Read the passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 7 to 14.
The sculptural legacy that the new United States inherited from its colonial predecessors was far from a rich one, and in fact, in 1776 sculpture as an art form was still in the hand of artisans and craftspeople. Stone carvers engraved their motifs of skulls and crossbones and other religious icons of death into the gray slabs that we still see standing today in old burial grounds. Some skilled craftspeople made intricately carved wooden ornamentations for furniture or architectural decorations, while others carved wooden shop signs and ships' figureheads. Although they often achieved expression and formal excellence in their generally primitive style, they remained artisans skilled in the craft of carving and constituted a group distinct from what we normally think of as "sculptors" in today's use of the word. On the rare occasion when a fine piece of sculpture was desired, Americans turned to foreign sculptors, as in the 1770's when the cities of New York and Charleston, South Carolina, commissioned the Englishman Joseph Wilton to make marble statues of William Pitt. Wilton also made a lead equestrian image of King George III that was created in New York in 1770 and torn down by zealous patriots six years later. A few marble memorials with carved busts, urns, or other decorations were produced in England and brought to the colonies to be set in the walls of churches - as in King's Chapel in Boston. But sculpture as a high art, practiced by artists who knew both the artistic theory of their Renaissance-Baroque-Rococo predecessors and the various technical procedures of modeling, casting, and carving rich three-dimensional forms, was not known among Americans in 1776. Indeed, for many years thereafter, the United States had two groups from which to choose - either the local craftspeople or the imported talent of European sculptors. The eighteenth century was not one in which powered sculptural conceptions were developed. Add to this the timidity with which unschooled artisans originally trained as stonemasons, carpenters, or cabinetmakers - attacked the medium from which they sculpture made in the United States in the late eighteenth century.
What is the main idea of the passage?
A. There was a great demand for the work of eighteenth-century artisans.
B. American sculptors were hampered by a lack of tools and materials.
C. Skilled sculptors did not exist in the US in the 1770’s.
D. Many foreign sculptors worked in the US after 1776.
Câu hỏi trong đề: Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án đúng: C
Giải thích: Dẫn chứng “in 1776 sculpture as an art form was still in the hand of artisans and craftspeople… On the rare occasion when a fine piece of sculpture was desired, Americans turned to foreign sculptors… The eighteenth century was not one in which powered sculptural conceptions were developed.”
Dịch: Các nhà điêu khắc lành nghề không tồn tại ở Mỹ vào năm 1770.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
It is stated in the first paragraph that the sculptural legacy that the new United States had from colonial times was ______.
It is stated in the first paragraph that the sculptural legacy that the new United States had from colonial times was ______.
A. not great
B. plentiful
C. very rich
D. not countable

Đáp án đúng: A
Giải thích: Dẫn chứng “The sculptural legacy that the new United States inherited from its colonial predecessors was far from a rich one.”
Dịch: Di sản điêu khắc mà nước Mĩ kế thừa từ tổ tiên thời kì thuộc địa không thể coi là dồi dào.
Câu 3:
The phrase “turned to” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.
A. castigated
B. censored
C. consulted
D. hired

Đáp án đúng: D
Giải thích: Dẫn chứng “On the rare occasion when a fine piece of sculpture was desired, Americans turned to foreign sculptors, as in the 1770's when the cities of New York and Charleston, South Carolina, commissioned the Englishman Joseph Wilton to make marble statues of William Pitt.”
Dịch: Trong những dịp đặc biệt cần đến tác phẩm điêu khắc, người Mỹ tìm đến những nghệ nhân nước ngoài, như vào những năm 1770 khi các thành phố New York và Charleston thuộc Nam Carolina, ủy quyền cho một người Anh tên Joseph Wilton khắc tượng William Pitt bằng cẩm thạch.
Câu 4:
The work of which of the following could be seen in burial ground?
A. stone carves
B. carpenters
C. cabinetmakers
D. European sculptors

Đáp án đúng: A
Giải thích: Dẫn chứng “Stone carvers engraved their motifs of skulls and crossbones and other religious icons of death into the gray slabs that we still see standing today in old burial grounds.”
Dịch: Thợ khắc đá đã chạm khắc các thiết kế đầu lâu, xương chéo và các biểu tượng tôn giáo khác liên quan đến cái chết lên các phiến đá màu xám mà ngày nay chúng ta vẫn thấy trong những di tích chôn vùi dưới lòng đất.
Câu 5:
The word “they” in the passage refers to ______.
A. wooden ornamentations
B. skilled craftspeople
C. architectural decorations
D. wooden shop signs

