Câu hỏi:

24/06/2023 1,474 Lưu

 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

There is a common trend for people to indulge in leisure activities. Did you ever watch a video on the Internet? Maybe you used YouTube. YouTube is a Web site where people can share their video. Today, YouTube is an important part of the Internet. However, that wasn’t always true.YouTube started with a young man named Jawed Karim and two friends. One day, Karim was on the Internet. He wanted information about the 2004 tsunami in Southeast Asia. He found news stories about it, but he couldn’t find any videos. This gave Karin an idea. He wanted to help people put video on the Internet. Karim told his friends about this idea. Together, they created a company – YouTube.YouTube become a global success. Millions of people around the world visited the Web site. It was clear to Google, another Internet company, that YouTube had a lot of value. Google made a deal. It bought YouTube for 1.65 USD. As a result, YouTube investors and its employees made a lot of money. The three friends who started YouTube were very big investors. Therefore, they made an enormous amount of money.Karim became very rich, and he continued to work toward his PhD. There was something else he wanted to do. He wanted to help young people go into business. He used money and experience to start a new company called Youniversity Ventures. This company helps young people who have good business ideas. It gives them advice and money to start Internet businesses. Milo is one business that students started with the help of Youniversity Ventures.Milo is a shopping Web site. It helps people find products in stores near their homes. Another example is AirBoB. This Web site helps people find for video conferences. People in different places can use this site to have business meetings.Karim has some advice for students who want to start business. First, find a successful company. Do a lot of research about the company and the top people in the company. There, copy the way they do things. For students who wants to start Internet business, Karim is probably a very good example to copy. (Source. Adapted from http://www.grid.unep.ch/waste/download/waste1213.pdf)

What can be the best title for the passage?

A. To be successful on the Internet            

B. Support from Youniversity Ventures

C. Sharing Success on the Internet             

D. The best videos from YouTube

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích: Đáp án A và D không có trong bài; đáp án B chỉ là 1 ý nhỏ trong đoạn 4 => chọn C.

Dịch: Chia sẻ thành công trên Internet.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

What does the word “This” in paragraph 2 refer to?

A. the information of the 2004 tsunami     

B. the 2004 tsunami in Southeast Asia

C. that he could find no videos                  

D. the news stories he could find

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích: Dẫn chứng “He found news stories about it, but he couldn’t find any videos. This gave Karin an idea.”

Dịch: Việc anh ta không thể tìm thấy video.

Câu 3:

How did the YouTube investors make a lot of money?

A. Google bought their YouTube company.                             

B. They invested a lot of money in Google.

C. They sold things on Milo Website.        

D. They made a profit from Youniversity Ventures.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: A

Giải thích: Dẫn chứng Google made a deal. It bought YouTube for 1.65 USD. As a result, YouTube investors and its employees made a lot of money.”

Dịch: Google đã mua công ty Youtube của họ.

Câu 4:

Which of the following is NOT mentioned about Karim?

A. He earned a lot of money from YouTube.                            

B. He is the owner of Youniversity Ventures.

C. He had the original idea of YouTube.   

D. He created a lot of sample videos for YouTube.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: D

Giải thích: Dẫn chứng Karim told his friends about this idea. Together, they created a company – YouTube. As a result, YouTube investors and its employees made a lot of money.”

Dịch: Anh ấy đã tạo ra rất nhiều video mẫu cho Youtube.

Câu 5:

Which of the following can replace the word “enormous” in paragraph 3?

A. considerable          

B. favourable            

C. huge                     

D. increasing

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích: enormous = huge (adj): rất lớn.

Dịch: Do đó, họ đã kiếm được một số tiền rất lớn.

Câu 6:

What does Youniversity Ventures do?

A. It buys Internet companies such as Milo.

B. It helps people find inexpensive vacation places worldwide.

C. It gives people advice and money to start business.

D. It helps people to get PhDs at famous Universities.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích: Dẫn chứng “It gives them advice and money to start Internet businesses.”

Dịch: Nó cho mọi người lời khuyên và tiền để bắt đầu kinh doanh.

Câu 7:

What kind of Web site is AirBoB?

A. It helps people search vacation places.  

B. It helps people find successful businesses.

C. It helps people held business meetings.

D. It helps people buy goods and services.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích: Dẫn chứng Another example is AirBoB. This Web site helps people find for video conferences. People in different places can use this site to have business meetings.

Dịch: Nó giúp mọi người tổ chức các cuộc họp kinh doanh.

Câu 8:

What is Karim’s advice for students who want to start business?

A. Work for successful people and companies.

B. Copy successful people and companies.

C. Give money to Youniversity Ventures.

D. Get a PhD degree from famous university.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: B

Giải thích: Dẫn chứng First, find a successful company. Do a lot of research about the company and the top people in the company. There, copy the way they do things.”

Dịch: Học hỏi theo những người và các công ty thành công.

 

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. enough intelligent  

B. to pass                   

C. economics              

D. help

Lời giải

Đáp án đúng: A

Giải thích: Cấu trúc: S + be + adj + enough + to V.

àSửa: enough intelligent => intelligent enough.

Dịch: George không đủ thông minh để đỗ vào lớp kinh tế học này mà không cần giúp đỡ.

Câu 2

A. Ways of teaching                                  

B. Ways of giving assignments

C. Ways of using the textbook                   

D. Ways of taking an exam

Lời giải

Đáp án đúng: A

Giải thích: Dẫn chứng “Instructors at American colleges and universities use many different teaching methods.”

Dịch: Các cách dạy học.

Câu 3

A. hadn’t been invited                      

B. not have been invited

C. haven’t been invited                              

D. not be invited

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. are arriving            

B. have arrived           

C. has arrived             

D. is arriving

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. single         

B. scarce        

C. lonely        

D. unique

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP