Questions 1-5. Read the text and decide if each statement is True (T) or False (F).
A long time ago, the father of two brothers died. The elder brother got most of the land, and the younger brother only had one starfruit tree. One day, a big bird came and ate the starfruit. Then it carried the younger brother to an island to get gold. His brother knew about this. He waited for the bird. The bird also brought him to the island to get gold. He was greedy and got a lot of gold. The bag was very heavy and he fell off the bird into the sea.
Questions 1-5. Read the text and decide if each statement is True (T) or False (F).
A long time ago, the father of two brothers died. The elder brother got most of the land, and the younger brother only had one starfruit tree. One day, a big bird came and ate the starfruit. Then it carried the younger brother to an island to get gold. His brother knew about this. He waited for the bird. The bird also brought him to the island to get gold. He was greedy and got a lot of gold. The bag was very heavy and he fell off the bird into the sea.
The younger brother had only one starfruit tree.
A. True
B. False
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án đúng: A
Giải thích:
Dựa vào câu: "The elder brother got most of the land, and the younger brother only had one starfruit tree." (Người anh cả được hưởng hầu hết đất đai, còn người em chỉ có một cây khế.)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
A big bird ate the starfruit and paid gold for the elder brother.
A. True
B. False

Đáp án đúng: B
Giải thích:
Dựa vào câu: "Then it carried the younger brother to an island to get gold." (Sau đó, nó chở người em trai đến một hòn đảo để lấy vàng.)
Câu 3:
The bird also carried the elder brother to the island to get gold.
A. True
B. False

Đáp án đúng: A
Giải thích:
Dựa vào câu: "His brother knew about this. He waited for the bird. The bird also brought him to the island to get gold." (Anh trai của ông biết chuyện này. Ông đợi con chim. Con chim cũng đưa ông đến đảo để lấy vàng)
Câu 4:
The younger brother got a lot of gold and carried the bird home.
A. True
B. False

Đáp án đúng: B
Giải thích: Người em không mang về nhiều vàng mà chỉ lấy đủ theo thỏa thuận với con chim, không phải mang về nhiều vàng như anh trai.
Câu 5:
The greedy elder brother fell into the sea because of the heavy gold.
A. True
B. False

Đáp án đúng: A
Giải thích:
Dựa vào câu: "He was greedy and got a lot of gold. The bag was very heavy and he fell off the bird into the sea." (Anh ta tham lam và đã lấy được rất nhiều vàng. Chiếc túi rất nặng và anh ta đã rơi khỏi con chim xuống biển)
Dịch bài đọc:
Ngày xưa, cha của hai anh em qua đời. Người anh cả được thừa hưởng phần lớn đất đai, còn người em chỉ có một cây khế. Một ngày nọ, một con chim lớn đến và ăn trái khế. Sau đó, nó đưa người em đến một hòn đảo để lấy vàng. Người anh biết chuyện này. Anh ta chờ con chim. Con chim cũng đưa anh ta đến hòn đảo để lấy vàng. Vì tham lam, anh ta lấy rất nhiều vàng. Cái túi rất nặng và anh ta rơi khỏi con chim xuống biển.
Hot: Học hè online Toán, Văn, Anh...lớp 1-12 tại Vietjack với hơn 1 triệu bài tập có đáp án. Học ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. The main characters in the story are the fox and the crow.
B. The crow and the fox in the story are the main characters.
C. The main story characters are the fox and the crow in.
D. The main fox and crow in the story are characters.
Lời giải
Đáp án đúng: A
Dịch nghĩa: Nhân vật chính trong truyện là con cáo và con quạ.
Câu 2
A. Tom, Sally, and Peter
B. Tom, Sally, and Annie
C. Tom, Sally, and Alice
D. Tom, Peter, and Annie
Lời giải
Đáp án đúng: B
Giải thích:
Dựa vào câu: "There are three storytellers in this competition. They are Tom, Sally and Annie." (Có ba người kể chuyện trong cuộc thi này. Họ là Tom, Sally và Annie)
Câu 3
A. The meat quickly took the fox.
B. The fox quickly took the meat.
C. Quickly took the fox meat the.
D. The fox took quickly the meat.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. When winter came, the grasshopper didn’t have any food.
B. When came winter, the grasshopper didn’t have food any.
C. When the grasshopper came winter, food didn’t have any.
D. The grasshopper didn’t have any food when came winter.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. The crow lived and the fox in a forest.
B. The fox and the crow in lived a forest.
C. The fox and the crow lived in a forest.
D. The forest lived in the fox and crow.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. I’ll work like you next hard week.
B. I’ll work hard like you next week.
C. I’ll like hard work you next week.
D. I’ll hard like you work next week.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.