Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
BOOKS
Kids can be creatures of habit. Much like how they can watch the same movie over and over, some kids will stick to one author or genre of book that they've fallen in love with. But does it matter if they're always reading the same type of book? After all, isn't their love of reading in itself enough? Reading builds their imagination, develops their critical thinking skills, and improves their communication skills, amongst many other benefits.
Well, while a love of reading of any sort is to be nurtured, when a child only reads the same author or type of book, their growth and the benefits they gain may not be as broad if they were to explore more types of books. Coaxing them to open up to reading other genres can be a big advantage for them in the long term.
They will get exposed to different types of characters and lifestyles when they read a wider range of writing. For example, their favorite fantasy novels may spark their imagination, but true tales of life halfway around the world can trigger interest in traveling and foster understanding of other cultures. It helps them develop a broad perspective on the world around them.
Their vocabulary will benefit, too, if they read a wide selection of books. Think of the words and the sentence structure used in a vampire book and how they will differ significantly from those in a suspense novel. They will have to sound out words, and it’ll be helpful to have a dictionary handy. With each new word encountered in the broad range of reading materials they're consuming, their vocabulary grows.
Reading a variety of books will also help your child grow their love of reading and it'll fuel their motivation to read more and more. They once only adored one author, who has a limited number of books written, discovering new authors or types of books expands their choice of reading material; they'll never run out of books to add to their reading list!
(Source: https://www.huffingtonpostca)
Which of the following does the passage mainly discuss?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
BOOKS
Kids can be creatures of habit. Much like how they can watch the same movie over and over, some kids will stick to one author or genre of book that they've fallen in love with. But does it matter if they're always reading the same type of book? After all, isn't their love of reading in itself enough? Reading builds their imagination, develops their critical thinking skills, and improves their communication skills, amongst many other benefits.
Well, while a love of reading of any sort is to be nurtured, when a child only reads the same author or type of book, their growth and the benefits they gain may not be as broad if they were to explore more types of books. Coaxing them to open up to reading other genres can be a big advantage for them in the long term.
They will get exposed to different types of characters and lifestyles when they read a wider range of writing. For example, their favorite fantasy novels may spark their imagination, but true tales of life halfway around the world can trigger interest in traveling and foster understanding of other cultures. It helps them develop a broad perspective on the world around them.
Their vocabulary will benefit, too, if they read a wide selection of books. Think of the words and the sentence structure used in a vampire book and how they will differ significantly from those in a suspense novel. They will have to sound out words, and it’ll be helpful to have a dictionary handy. With each new word encountered in the broad range of reading materials they're consuming, their vocabulary grows.
Reading a variety of books will also help your child grow their love of reading and it'll fuel their motivation to read more and more. They once only adored one author, who has a limited number of books written, discovering new authors or types of books expands their choice of reading material; they'll never run out of books to add to their reading list!
(Source: https://www.huffingtonpostca)
Which of the following does the passage mainly discuss?
A. Some kinds of books that kids should read.
B. How kids benefit from reading a variety of books.
C. How to create habit of reading books for kids.
D. How many types of books there are for kids.
Câu hỏi trong đề: Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng anh 12 năm 2023 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án B
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
According to paragraph 1, reading _______.
According to paragraph 1, reading _______.
A. is as good as watching movies
B. gives children a nice habit
C. builds children's imagination, develops critical thinking skills, and improves communication skills
D. makes them fall in love with one author or genre of book

Đáp án C
Câu 3:
The word "nurtured" in paragraph 2 mostly means _______.
The word "nurtured" in paragraph 2 mostly means _______.
A. improved
B. developed
C. boosted
D. promoted

Đáp án B
Câu 4:
What does the word "it" in paragraph 3 refer to?
What does the word "it" in paragraph 3 refer to?
A. Imagination
B. Understanding of other cultures
C. True tale
D. Favorite fantasy novel

Đáp án B
Câu 5:
Which of the following is NOT true according to the passage?
Which of the following is NOT true according to the passage?
A. If kids read a wide selection of books, their vocabulary won’t benefit.
B. Reading many genres of books can be a big advantage for kids in the long term.
C. Discovering new authors or types of books helps kids be interested in reading many books.
D. Understanding of other cultures helps kids develop a broad perspective on the world around them.

Đáp án A
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
- Sổ tay dẫn chứng nghị luận xã hội năm 2025 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay Lịch Sử 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay lớp 12 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa, KTPL (chương trình mới) ( 36.000₫ )
- Bộ đề thi tốt nghiệp 2025 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Anh, Sinh, Sử, Địa, KTPL (có đáp án chi tiết) ( 36.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. mustn't
B. shouldn't
C. can’t
D. needn't
Lời giải
Đáp án D
Câu 2
A. needed
B. cooked
C. helped
D. watched
Lời giải
Đáp án A
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. discriminate
B. vulnerable
C. development
D. biologist
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. Yes, please
B. No, thanks
C. Yes, I like your party
D. That would be great
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. survive
B. digest
C. extinct
D. wildlife
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.