Câu hỏi:

18/06/2023 24,143 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

For years, charities across the globe have been encouraging students to join their volunteering programmes to help make a difference in the world. Volunteers are an integral part of any charitable organization; without them, there would be no charity. Not only can volunteering benefit a wealth of causes, but it can also boost a student's prospects once they head out into the working world. Volunteering can be a humbling experience, allowing you to see the world in a different way. Whether you agree to volunteer for a number of consecutive months or a day a week, the impact you have could be life-changing. There's also a strong sense of achievement and pride that comes with generously giving up your time for a worthy cause. When it comes to volunteering, there are countless opportunities at home or away. Many students choose to volunteer abroad to experience a new culture and learn more about other countries. It can be a wonderful way to experience another country, with support and guidance during the stay from the organizations. Volunteering overseas involves more group-based work than volunteering at home. It also gives students the opportunity to get away from studies and work responsibilities. At home, opportunities are likely to be helping with youth clubs, childcare support, medical support or charity shops. Working for a cause while at home will allow for flexibility around a student's timetable, they may be able to give up some of their spare time at the weekend or a few hours in the evening. (Adapted from https://www.volunteeringsolutions.com/) 

Which of the following best serves as the title for the passage?

A. Volunteering Experience's Benefits to Students
B. Students' Roles in Charities
C. Abroad or At Home: Where is Better to Volunteer?
D. Should Students Volunteer?

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The phrase “integral part” in the first paragraph most probably means _______.

A. major supporter
B. flexible participant
C. enthusiastic member
D. essential factor

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 3:

According to the writer, why do people do volunteer work?

A. Because they can take advantage of their spare time.
B. Because their efforts may make other lives become better.
C. Because local people may feel proud of their work.
D. Because they can see the real world more clearly.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 4:

According to the passage, which of the following is NOT mentioned as the advantages of volunteering abroad over volunteering at home?

A. exploring a new culture
B. acquiring more information about another country
C. getting on well with others in group work
D. supporting and helping other organizations

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 5:

What does the word “they” in the last paragraph refer to?

A. students  
B. charity shops
C. opportunities
D. youth clubs

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. The most popular jobs in Vietnam's job markets.
B. The necessity of foreign languages in most tech jobs.
C. The skills needed in tech jobs nowadays.
D. Vietnamese students are not aware of the importance of learning foreign languages.

Lời giải

Chọn D

Câu 2

A. Mary said that she wants to give up her job.
B. Mary said that I wanted to give up her job.
C. Mary said that she didn’t want to give up her job.
D. Mary said that she wanted to give up her job

Lời giải

Chọn C

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. to enter
B. entering
C. to entering
D. enter

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP