciting. They help me improve my health. I can also make friends with other players. Everybody says that I always look cheerful. Perhaps, it is because I like getting some exercise when I have time. Watching TV or staying at home sounds boring to me. I cannot stay at home for a long time.
Lindsay, 14 years old
Hello. My name's Lindsay. I love doing different activities when I have free time. When I want to be alone, I stay at home and read books or design handmade bags. I can learn many great things from books and make many bags with interesting shapes. I also love meeting my friends. Sometimes, I hang out and chat with them in our favorite coffee shops. It is a lot of fun.
Oliver, 13 years old
Hi! I'm Oliver. I don't really like going out or playing sports in my free time. I prefer staying in my own room and doing arts and crafts because they make me feel relaxed and happy after school. I also like chatting online with my friends and surfing the Internet. My mom tells me to get out of my room and do something more active, but I am not really interested in them.
Read the texts about three teenagers. Write T (True) or F (False).
|
Question 1. Cynthia likes many kinds of sports. |
_____ |
|
Question 2. Cynthia likes staying at home watching TV in her free time. |
_____ |
|
Question 3. Lindsay only prefers staying at home to make bags. |
_____ |
|
Question 4. Lindsay doesn't like things from books because she wants to learn from experience. |
_____ |
|
Question 5. Oliver likes indoor activities like doing arts and crafts. |
_____ |
Quảng cáo
Trả lời:
1. T
Dịch: Cynthia thích nhiều loại thể thao khác nhau.
Thông tin: “I like going rock climbing, skateboarding, and playing sports such as basketball or volleyball.” (Tôi thích leo núi, trượt ván và chơi các môn thể thao như bóng rổ hoặc bóng chuyền.)
2. F
Dịch: Cynthia thích ở nhà xem TV vào thời gian rảnh.
Thông tin: “Watching TV or staying at home sounds boring to me. I cannot stay at home for a long time.” (Xem TV hoặc ở nhà nghe có vẻ nhàm chán với tôi. Tôi không thể ở nhà lâu được.)
3. F
Dịch: Lindsay chỉ thích ở nhà làm túi xách.
Thông tin: “I also love meeting my friends. Sometimes, I hang out and chat with them in our favorite coffee shops.” (Tôi cũng thích gặp gỡ bạn bè. Thỉnh thoảng, tôi đi chơi và trò chuyện với họ ở những quán cà phê yêu thích của chúng tôi.)
4. F
Dịch: Lindsay không thích những điều từ sách vì cô ấy muốn học từ trải nghiệm.
Thông tin: “I can learn many great things from books and make many bags with interesting shapes.”
(Tôi có thể học được nhiều điều tuyệt vời từ sách và làm ra nhiều chiếc túi với hình dạng thú vị.)
5. T
Dịch: Oliver thích các hoạt động trong nhà như làm đồ thủ công.
Thông tin: “I prefer staying in my own room and doing arts and crafts because they make me feel relaxed and happy after school.” (Tôi thích ở trong phòng riêng và làm đồ thủ công vì chúng khiến tôi cảm thấy thư giãn và vui vẻ sau giờ học.)
Dịch bài đọc:
Cynthia, 14 tuổi
Tên tôi là Cynthia. Vào thời gian rảnh rỗi, tôi thích tham gia các hoạt động thể thao. Tôi thích leo núi đá, trượt ván và chơi các môn thể thao như bóng rổ hoặc bóng chuyền. Đối với tôi, chúng rất thú vị. Chúng giúp tôi cải thiện sức khỏe. Tôi cũng có thể kết bạn với những người chơi khác. Mọi người đều nói tôi trông lúc nào cũng vui vẻ. Có lẽ vì tôi thích tập thể dục khi có thời gian. Xem TV hoặc ở nhà nghe có vẻ nhàm chán với tôi. Tôi không thể ở nhà lâu được.
Lindsay, 14 tuổi
Xin chào. Tên tôi là Lindsay. Tôi thích làm các hoạt động khác nhau khi có thời gian rảnh. Khi muốn ở một mình, tôi ở nhà đọc sách hoặc thiết kế túi xách thủ công. Tôi có thể học được nhiều điều tuyệt vời từ sách và làm ra nhiều chiếc túi với hình dạng thú vị. Tôi cũng thích gặp gỡ bạn bè. Thỉnh thoảng, tôi đi chơi và trò chuyện với họ ở những quán cà phê yêu thích của chúng tôi. Thật sự rất vui.
Oliver, 13 tuổi
Xin chào! Tôi là Oliver. Tôi không thực sự thích ra ngoài hoặc chơi thể thao vào thời gian rảnh rỗi. Tôi thích ở trong phòng riêng và làm đồ thủ công hơn vì chúng khiến tôi cảm thấy thư giãn và vui vẻ sau giờ học. Tôi cũng thích trò chuyện trực tuyến với bạn bè và lướt Internet. Mẹ tôi bảo tôi ra khỏi phòng và làm gì đó năng động hơn, nhưng tôi không thực sự hứng thú với chúng.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
6. B
- Cấu trúc: help somebody (to) do something = giúp ai làm gì.
- Các đáp án khác không phù hợp ngữ cảnh:
A. watch (v): xem, theo dõi
C. play (v): chơi
D. live (v): sống
Câu 2
A. every year
B. on January 1
Lời giải
12. B
Dịch: Sự kiện diễn ra khi nào?
A. hàng năm B. vào ngày 1 tháng 1
C. vào tháng 1 D. vào ngày đầu tiên của mỗi tháng
Thông tin: “The Vietnamese Food Festival is an event on January 1 of every year.”
(Lễ hội Ẩm thực Việt Nam là sự kiện được tổ chức vào ngày 1 tháng 1 hàng năm.)
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.