Câu hỏi:

21/09/2024 1,267 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct option to each of the questions that follow.

     Kangaroos are marsupials, which means that their young are born at a very early stage of development and continue to develop outside the mother's body, usually in a pouch on the mother's belly. Kangaroos have large, powerful hind legs and a long, strong tail. They use their tails for balance while jumping. Kangaroos can travel at speeds up to 30 miles per hour and can leap some 30 feet in a single bound. Kangaroos use their small front legs to grasp objects.

     There are four different kangaroo species: the red kangaroo, eastern grey kangaroo, western grey kangaroo, and antilopine kangaroo. The red kangaroo is the largest marsupial, and males can grow up to six feet tall. Red kangaroos live in groups called mobs. Eastern grey kangaroos also live in mobs and can be found in forests and woodlands along the eastern coast of Australia. Western grey kangaroos live in the southern part of Western Australia and can be found in large numbers in the area around Perth. Antilopine kangaroos are found in northern Australia and New Guinea.

     Kangaroos are herbivores, which means that they eat plants. They mainly eat grass, but they will also eat shrubs and trees if food is scarce. Kangaroos are nocturnal animals, which means that they are most active during the night. During the day, kangaroos rest in the shade or in caves. The average lifespan of a kangaroo is six years.

What is the main topic of the passage?

A. Kangaroos and their physical characteristics
B. The habitats and behaviours of kangaroos
C. The different species of kangaroos 
D. The diet and lifespan of kangaroos

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

What does the word a pouch in the first paragraph refer to? 

A. a bag
B. a hole
C. a core 
D. a ring

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Câu 3:

What is NOT mentioned about kangaroo locomotion in the text? 

A. Their ability to swim 
B. Their speed while hopping 
C. Their use of front legs for propulsion 
D. Their reliance on hopping as the primary mode of movement

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Câu 4:

According to the passage, which kangaroo species can be found in large numbers around Perth? 

A. Red kangaroo 
B. Eastern grey kangaroo 
C. Western grey kangaroo 
D. Antilopine kangaroo

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án C

Câu 5:

What makes up the majority of a kangaroo's diet? 

A. Shrubs and trees 
B. Meat 
C. Grass
D. Insects

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. Eco-friendly habits for Earth's preservation 
B. Sustainable practices for environmental health 
C. Conservation efforts for future generations 
D. Mindful consumption for ecological responsibility

Lời giải

Chọn đáp án D

Câu 2

A. TikTok's harm 
B. Social media
C. How to use TikTok
D. Users of TikTok

Lời giải

Chọn đáp án A

Câu 3

A. Responsible travel to natural areas to make a profit.
B. Traveling to undisturbed natural areas. 
C. Travelling that preserves nature and benefits local people. 
D. Traveling to educate visitors about the environment.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. Generation gaps are a natural and unavoidable consequence of societal evolution. 
B. Generation gaps are a significant source of misunderstandings and conflicts between age groups. 
C. Respecting authority is the key to bridging the divide between older and younger generations. 
D. Achieving work-life balance is the primary concern driving the values of younger generation.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. Strategies for teenagers to succeed academically 
B. The various issues that teenagers face at school 
C. The importance of extracurricular activities for teenagers

D. The role of parents and teachers in supporting teenagers

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. How Shanghai becomes a big city in China 
B. What policies the government has passed
C. The issues Shanghai is facing 
D. The decline of Shanghai in history

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. The major development in its production 
B. Its relationship with pottery making 
C. Important inventors in its long history 
D. Modern applications of glass fibers

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP