Câu hỏi:

09/08/2024 12,001 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 44 to 50. 

Joyce Carol Oates published her first collection of short stories, By The North Gate, in 1963, two years after she had received her master's degree from the University of Wisconsin and become an instructor of English at the University of Detroit. Her productivity since then has been prodigious, accumulating in less than two decades to nearly thirty titles, including novels, collections of short stories and verse, play and literary criticism. In the meantime, she has continued to teach, moving in 1967 from the University of Detroit to the University of Windsor, in Ontario, and, in 1978, to Princeton University Reviewers have admired her enormous energy, but find a productivity of such magnitude difficult to assess. 

In a period characterized by the abandonment of so much of the realistic tradition by authors such as John Barth, Donald Barthelme, and Thomas Pynchon, Joyce Carol Oates has seemed at times determinedly old-fashioned in her insistence on the essentially mimetic quality other fiction. Hers is a world of violence, insanity, fractured love, and hopeless loneliness. Although some of it appears to come from her own direct observations, her dreams, and her fears, much more is clearly from the experiences of others. Her first novel With Shuddering Fall (1964), dealt with stock car racing, though she had never seen a race. In Them (1969) she focused on Detroit from the Depression through the riots of 1967, drawing much of her material from the deep impression made on her by the problems of one of her students. Whatever the source and however shocking the events or the motivations, however, her fictiveworld remains strikingly akin to that real one reflected in the daily newspapers, the television news and talk shows, and popular magazines of our day.

What is the main purpose of the passage?

A. To review Oates' By the North Gate

B. To compare some modern writers

C. To outline Oates career
D. To describe Oates' childhood

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Mục đích chính của đoạn văn là gì? 

A. Kể về cuốn By the North Gate của Oates

B. So sánh một số nhà văn hiện đại

C. Để nói tóm tắt về sự nghiệp của Oates

D. Để mô tả thời thơ ấu của Oates

Thông tin:  Cả đoạn văn nói về sự nghiệp của bà Joyce Carol Oates, nói đến tuyển tập tác phẩm đầu tiên, công việc và phong cách viết sách của bà. 

→ Tóm tắt về sự nghiệp của bà Oates. 

→ Chọn đáp án C

 

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "fictive" in the passage is closest in meaning to_______.

A. imaginary

B. attractive
C. helpful
D. impressive

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Từ “fictive” trong đoạn văn đồng nghĩa với từ _____.

A. tưởng tượng

B. hấp dẫn

C. hữu ích

D. ấn tượng

→fictive (adj): hư cấu = imaginary

→ Chọn đáp án A

Câu 3:

What was the subject of Joyce Carol Oates' first novel?

A. Loneliness

B. Racing
C. Teaching
D. Insanity

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Chủ đề của cuốn tiểu thuyết đầu tiên của Joyce Carol Oates là gì? 

A. Cô đơn

B. Đua xe 

C. Dạy học

D. Sự điên rồ

Thông tin:  

+ Her first novel With Shuddering Fall (1964), dealt with stock car racing, though she had never seen a race. 

(Cuốn tiểu thuyết đầu tiên của bà là With Shuddering Fall (1964), đề cập đến đua xe, mặc dù bà ấy chưa bao giờ xem một cuộc đua nào.) 

→ Chọn đáp án B

 

Câu 4:

Why does the author mention Oates' book Them?

A. It is her best piece of nonfiction

B. It is an autobiography

C. It is a typical novel of the 1960's.

D. It is a fictional work based on another person's experiences.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Tại sao tác giả lại nhắc đến cuốn sách Them của Oates? 

A. Đây là tác phẩm phi hư cấu hay nhất của cô ấy

B. Đó là một cuốn tự truyện

C. Đó là một cuốn tiểu thuyết tiêu biểu của những năm 1960. 

D. Đó là một tác phẩm hư cấu dựa trên kinh nghiệm của người khác. 

Thông tin:  

+ In Them (1969) she focused on Detroit from the Depression through the riots of 1967, drawing much of her material from the deep impression made on her by the problems of one of her students. 

(Trong Them (1969), bà ấy tập trung vào Detroit từ thời kỳ Suy thoái đến cuộc bạo loạn năm 1967, phần lớn tham khảo từ ấn tượng sâu sắc đối với bà ấy về những vấn đề của một trong những sinh viên của bà.) 

→ Chọn đáp án D

 

Câu 5:

Which of the following would Joyce Carol Oates be most likely to write?

A. A romance novel set in the nineteenth century

B. A story with an unhappy ending

C. A dialogue for a talk show

D. A science fiction novel

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Joyce Carol Oates có khả năng viết điều nào sau đây nhất? 

A. Một cuốn tiểu thuyết lãng mạn lấy bối cảnh thế kỷ 19

B. Một câu chuyện có kết thúc không vui

C. Đối thoại trong một talk show

D. Một cuốn tiểu thuyết khoa học viễn tưởng

Thông tin:  

+ Hers is a world of violence, insanity, fractured love, and hopeless loneliness. 

(Thế giới của bà ấy là một thế giới bạo lực, điên rồ, tình yêu rạn nứt và sự cô đơn vô vọng.) 

→ Chọn đáp án B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Giải thích: 

A. commit (v): cam kết  

B. dedicate (v): cống hiến 

C. superficial (adj): hời hợt, nông cạn  

D. attend (v): tham dự 

→ devote (v): cống hiến = dedicate

Tạm dịch: Mẹ Teresa là một nữ tu Công giáo La Mã, người đã cống hiến cả cuộc đời mình để phục vụ người nghèo và cơ cực trên khắp thế giới. 

 

Câu 2

A. It was not successful

B. It was a volume of short fiction

C. It was part of her master's thesis.

D. It was about an English instructor in Detroit

Lời giải

Giải thích: 

Điều nào sau đây mà đoạn văn cho biết về lần xuất bản đầu tiên của Joyce Carol Oates? 

A. Nó không thành công

B. Đó là một tập tiểu thuyết ngắn

C. Đó là một phần của luận văn thạc sĩ của bà ấy. 

D. Đó là về một giáo viên dạy tiếng Anh ở Detroit

Thông tin:  

+ Joyce Carol Oates published her first collection of short stories, By The North Gate, in 1963, two years after she had received her master's degree from the University of Wisconsin and become an instructor of English at the University of Detroit. 

(Joyce Carol Oates xuất bản tập truyện ngắn đầu tiên của mình, By The North Gate, vào năm 1963, hai năm sau khi bà ấy nhận bằng thạc sĩ tại Đại học Wisconsin và trở thành giảng viên tiếng Anh tại Đại học Detroit.) 

→ Chọn đáp án B

 

Câu 3

A. While a car hit the fence I was cleaning the swimming pool.

B. A car hit the fence and I was cleaning the swimming pool.

C. I was cleaning the swimming pool when a car hit the fence.

D. I was cleaning the swimming pool then a car hit the fence.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. talent
B. talented
C. distinguish
D. respectful

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. Most of her work is based on personal experience.

B. Her style is imitative of other contemporary authors.

C. She has produced a surprising number of fictions in a relative short time.

D. She has experienced long nonproductive periods in her writing.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP