Câu hỏi:

04/12/2024 1,619

Read the text. Circle the correct answer A, B, C or D to answer the following questions.

Leonardo da Vinci was one of the most talented people to have lived. Leonardo da Vinci was born on April 15,1452 and died on May 2,1519. He was Italian. Leonardo da Vinci is perhaps best known as a painter, with his legendary works including the Mona Lisa, the Vitruvian Man and the Last Supper, among others. Leonardo da Vinci wasn't just an incredible artist, he was an inventor, scientist, mathematician, engineer, writer, musician and much more.

His conceptual drawings included musical instruments, war machines, calculators, boats and other ideas. Many of them were limited by the level of technology at the time. Flight was of particular interest to Leonardo da Vinci. He studied the flight of birds and created plans for flying machines that are similar to gliders and helicopters.

The Mona Lisa is perhaps the most well-known painting in the world. It is believed that Leonardo da Vinci began painting the Mona Lisa around 1503. It has been on display at the Louvre Museum in Paris for over 200 years.

26. The passage is mainly about _______.

A. the Mona Lisa

B. Leonardo da Vinci as a painter

C. the life of Leonardo da Vinci

D. Leonardo da Vinci and some of his works

27. Leonardo da Vinci is perhaps best known as a(n) _______.

A. artist                      B. scientist                            C. inventor                            D. painter

28. Which of the following is NOT true about Leonardo da Vinci?

A. He was the inventor of modern airplanes.

B. He was an incredible artist.

C. His conceptual drawings were limited by the level of technology at his time.

D. He was interested in flight and he studied the flight of birds.

29. Which of the following is considered as Leonardo da Vinci's most well-known painting?

A. The Mona Lisa                                                    B. The Vitruvian Man

C. The Last Supper                                                  D. The others

30. We car learn from the passage that Leonardo da Vinci painted the Mona Lisa when he was _______.

A. very young           B. in Paris                              C. 51 years old                      D. 67 years old

Sale Tết giảm 50% 2k7: Bộ 20 đề minh họa Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa…. form chuẩn 2025 của Bộ giáo dục (chỉ từ 49k/cuốn).

Sách đề toán-lý-hóa Sách văn-sử-địa Tiếng anh & các môn khác

Quảng cáo

Trả lời:

verified
Giải bởi Vietjack

Câu 26.

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: D

Thông tin: Leonardo da Vinci is perhaps best known as a painter, with his legendary works including the Mona Lisa, the Vitruvian Man and the Last Supper, among others. (Leonardo da Vinci có lẽ được biết đến nhiều nhất với tư cách là một họa sĩ, với các tác phẩm huyền thoại của ông bao gồm Mona Lisa, Người Vitruvian và Bữa Tiệc Ly, cùng nhiều tác phẩm khác.)

His conceptual drawings included musical instruments, war machines, calculators, boats and other ideas. (Các bản vẽ ý tưởng của ông bao gồm nhạc cụ, máy chiến tranh, máy tính, thuyền và nhiều ý tưởng khác.)

 

Câu 27.

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: D

Thông tin: Leonardo da Vinci is perhaps best known as a painter, with his legendary works including the Mona Lisa, the Vitruvian Man and the Last Supper, among others. (Leonardo da Vinci có lẽ được biết đến nhiều nhất với tư cách là một họa sĩ, với các tác phẩm huyền thoại của ông bao gồm Mona Lisa, Người Vitruvian và Bữa Tiệc Ly, cùng nhiều tác phẩm khác.)

His conceptual drawings included musical instruments, war machines, calculators, boats and other ideas. (Các bản vẽ ý tưởng của ông bao gồm nhạc cụ, máy chiến tranh, máy tính, thuyền và nhiều ý tưởng khác.)

 

Câu 28.

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: Leonardo da Vinci is perhaps best known as a painter, with his legendary works including the Mona Lisa, the Vitruvian Man and the Last Supper, among others. (Leonardo da Vinci có lẽ được biết đến nhiều nhất với tư cách là một họa sĩ, với các tác phẩm huyền thoại của ông bao gồm Mona Lisa, Người Vitruvian và Bữa Tiệc Ly, cùng nhiều tác phẩm khác.)

Flight was of particular interest to Leonardo da Vinci. (Leonardo da Vinci đặc biệt quan tâm đến việc bay.)

 

Câu 29.

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: The Mona Lisa is perhaps the most well-known painting in the world. (Mona Lisa có lẽ là bức tranh nổi tiếng nhất trên thế giới.)

 

Câu 30.

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: C

Thông tin: Leonardo da Vinci was born on April 15,1452 and died on May 2,1519. (Leonardo da Vinci sinh ngày 15 tháng 4 năm 1452 và mất ngày 2 tháng 5 năm 1519.)

It is believed that Leonardo da Vinci began painting the Mona Lisa around 1503. (Người ta tin rằng Leonardo da Vinci bắt đầu vẽ Mona Lisa vào khoảng năm 1503.)

 

Dịch bài đọc:

Leonardo da Vinci là một trong những người tài năng nhất từng sống. Leonardo da Vinci sinh ngày 15 tháng 4 năm 1452 và mất ngày 2 tháng 5 năm 1519. Ông là người Ý. Leonardo da Vinci có lẽ được biết đến nhiều nhất với tư cách là một họa sĩ, với các tác phẩm huyền thoại của ông bao gồm Mona Lisa, Người Vitruvian và Bữa Tiệc Ly, cùng nhiều tác phẩm khác. Leonardo da Vinci không chỉ là một nghệ sĩ đáng kinh ngạc, ông còn là một nhà phát minh, nhà khoa học, nhà toán học, kỹ sư, nhà văn, nhạc sĩ và nhiều hơn thế nữa.

Các bản vẽ ý tưởng của ông bao gồm nhạc cụ, máy chiến tranh, máy tính, thuyền và nhiều ý tưởng khác. Nhiều trong số chúng bị hạn chế bởi trình độ công nghệ vào thời điểm đó. Leonardo da Vinci đặc biệt quan tâm đến việc bay. Ông đã nghiên cứu về cách bay của các loài chim và tạo ra các bản thiết kế cho những cỗ máy biết bay tương tự như tàu lượn và trực thăng.

Mona Lisa có lẽ là bức tranh nổi tiếng nhất trên thế giới. Người ta tin rằng Leonardo da Vinci bắt đầu vẽ Mona Lisa vào khoảng năm 1503. Bức tranh đã được trưng bày tại Bảo tàng Louvre ở Paris trong hơn 200 năm.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

Xem đáp án » 04/12/2024 154

Câu 2:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three in each question.

Xem đáp án » 04/12/2024 148

Câu 3:

READING

I. Fill in the numbered blanks in the passage with ONE suitable word from the box.

islands

North

waterfalls

valleys

melted

also

The United Kingdom, also called the U.K., consists of a group of (21) off the northwest coast of Europe. It is a unique country made up of four nations: England, Wales, Scotland, and Northern Ireland. England, Wales, and Scotland (22) make up Great Britain. Much of the (23) separated by deep (24) and west of the U.K is covered in high ground, knife- edged mountain ridges. This terrain was shaped in the last Ice Age, when thick glaciers covered the land. In the south of England, the countryside is mostly rolling hills. In northwest England and the Scottish Highlands are dozens of lakes, called lochs. These were left behind when the Ice Age glaciers (25). They tend tobe long and narrow, and some are very deep. Legends say that a giant monster called Nessie lives in LochNess in Scotland.

Xem đáp án » 04/12/2024 139

Câu 4:

Sandra _________ learning Spanish language in her free time.

Xem đáp án » 04/12/2024 125

Câu 5:

Not many people can explore the White House.

Only a _____________________________

Xem đáp án » 04/12/2024 118

Câu 6:

Rewrite the sentences, so that their meaning stays the same, using the beginning.

Take part in the event this time, or you'll have to wait for next year.

If you _____________________________

Xem đáp án » 04/12/2024 111

Bình luận


Bình luận