Câu hỏi:

15/08/2024 2,776 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 47. 

Many people dream of going on a great travel adventure. Most of us keep dreaming; others make it happen... 

Gregg Bleakney's dream was to travel the Americas from top to bottom. He got the idea after he finished a 1,600 kilometer (1,000 mile) bike ride. Gregg's friend, Brooks Allen, was also a cyclist. The two friends talked and slowly formed a plan they would travel from Alaska to Argentina by bike. To pay for the trip, Gregg and Brooks worked and saved their money for years. Once they were on the road, they often camped outdoors or stayed in hostels. In many places, local people opened their homes to the two friends and gave them food. 

During their trip, Gregg and Brooks cycled through deserts, rainforests, and mountains. They visited modern cities and ancient-ruins such as Machu Picchu in Peru. And everywhere they went, they met other cyclists from all over the world. In May 2007-two years, twelve countries, and over 30,500 km (19,000 mites) later-Gregg eventually reached Ushuaia, Argentina, the southernmost city in the world. (Near Guatemala, Brooks had to return to the U.S., and Gregg continued without him.) 

The trip taught both men a lot about traveling, especially if you travel abroad. What did they learn? Here is some of Gregg's advice: 

Travel light. The less baggage you have, the less you'll worry about. 

Be flexible. Don't plan everything. Then you'll be more relaxed and happy, especially if there are problems. 

Be polite.. As one traveller told Gregg, "Always remember that nobody wants to fight, cheat, or rob a nice guy."

Which sentence about Gregg and Brooks' trip is NOT true?

A. To pay for the trip, they saved their money and traveled cheaply on the road.

B. During their trip, they met people from all over the world.

C. In Guatemala, Gregg got sick and went back to the U.S.A.

D. Only Gregg made the complete trip from Alaska to Argentina.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Câu nào về chuyến đi của Gregg và Brooks là KHÔNG đúng? 

A. Để chi trả cho chuyến đi, họ đã tiết kiệm tiền và đi lại trên đường với giá rẻ. 

B. Trong chuyến đi, họ đã gặp nhiều người từ khắp nơi trên thế giới. 

C. Ở Guatemala, Gregg bị bệnh và quay trở lại Hoa Kỳ. 

D. Chỉ có Gregg thực hiện chuyến đi trọn vẹn từ Alaska đến Argentina. 

Thông tin: 

+ To pay for the trip, Gregg and Brooks worked and saved their money for years. (Để trang trải chi phí cho chuyến đi, Gregg và Brooks đã làm việc và tiết kiệm tiền trong nhiều năm.) 

→ A đúng

+ And everywhere they went, they met other cyclists from all over the world. (Và ở mọi nơi họ đến, họ đều gặp những người đi xe đạp khác từ khắp nơi trên thế giới.) 

→ B đúng

+ In May 2007-two years, twelve countries, and over 30,500 km (19,000 miles) later-Gregg eventually reached Ushuaia, Argentina, the southernmost city in the world. (Near Guatemala, Brooks had to return to the U.S., and Gregg continued without him.) 

(Vào tháng 5 năm 2007 – họ đã đi được hai năm, qua mười hai quốc gia và hơn 30.500 km (19.000 dặm) sau đó - Gregg cuối cùng đã đến được Ushuaia, Argentina, thành phố cực nam của thế giới. (Gần Guatemala, Brooks phải quay trở lại Mỹ và Gregg tiếp tục đi mà không có anh ấy.)) 

→ Trong bài viết, không có thông tin nào nói rằng Gregg bị ốm và phải quay trở lại Hoa Kỳ. 

→ Chọn đáp án C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Which of the following could be the best title for the passage?

A. The Southernmost City in the World

B. Cycling the Americas from Top to Bottom

C. Things to See and Do in Alaska-and Argentina

D. Argentina: The Land of Adventure

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Đâu là tiêu đề phù hợp nhất cho đoạn văn? 

A. Thành phố cực nam thế giới

B. Đạp xe Châu Mỹ từ trên xuống dưới

C. Những điều cần xem và làm ở Alaska-và Argentina

D. Argentina: Vùng đất phiêu lưu

Tóm tắt: Đoạn văn nói về hành trình đạp xe của Gregg và Brooks từ Alaska đến Argentina. 

