Câu hỏi:

19/06/2023 1,475 Lưu

 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
  The body language people use often communicates more about their feelings than the words they are saying. We use body movements, hand gestures, facial expressions, and changes in our voice to communicate with each other. Although some body language is universal, many gestures are culturally specific and may mean different things in different countries. If you want to give someone the nod in Bulgaria, you have to nod your head to say no and shake it to say yes - the exact opposite of what we do! In Belgium, pointing with your index finger or snapping your fingers at someone is very rude. In France, you shouldn't rest your feet on tables or chairs. Speaking to someone with your hands in your pockets will only make matters worse. In the Middle East, you should never show the soles of your feet or shoes to others as it will be seen as a grave insult. When eating, only use your right hand because they use their left hands when going to the bathroom. In Bangladesh, the 'thumbs-up' is a rude sign. In Myanmar, people greet each other by clapping, and in India, whistling in public is considered rude. In Japan, you should not blow your nose in public, but you can burp at the end of a meal to show that you have enjoyed it. The 'OK' sign (thumb and index finger forming a circle) means 'everything is good' in the West, but in China it means nothing or zero. In Japan, it means money, and in the Middle East, it is a rude gesture. 

What would be the best title of the passage?

A. Body language and cultural differences.
B. Culture in different countries
C. What should be noticed when you visit Middle East
D. Signals in different culture.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Different countries are all mentioned in the passage EXCEPT ________ .

A. China
B. Japan
C. France
D. Ganada

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn D

Câu 3:

The word "others" in paragraph 3 refers to ________.

A. other people
B.other shoes
C.other soles
D.other feet

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 4:

It is mentioned in the passage that many gestures ________.

A. may mean different things in different countries
B. are not used to communicate our feelings
C. can be used to greet each other in public
D. are used in greeting among men and women

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 5:

What can best replace the word "universal" in the first paragraph?

A. global
B. national 
C. local
D. extensive

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn D

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. Aborigines used to live in very remote parts of Australia.
B. The area called Mungo, now dry, was once a lake.
C. Aborigines have been in Australia for longer than previously thought.
D. The Aborigine population was larger than originally thought.

Lời giải

Chọn C

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP