Câu hỏi:

20/07/2022 2,035

Choose the option A, B, C or D to answer the following questions based on the information provided in the text. Then write the correct answer on the answer sheet.
People from different cultures have different space requirements. For example, South Americans and Middle Easterners stand closer when they talk or sit together than North Americans or Asians. In the United States, people need to have greater distances between them physically than people in many other cultures. Although Americans are often more affectionate and more likely to touch people they know, they have a great need for privacy, especially in the presence of strangers. For example, when Americans enter a bus, doctor’s office, or waiting room, they sit at least one chair away from the nearest person if possible. Conversation distance with superiors or those they don’t know well is about 3 to 4 feet. However, intimate conversations may be held as close as 1.5 feet apart. Because Americans feel uncomfortable if someone stands closer, they will naturally move away. Should this happen, don’t be offended. Your listener is merely stepping back to his or her normal conversational distance. (Adapted from “Cultures in the modern world”) 

How many main cultures are mentioned in the passage?

Đáp án chính xác

Siêu phẩm 30 đề thi thử THPT quốc gia 2024 do thầy cô VietJack biên soạn, chỉ từ 100k trên Shopee Mall.

Mua ngay

Quảng cáo

Trả lời:

verified
Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng là: B

Đó là các nền văn hoá: South Americans, Middle Easterners, North Americans, Asians, the United States (Người Nam Mỹ, Người Trung Phục sinh, Người Bắc Mỹ, Người Châu Á, Hoa Kỳ)

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

What does the word “them” in paragraph 2 refer to?

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng là: B

Dịch: Ở Hoa Kỳ, mọi người cần có khoảng cách lớn hơn giữa họ về mặt thể chất so với những người ở nhiều nền văn hóa khác.

Câu 3:

Which of the following statements is TRUE about Americans?

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng là: A

Dựa vào câu: Although Americans are often more affectionate and more likely to touch people they know, they have a great need for privacy, especially in the presence of strangers. For example, when Americans enter a bus, doctor’s office, or waiting room, they sit at least one chair away from the nearest person if possible.

Dịch: Mặc dù người Mỹ thường tình cảm hơn và thích tiếp xúc với những người mà họ quen biết, nhưng họ có nhu cầu rất lớn về sự riêng tư, đặc biệt là khi có sự hiện diện của người lạ. Ví dụ, khi người Mỹ bước vào xe buýt, văn phòng bác sĩ hoặc phòng chờ, họ ngồi cách người gần nhất ít nhất một chiếc ghế nếu có thể.

Câu 4:

It is NOT inferred from the passage that

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng là: A

Dựa vào câu: Because Americans feel uncomfortable if someone stands closer, they will naturally move away. Should this happen, don’t be offended.

Dịch: Bởi vì người Mỹ cảm thấy không thoải mái nếu ai đó đứng gần hơn, họ sẽ tự nhiên di chuyển ra chỗ khác. Nếu điều này xảy ra, đừng thấy bị xúc phạm.

Câu 5:

Which of the following is the best title for the passage?

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng là: A

Tiêu đề hay nhất cho bài đọc là: Khoảng trống ở các nền văn hóa khác nhau.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

Identify ONE underlined word/ phrase A, B, C or D that must be changed to make the sentence correct. Then write the correct answer on the answer sheet.

Food waste occurs at different stages in developing and developed coutries.

Xem đáp án » 20/07/2022 5,038

Câu 2:

It is essential that the customers spend much money in the company’s new products.

Xem đáp án » 20/07/2022 3,249

Câu 3:

Before taking the next step in their careers, the students … used to taking responsibility if something went wrong.

Xem đáp án » 20/07/2022 2,608

Câu 4:

Choose the option A, B, C, or D to complete the sentence given. Then write the correct answer on the answer sheet.

On her 18th birthday, she suffered from Covid-19 so she … unable to hold her party.

Xem đáp án » 20/07/2022 2,426

Câu 5:

Women used to paying high price to prove that they were equal to men.

Xem đáp án » 20/07/2022 2,251

Câu 6:

Choose A, B, C or D which is the antonym of the underlined words. Then write the correct answer on the answer sheet.

It is said that running 10 kilometers a day may keep you in good shape and healthy.

Xem đáp án » 20/07/2022 1,991

Bình luận


Bình luận