→ Đạp xe Châu Mỹ từ trên xuống dưới. 

→ Chọn đáp án B

Câu 3:

The word flexible in the passage is closest in meaning to_______.

A. difficult

B. able to change easily

C. well-planned
D. careful

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Từ “flexible” trong đoạn văn đồng nghĩa với từ _____.

A. khó khăn

B. có thể thay đổi dễ dàng

C. chuẩn bị kỹ lưỡng

D. cẩn thận

→ flexible (adj): linh hoạt = able to change easily

→ Chọn đáp án B

Câu 4:

In the second paragraph, the word their refers to_______.

A. places
B. local people
C. Gregg and Brooks
D. hostels

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Trong đoạn thứ hai, từ “their” đề cập đến _______.

A. địa điểm

B. người dân địa phương

C. Gregg và Brooks

D. nhà trọ

Thông tin: 

+ To pay for the trip, Gregg and Brooks worked and saved their money for years. Once they were on the road, they often camped outdoors or stayed in hostels. In many places, local people opened their homes to the two friends and gave them food. 

(Để trang trải chi phí cho chuyến đi, Gregg và Brooks đã làm việc và tiết kiệm tiền trong nhiều năm. Khi ra đường, họ thường cắm trại ngoài trời hoặc ở trong nhà trọ. Ở nhiều nơi, người dân địa phương đã mở cửa đón hai người bạn và cho họ đồ ăn.) 

→ Chọn đáp án B

Câu 5:

Where did Greg and Brooks stay at night when they were on the road?

A. They stayed at a local family.

B. They stayed in ancient buildings.

C. They camped outdoors or stayed in hostels.

D. They stayed in the rainforests.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Giải thích: 

Greg và Brooks đã ở đâu vào ban đêm khi họ đi trên đường? 

A. Họ ở tại một gia đình địa phương. 

B. Họ ở trong những tòa nhà cổ kính. 

C. Họ cắm trại ngoài trời hoặc ở trong ký túc xá. 

D. Họ ở trong rừng nhiệt đới. 

Thông tin: 

+ Once they were on the road, they often camped outdoors or stayed in hostels. 

(Khi ra đường, họ thường cắm trại ngoài trời hoặc ở trong nhà trọ.) 

→ Chọn đáp án C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Giải thích: 

Kiến thức liên từ: 

- but: nhưng

- because + S + V: bởi vì

- or: hoặc

- so: vì vậy, nên

Tạm dịch: 

Most people are born with the natural ability to tell stories, but only a rare few have the determination to become professional authors, and even fewer have the joy of seeing their novels top the list of bestselling books. 

(Hầu hết mọi người sinh ra đều có khả năng kể chuyện bẩm sinh, nhưng chỉ một số ít có quyết tâm trở thành nhà văn chuyên nghiệp, và càng ít người có được niềm vui khi thấy tiểu thuyết của mình đứng đầu danh sách sách bán chạy.) 

→ Chọn đáp án A

Câu 2

A. decide which instrument to use

B. decide the price of the CD

C. decide how fast or slow a song will be
D. decide which pitch to use

Lời giải

Giải thích: 

Người sắp xếp âm nhạc có thể KHÔNG làm điều nào sau đây? 

A. quyết định sử dụng nhạc cụ nào

B. quyết định giá của đĩa CD

C. quyết định bài hát sẽ nhanh hay chậm

D. quyết định sử dụng cao độ nào

Thông tin: 

+ After a song has been written, music arrangers-make it more appealing by deciding which instruments will be used, what tempo, or speed, the song will have, and whether the song should have a lower or higher pitch.

(Sau khi một bài hát được viết xong, người sắp xếp âm nhạc sẽ làm cho bài hát trở nên hấp dẫn hơn bằng cách quyết định loại nhạc cụ nào sẽ được sử dụng, nhịp độ hoặc tốc độ của bài hát và liệu bài hát nên có cao độ thấp hơn hay cao hơn.) 

→ A, C, D là những việc mà người sắp xếp âm nhạc làm

→ Chọn đáp án B

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP