Câu hỏi:

14/03/2025 92

Read the passage and answer the questions below. (1.25 pt)

Mai has two friends. Their names are Binh and Nam. Binh likes English and he can study it well. Nam doesn't like math because it is difficult for him. He likes English. Nam is a clever boy in the class. He always gets good marks in English and physics. Binh and Nam like playing football and they always play it after school. They always go to school together. They are good friends.

Who are Mai's friends?

Sách mới 2k7: Bộ 20 đề minh họa Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa…. form chuẩn 2025 của Bộ giáo dục (chỉ từ 49k/cuốn).

Đề toán-lý-hóa Đề văn-sử-địa Tiếng anh & các môn khác

Quảng cáo

Trả lời:

verified
Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: They are Binh and Nam. / Bình and Nam are her friends./ Her friends are Binh and Nam.

Thông tin: Mas has two friends. Their names are Binh and Nam.

Hướng dẫn dịch: Mai có hai người bạn. Tên của họ là Bình và Nam.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Can Binh study English well?

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng: Yes, he can.

Thông tin: Binh likes English and he can study it well.

Hướng dẫn dịch: Bình thích tiếng Anh và cậu ấy có thể học nó rất tốt.

Câu 3:

 Why doesn't Nam like math?

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng: Because it difficult for him.

Thông tin: Nam doesn’t like math because it is difficult for him.

Hướng dẫn dịch: Nam không thích Toán bởi vì với cậu ấy nó rất khó.

Câu 4:

Do Binh and Nam play football in the early morning?

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: No, they don’t.

Thông tin: Binh and Nam like playing football and they always play it after school.

Hướng dẫn dịch: Bình và Nam thích chơi bóng đá và họ luôn chơi nó sau giờ học.

Câu 5:

How often do they go to school together?

Xem lời giải

verified Lời giải của GV VietJack

Đáp án đúng: They always go to school together.

Thông tin: They always go to school together.

Hướng dẫn dịch: Họ luôn đi học cùng nhau. 

Dịch bài đọc: 

Mai có hai người bạn. Tên của họ là Bình và Nam. Bình thích tiếng Anh và cậu ấy có thể học nó rất tốt. Nam không thích Toán bởi vì với cậu ấy nó rất khó. Cậu ấy thích tiếng Anh. Nam là một cậu bé thông minh ở trong lớp. Cậu ấy luôn đạt được điểm cao trong môn tiếng Anh và Vật lý. Bình và Nam thích chơi bóng đá và họ luôn chơi nó sau giờ học. Họ luôn đi học cùng nhau. Họ là những người bạn tốt.

Bình luận


Bình luận

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

My (1) ...........school is in a quiet place not far from the city centre

Xem đáp án » 14/03/2025 83

Câu 2:

Choose the odd one out. (0.5 pt)

Xem đáp án » 14/03/2025 39

Câu 3:

Complete each sentence so that it means the same as the sentence above. (0.5 pt)

I don't have a television in my bedroom.

There ...............................................

Xem đáp án » 14/03/2025 36

Câu 4:

 Put the verbs in brackets in the present simple or present continuous tense. (0.5 pt)

Where are the students? - They are in the library. They (read) ……….. books.

Xem đáp án » 14/03/2025 35

Câu 5:

The garden is in front of my house.

My house ...............................................

Xem đáp án » 14/03/2025 33

Câu 6:

Choose the best answer among A, B, C or D to complete the sentences. (1.5pt)

They often do ................. every day to keep fit.

Xem đáp án » 14/03/2025 32