Đáp án đúng: B
Giải thích: Dẫn chứng “Some skilled craftspeople made intricately carved wooden ornamentations for furniture or architectural decorations, while others carved wooden shop signs and ships' figureheads. Although they often achieved expression and formal excellence in their generally primitive style, …”
Dịch: Một số thợ thủ công lành nghề đã tạo ra những tác phẩm khắc gỗ tinh xảo để trang trí nội thất hoặc kiến trúc, trong khi đó, những người khác khắc gỗ thành biển hiệu cửa hàng và tượng gắn mũi tàu. Mặc dù họ đạt được sự biểu đạt và tính ưu tú về hình thức với phong cách nhìn chung còn thô sơ của mình, …
Câu 6:
The word "commissioned" in paragraph 2 refers to _________.
A. enabled
B. allowed
C. conferred
D. empowered

Đáp án đúng: D
Giải thích: Dẫn chứng “On the rare occasion when a fine piece of sculpture was desired, Americans turned to foreign sculptors, as in the 1770's when the cities of New York and Charleston, South Carolina, commissioned the Englishman Joseph Wilton to make marble statues of William Pitt.”
Dịch: Trong những dịp đặc biệt cần đến tác phẩm điêu khắc, người Mỹ tìm đến những nghệ nhân nước ngoài, như vào những năm 1770 khi các thành phố New York và Charleston thuộc Nam Carolina, ủy quyền cho một người Anh tên Joseph Wilton khắc tượng William Pitt bằng cẩm thạch.
Câu 7:
What can be inferred about the importation of marble memorials from England?
What can be inferred about the importation of marble memorials from England?
A. Such sculpture was expensive to produce locally than to import.
B. Such sculpture was as prestigious as those made locally.
C. Such sculpture was not available in the US.
D. The materials found abroad were superior.

Đáp án đúng: C
Giải thích: Dẫn chứng “A few marble memorials with carved busts, urns, or other decorations were produced in England and brought to the colonies to be set in the walls of churches - as in King's Chapel in Boston.”
Dịch: Tác phẩm điêu khắc như vậy không có ở Mỹ.
Câu 8:
How did the work of American carvers in 1776 differ from that of contemporary sculptors?
How did the work of American carvers in 1776 differ from that of contemporary sculptors?
A. It was less time-consuming.
B. It was more expensive.
C. It was less refined.
D. It was more dangerous.

Đáp án đúng: C
Giải thích: Dẫn chứng “But sculpture as a high art, practiced by artists who knew both the artistic theory of their Renaissance-Baroque-Rococo predecessors and the various technical procedures of modeling, casting, and carving rich three-dimensional forms, was not known among Americans in 1776. Indeed, for many years thereafter, the United States had two groups from which to choose - either the local craftspeople or the imported talent of European sculptors.”
Dịch: Nó ít lỗi lạc, tinh chế hơn.
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. On choosing
B. Having been chosen
C. Be chosen
D. Having chosen
Lời giải
Đáp án đúng: B
Giải thích: Khi hai mệnh đề có cùng chủ ngữ có thể rút gọn một mệnh đề về dạng:
- V_ing: khi mệnh đề dạng chủ động và hai hành động xảy ra liên tiếp.
- Having Ved/ V3: khi mệnh đề dạng chủ động, hành động được rút gọn xảy ra trước và là nguyên nhân dẫn đến hành động còn lại.
- V_ed/ V3: khi mệnh đề dạng bị động.
- Having been Ved/ V3: khi mệnh đề dạng bị động, hành động được rút gọn xảy ra trước và là nguyên nhân dẫn đến hành động còn lại.
Dịch: Được chọn làm đại diện tại hội nghị, cô ấy cảm thấy vô cùng tự hào về bản thân.
Câu 2
A. although
B. and
C. however
D. despite
Lời giải
Đáp án đúng: C
Giải thích: however, S + V: tuy nhiên…
Dịch: Có mối quan hệ với ai đó rất quan trọng đối với mọi người trên khắp thế giới; tuy nhiên, hẹn hò thì khác nhau giữa văn hóa này và văn hóa khác.
Câu 3
Many inhabitants in the village have been inflicted with cancer due to the polluted source of water.
A. have fought against
B. have prevented
C. have suffered from
D. have avoided
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. Having a common centre
B. Having wavy centres
C. Having wavy movements
D. Having many centres
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. Joanna can’t have received my message.
B. Joanna might not have received my message.
C. Joanna may have received my message.
D. Joanna might have received my message.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.