Câu hỏi:

16/02/2025 2,093 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Biodiversity on our planet is rapidly declining mainly due to human activities such as climate change and pollution. That is why governments and organisations have taken measures to protect wildlife and stop biodiversity loss. The emergence of artificial intelligence has dramatically changed wildlife protection. Conservationists are now turning to AI to find solutions to the rapid loss of plants and animals.

One of the biggest threats to endangered species is poaching for commercial purposes. Therefore, it is essential to stop this illegal activity in forests and nature reserves. However, rangers, whose job is to take care of such large areas, find it hard to monitor wildlife and prevent poaching. That is why many national parks are using AI cameras to track both animals and poachers. Furthermore, the cameras can send real-time updates to rangers' phones and alert them to any illegal activities within minutes. The cutting-edge technology is even effective at night when poachers operate under cover of darkness. The AI cameras are designed to automatically notice any illegal cars or boats entering forests or other protected areas.

Another factor responsible for the decline in biodiversity is habitat loss. When natural habitats or environmental conditions change, it's nearly impossible for scientists to identify the changes until they discover strong evidence. For example, some countries have faced increasing pressure from climate change and economic growth, and have lost a huge amount of surface water. However, the situation has only been discovered with the help of artificial intelligence. Without AI, scientists could not have identified and analysed the changes nationwide. AI has played an important role in collecting data and analysing the factors affecting wildlife, thus helping governments and organisations respond to critical situations in the quickest way possible.

Which of the following can be the best title for the passage?

A. The causes of biodiversity loss
B. The benefits and drawbacks of AI
C. The rapid spread of AI in wildlife
D. The application of AI in wildlife conservation

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn D

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word 'emergence' in paragraph 1 is closest in meaning to _______.

A. floating
B. appearance
C. attention
D. method

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 3:

Which of the benefits of using Al in wildlife conservation is NOT mentioned in paragraph 2?

A. Tracking both animals and poachers.
B. Counting endangered animals.
C. Alerting rangers to any illegal activities.
D. Identifying moving objects in the areas.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn B

Câu 4:

The word 'cutting-edge' in paragraph 2 is closest in meaning to _______.

A. advanced
B. reliable
C. expensive
D. suitable

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 5:

The word they' in paragraph 3 refers to _______.

A. changes
B. natural habitats
C. animals
D. scientists

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn D

Câu 6:

Which of the following is true about A in tracking environmental changes?

A. AI provides information about causes of wildlife loss.
B. AI identifies the places where endangered species live.
C. AI improves environmental conditions.
D. AI removes the factors affecting wildlife.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 7:

Which of the following can be inferred from the passage?

A. AI can provide all the solutions to the current issues.
B. Protecting the future of species depends on AI.
C. Al is an emerging technology in conservation that will be used a lot more in the future.
D. It's impossible for scientists to conduct wildlife research without AI.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. if
B. as if
C. because
D. although

Lời giải

Chọn B

Câu 2

A. dangerous
B. endangered
C. advanced
D. illegal

Lời giải

Chọn B

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. treated
B. treating
C. treat
D. to treat

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP