Câu hỏi:

19/06/2023 1,028 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. 
 
Sylvia Earle is an underwater explorer and marine biologist who was born in the USA in 1935 She became interested in the world's oceans from an early age. As a child, she liked to stand on the beach for hours and look at the sea, wondering what it must be like under the surface. When she was 16, she finally got a chance to make her first dive. It was this dive that inspired her to become an underwater explorer. Since then, she has spent more than 6,500 hours under water, and has led more than seventy expeditions worldwide. She has also made the deepest dive ever reaching a record breaking depth of 381 meters. In 1970, she became famous around the world when she became the captain of the first all-female team to live under water. The team spent two weeks in an underwater 'house'. The research they carried out showed the damage that pollution was causing to marine life, and especially to coral reefs. Since then she has written several books and magazine articles about ways of reducing the damage that is being done to the world's oceans. One way, she believes, is to rely on fish farms for seafood, and reduce the amount of fishing that is done out at sea. (Adapted from Complete IELTS Workbook by Rawdon Wyatt)

The word “inspired” in paragraph 1 is closest in meaning to _______.

A. disappointed
B. forced
C. encouraged
D. prevented

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

According to paragraph 1, Sylvia Earle _________.

A. relocated to the US in 1935
B. made her first voyage from an early age
C. was keen on the world's oceans when young
D. often looked at the sea with her friends

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu 3:

Which best serves as the title for the passage?

A. Ways to reduce the damage to oceans.
B. Sylvia Earle, an underwater hero.
C. The first all-female divers.
D. Sylvia Earle's first dive.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Câu 4:

The word “they” in paragraph 2 refers to _______.

A. reefs
B. the team 
C. farms
D. articles

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Câu 5:

Which of the following is NOT true, according to the passage ?

A. Sylvia Earle believes that we should cut down on fishing at sea.
B. The team of all-female divers led by Sylvia Earle spent 14 days underwater.
C. Sylvia Earle set a record for the deepest dive.
D. It was not until Sylvia Earle made her first dive that she was interested in the world's oceans.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 2

A. don’t we
B. do we
C. do they
D. don't they

Lời giải

Đáp án D

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. Garden City Movement 
B. The Invention of the Garden City
C. City and Countryside?
D. A new city in Chicago

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. because of
B. although
C. because
D. despite

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP