Câu hỏi:

28/12/2024 78

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question.

Ha Long Bay is a UNESCO World Heritage site in Quang Ninh Provide, in the northeast of the Viet Nam. It has got over 1,600 islands and islets. Among the many ancient fishing villages inHa Long Bay, only Cua Van floating village remains. All the house anh building in the village float on huge wooden raft.

The villagers spend their days fisnish and looking after the sea life. Then they sail to the mainland to trade their fish for things like food, drinking water or clothes. Most children go to floating school and then spend the rest of their time learning important skills like swimming and fishing. They also help out their parents as much as they can.

Their lifestyle may seem strange to many people, but it’s so wonderful to live among such nature beauty and know you are protecting it. The villagers are able to help preserve their beautiful bay because they live directly on the water.

The word “they” in paragraph 2 is closest meaning to _____.

Đáp án chính xác

Sách mới 2k7: Bộ 20 đề minh họa Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa…. form chuẩn 2025 của Bộ giáo dục (chỉ từ 110k).

20 đề Toán 20 đề Văn Các môn khác

Quảng cáo

Trả lời:

verified
Giải bởi Vietjack

C

Kiến thức: đọc hiểu

Giải thích: Thông tin: The villagers spend their days fisnish and looking after the sea life. Then they sail to the mainland to trade their fish for things like food, drinking water or clothes.

Dịch nghĩa: Dân làng dành cả ngày để đánh bắt và chăm sóc sinh vật biển. Sau đó, họ chèo thuyền vào đất liền để đổi cá lấy những thứ như thức ăn, nước uống hoặc quần áo.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

According to the passage, the villagers’ lifestyle may seem­ _____ to many people.

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

B

Kiến thức: đọc hiểu

Giải thích: Thông tin: Their lifestyle may seem strange to many people, but it’s so wonderful to live among such nature beauty and know you are protecting it.

Dịch nghĩa: Lối sống của họ có vẻ xa lạ với nhiều người, nhưng thật tuyệt vời khi được sống giữa vẻ đẹp thiên nhiên như vậy và biết rằng bạn đang bảo vệ nó.

Câu 3:

The villagersnot only fish hut also_____ the sea life.

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

D

Kiến thức: đọc hiểu

Giải thích: Thông tin: The villagers spend their days fisnish and looking after the sea life.

Dịch nghĩa: Dân làng dành cả ngày để đánh bắt và chăm sóc sinh vật biển.

Câu 4:

The villagers are able to help preserve their beautiful bay because _____.

Đáp án chính xác

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

 D

Kiến thức: đọc hiểu

Giải thích: Thông tin: The villagers are able to help preserve their beautiful bay because they live directly on the water.

Dịch nghĩa: Dân làng có thể giúp bảo tồn vịnh xinh đẹp của họ vì họ sống trực tiếp trên mặt nước.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

there’s always more that can be (25) _________ to improve the place where we live.

Xem đáp án » 28/12/2024 84

Câu 2:

Mark the letter A, B, C or D on your answersheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following question.

You should to read more book if you want to improve your English vocabulary

Xem đáp án » 28/12/2024 50

Câu 3:

Mark the letter A, B, C, or D on your answersheet to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlines word(s) in each off the following question.

We should go to the mountainous area to enjoy some fresh air at the weekend

Xem đáp án » 28/12/2024 32

Câu 4:

Mark the letter A, B, C or D on your answersheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following question.

We cancelled our camping trip because of it rained heavily

Xem đáp án » 28/12/2024 31

Câu 5:

Last Sunday we arrived at the waterfall nearby _______ 7.00 a.m.

Xem đáp án » 28/12/2024 26

Câu 6:

Mark the letter A, B, C or D on your answersheet to indicate the worddiffer from other three in the position off primary street in each of the following question.

Xem đáp án » 28/12/2024 25

Bình luận


Bình luận