Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The Amazon rainforest is home to more than a third of all the world's species of plants, birds and animals. There are thousands of types of plants and animals probably millions more that we haven't discovered yet. There are at least 2.5 million species of insects there. Imagine what would happen if they all lost their home? It couldn't happen, could it? Unfortunately, it's happening right now. Yet, the rainforest is big. But it's getting smaller. The problem is that people are cutting down the trees, mainly to make room for cows. These provide meat and make money for their owners. This process of cutting down trees is called 'deforestation'.
The good news is that it is slowing down. The bad news is that it's not enough. Scientists predict that by 2030, the rainforest will have become smaller by 40%. And possibly will have completely disappeared soon. As a result, thousands of the animals, birds, fish and plants that live in the Amazon rainforest lose their home, their natural habitat. Some of them move to other areas, but most of them die. Many species have already become extinct, and many more will if deforestation continues. That will change the balance of life in the rainforest and could cause enormous problems to the region's ecosystem.
Which title best summarizes the main idea of the passage?
Read the following passage and write the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The Amazon rainforest is home to more than a third of all the world's species of plants, birds and animals. There are thousands of types of plants and animals probably millions more that we haven't discovered yet. There are at least 2.5 million species of insects there. Imagine what would happen if they all lost their home? It couldn't happen, could it? Unfortunately, it's happening right now. Yet, the rainforest is big. But it's getting smaller. The problem is that people are cutting down the trees, mainly to make room for cows. These provide meat and make money for their owners. This process of cutting down trees is called 'deforestation'.
The good news is that it is slowing down. The bad news is that it's not enough. Scientists predict that by 2030, the rainforest will have become smaller by 40%. And possibly will have completely disappeared soon. As a result, thousands of the animals, birds, fish and plants that live in the Amazon rainforest lose their home, their natural habitat. Some of them move to other areas, but most of them die. Many species have already become extinct, and many more will if deforestation continues. That will change the balance of life in the rainforest and could cause enormous problems to the region's ecosystem.
A. Chances for owners of cow ranches
B. Threats to Amazon rainforest
C. Global warming effects
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án đúng: B
Thông tin: Unfortunately, it's happening right now. Yet, the rainforest is big. But it's getting smaller. The problem is that people are cutting down the trees, mainly to make room for cows. (Thật không may, điều đó đang xảy ra ngay lúc này. Tuy nhiên, rừng nhiệt đới rất lớn. Nhưng nó đang trở nên nhỏ hơn. Vấn đề là mọi người đang chặt cây, chủ yếu là để lấy chỗ cho bò.)
Dịch nghĩa: Threats to Amazon rainforest. (Mối đe dọa đối với rừng mưa Amazon.)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
According to the passage, which of the following is TRUE?
According to the passage, which of the following is TRUE?
A. A fifth of all the birds in the world live in the rainforest.
B. 20% of all the animals in the world live in the rainforest.
C. Over two million species of insects are found in the Amazon rainforest.
Đáp án đúng: C
Thông tin: There are at least 2.5 million species of insects there. (Có ít nhất 2,5 triệu loài côn trùng ở đó.)
Câu 3:
In the passage, the word "room" is closest in meaning to _________.
A. chamber
Đáp án đúng: C
room: phòng ở = area (n): khu vực
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
- Trọng tâm Lí, Hóa, Sinh 10 cho cả 3 bộ KNTT, CTST và CD VietJack - Sách 2025 ( 40.000₫ )
- Trọng tâm Toán, Văn, Anh 10 cho cả 3 bộ KNTT, CTST, CD VietJack - Sách 2025 ( 13.600₫ )
- Sách lớp 10 - Combo Trọng tâm Toán, Văn, Anh và Lí, Hóa, Sinh cho cả 3 bộ KNTT, CD, CTST VietJack ( 75.000₫ )
- Sách lớp 11 - Trọng tâm Toán, Lý, Hóa, Sử, Địa lớp 11 3 bộ sách KNTT, CTST, CD VietJack ( 52.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án đúng: wealth
wealth (n): sự giàu có
Dịch nghĩa: Trẻ em học cách tôn trọng người lớn tuổi, những người có nhiều kinh nghiệm trong cuộc sống.
Lời giải
Đáp án đúng: Schools don’t let students use smartphone in class.
let sb do st: cho phép ai làm gì
Dịch nghĩa: Các trường học không cho phép học sinh sử dụng điện thoại thông minh trong lớp học.
Câu 3
A. the balance of life in rainforest will change
B. no problems will occur with ecosystem
C. many plants but not animals will disappear
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.