Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45.
Langston Hughes was one of the greatest American writers of the 20th century. He was born in Joplin, Missouri, and moved to Cleveland at the age of 14. Several years later, he spent one year in Mexico before attending Columbia University in New York. For a few years after that, he roamed the world as a seaman, visiting ports around the world and writing some poetry. He returned to the United States and attended Lincoln University, where he won the Witter Bynner Prize for undergraduate poetry. After graduating in 1928, he traveled to Spain and to Russia with the help of a Guggenheim fellowship. His novels include Not without Laughter (1930) and The Big Sea (1940). He wrote an autobiography in 1956 and also published several collections of poetry. The collections include The Weary Blues (1926), The Dream Keeper (1932), Shakespeare in Harlem (1942), Fields of Wonder (1947), One Way Ticket (1947), and Selected Poems (1959). A man of many talents, Hughes was also a lyricist, librettist, and a journalist. As an older man in the 1960s, he spent much of his time collecting poems from Africa and from African-Americans to popularize black writers. Hughes is one of the most accomplished writers in American literary history, and he is seen as one of the artistic leaders of the Harlem Renaissance, the period when a neighborhood that was predominantly black produced a flood of great literature, music, and other art forms depicting daily city life for African-Americans.
What is the main topic of this passage?
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45.
Langston Hughes was one of the greatest American writers of the 20th century. He was born in Joplin, Missouri, and moved to Cleveland at the age of 14. Several years later, he spent one year in Mexico before attending Columbia University in New York. For a few years after that, he roamed the world as a seaman, visiting ports around the world and writing some poetry. He returned to the United States and attended Lincoln University, where he won the Witter Bynner Prize for undergraduate poetry. After graduating in 1928, he traveled to Spain and to Russia with the help of a Guggenheim fellowship. His novels include Not without Laughter (1930) and The Big Sea (1940). He wrote an autobiography in 1956 and also published several collections of poetry. The collections include The Weary Blues (1926), The Dream Keeper (1932), Shakespeare in Harlem (1942), Fields of Wonder (1947), One Way Ticket (1947), and Selected Poems (1959). A man of many talents, Hughes was also a lyricist, librettist, and a journalist. As an older man in the 1960s, he spent much of his time collecting poems from Africa and from African-Americans to popularize black writers. Hughes is one of the most accomplished writers in American literary history, and he is seen as one of the artistic leaders of the Harlem Renaissance, the period when a neighborhood that was predominantly black produced a flood of great literature, music, and other art forms depicting daily city life for African-Americans.
What is the main topic of this passage?
A. The life of Langston Hughes
B. The Harlem Renaissance
C. African-American writers
D. American twentieth-century writers
Câu hỏi trong đề: Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng anh 12 năm 2023 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án A
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Where was Langston Hughes born?
Where was Langston Hughes born?
A. Spain
B. New York
C. Missouri
D. North Carolina

Đáp án C
Câu 3:
According to the author, what did Hughes do during the later years of his life?
A. He wrote short stories.
B. He popularized African-American writers.
C. He advocated racial equality.
D. He wrote about life in Harlem.

Đáp án A
Câu 4:
Which of the following can best substitute for the word "depicting" in the passage?
Which of the following can best substitute for the word "depicting" in the passage?
A. congratulating
B. blessing
C. screening
D. portraying

Đáp án D
Câu 5:
According to the passage, Langston Hughes was all of the following except...........
According to the passage, Langston Hughes was all of the following except...........
A. a novelist
B. a poet
C. a historian
D. a journalist

Đáp án C
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
- Sổ tay Vật lí 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- 250+ Công thức giải nhanh môn Toán 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay lớp 12 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa, KTPL (chương trình mới) ( 36.000₫ )
- Bộ đề thi tốt nghiệp 2025 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Anh, Sinh, Sử, Địa, KTPL (có đáp án chi tiết) ( 36.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. as early than
B. more early than
C. earlier than
D. as early as
Lời giải
Đáp án C
Câu 2
A. will finish
B. finish
C. finished
D. had finished
Lời giải
Đáp án B
Câu 3
A. No one in the world plays the guitar as well as you.
B. No one in the world play the guitar as bad as you.
C. No one in the world plays the guitar as badly as you.
D. No one plays guitar as badly as you in the world.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. Surprise
B. Surprised
C. Surprising
D. Surprisingly
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. British women did not have the right to vote in political elections
B. most women did not wish to have equal status and equal rights
C. British women did not complete their traditional supporting role
D. suffragettes fought for the equal employment and equal pay.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.