Câu hỏi:

17/07/2023 2,164 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 15 to 18.

We first learn about loving and caring relationships from our families. A family is defined as a domestic group of people with some degree of kinship - whether through blood, marriage, or adoption. Ideally, each child is nurtured, respected, and grows up to care for others and develop strong and healthy relationships. This does not mean that it is always easy to make and keep friends; it just means that we share the goal of having strong relationships.

"Family" includes your siblings and parents, as well as relatives who you may not interact with every day, such as your cousins, aunts, uncles, grandparents, and stepparents. These are probably the people you are closest to and with whom you spend the most time. Having healthy relationships with your family members is both important and difficult.

Families in the 21st century come in all shapes and sizes: traditional, single parent, blended (more than one family together in the same house), and gay and lesbian parents - just to name a few. No matter the "type" of family you have, there are going to be highs and lows - good times and bad. Many times, however, families become blocked in their relationships by hurt, anger, mistrust, and confusion. These are natural and normal, and few families do not have at least a few experiences with them. Families need to be units of mutual caring and support; they can be sources of lifelong strength for all individuals.

What is the main idea of the passage?

A. The importance of sharing housework in a family.
B. The healthy relationships among members in the family.
C. The role of members in the family.
D. The importance of having children in a family.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Giải thích: Ý chính của bài đọc là: Mối quan hệ lành mạnh giữa các thành viên trong gia đình.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Ideally, each child is nurtured, respected, and grows up ________.

A. to keep in touch with the people around them.
B. to keep a track of the people around them.
C. to be familiar with the people around them.
D. to be concerned about the people around them.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Giải thích: Dựa vào câu: Ideally, each child is nurtured, respected, and grows up to care for others and develop strong and healthy relationships.

Dịch: Lý tưởng nhất là mỗi đứa trẻ được nuôi dưỡng, tôn trọng và lớn lên để quan tâm đến người khác và phát triển các mối quan hệ bền vững và lành mạnh.

Câu 3:

Which of the following is closest in meaning to "siblings" in paragraph 2?

A. brothers and sisters
B. husband and wife
C. children
D. friends

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Giải thích: siblings (anh chị em ruột) = brothers and sisters (anh chị em)

Câu 4:

What does the word "These" in paragraph 3 refer to?

A. good and bad times
B. feelings
C. relationships
D. highs and lows

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Giải thích: Dựa vào các câu: Many times, however, families become blocked in their relationships by hurt, anger, mistrust, and confusion. These are natural and normal, and few families do not have at least a few experiences with them.

Dịch: Tuy nhiên, nhiều khi các gia đình bị cản trở trong các mối quan hệ của họ bởi sự tổn thương, giận dữ, không tin tưởng và nhầm lẫn. Đây là điều tự nhiên và bình thường, và một số gia đình không có ít nhất một vài kinh nghiệm với chúng.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. was she planning
B. if she is planning
C. if she was planning
D. are you planning

Lời giải

Đáp án C

Giải thích: câu gián tiếp cần lùi 1 thì

Dịch: Tôi hỏi Martha xem cô ấy có định thi vào trường luật không.

Lời giải

Đáp án D

Dịch: "Bạn có một chiếc mũ đáng yêu làm sao!" - "Cảm ơn. Tôi vui vì bạn thích nó ."

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. will get / the day after
B. are getting / the next day
C. were getting / the next day
D. were getting / tomorrow

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

 

A. am going to finish                              

                               

B. finish
C. will finish
D. will have finished

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP