Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following statements.
Workplace gender equality is achieved when people are able to access and enjoy the same rewards, resources and opportunities regardless of their gender.
Australia, along with many countries worldwide, has made significant progress towards gender equality in recent decades, particularly in education, healthcare and female workforce participation. However, the gender gap in the Australian workplace is still prevalent. Specifically, women continue to earn less than men, are less likely to advance their careers as far as men, and accumulate less retirement or superannuation savings. At the same time, men have less access to family-friendly policies such as parental leave or flexible working arrangements than women.
The aim of gender equality in the workplace is to achieve broadly equal outcomes that are exactly the same for all. To achieve this requires:
- Workplace to provide equal payment for work of equal or comparable values.
- Removal of barriers to equal participation of women in the workforce.
- Equal access to all occupations and industries, including leadership roles, regardless of gender.
Achieving gender equality is important for workplaces not only because it is “fair” and “the right things to do”, but because it is also linked to a country’s overall economic performance.
When is the gender equality achieved in the workplace?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following statements.
Workplace gender equality is achieved when people are able to access and enjoy the same rewards, resources and opportunities regardless of their gender.
Australia, along with many countries worldwide, has made significant progress towards gender equality in recent decades, particularly in education, healthcare and female workforce participation. However, the gender gap in the Australian workplace is still prevalent. Specifically, women continue to earn less than men, are less likely to advance their careers as far as men, and accumulate less retirement or superannuation savings. At the same time, men have less access to family-friendly policies such as parental leave or flexible working arrangements than women.
The aim of gender equality in the workplace is to achieve broadly equal outcomes that are exactly the same for all. To achieve this requires:
- Workplace to provide equal payment for work of equal or comparable values.
- Removal of barriers to equal participation of women in the workforce.
- Equal access to all occupations and industries, including leadership roles, regardless of gender.
Achieving gender equality is important for workplaces not only because it is “fair” and “the right things to do”, but because it is also linked to a country’s overall economic performance.
When is the gender equality achieved in the workplace?
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: D
Thông tin: “Workplace gender equality is achieved when people are able to access and enjoy the same rewards, resources and opportunities regardless of their gender.”
Dịch nghĩa: “Bình đẳng giới tại nơi làm việc đạt được khi mọi người có thể tiếp cận và tận hưởng những phần thưởng, nguồn lực và cơ hội như nhau bất kể giới tính của họ.”
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
In what fields has Australia made progress towards the gender equality?
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: A
Thông tin: “…has made significant progress towards gender equality in recent decades, particularly in education, healthcare and female workforce participation.”
Dịch nghĩa: “…đã đạt được những tiến bộ đáng kể về bình đẳng giới trong những thập kỷ gần đây, đặc biệt là trong giáo dục, chăm sóc sức khỏe và sự tham gia của phụ nữ vào lực lượng lao động.”
Câu 3:
In what fields has the gender gap in Australia existed?
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: D
Thông tin: “However, the gender gap in the Australian workplace is still prevalent.”
Dịch nghĩa: “Tuy nhiên, khoảng cách giới tính tại nơi làm việc ở Úc vẫn còn phổ biến.”
Câu 4:
Which of the following is NOT true about the ways to guarantee the equality in the workplace?
Which of the following is NOT true about the ways to guarantee the equality in the workplace?
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: D
Thông tin:
The aim of gender equality in the workplace is to achieve broadly equal outcomes that are exactly the same for all. To achieve this requires:
- Workplace to provide equal payment for work of equal or comparable values.
- Removal of barriers to equal participation of women in the workforce.
- Equal access to all occupations and industries, including leadership roles, regardless of gender.
Dịch nghĩa: Mục tiêu của bình đẳng giới tại nơi làm việc là đạt được những kết quả bình đẳng rộng rãi, hoàn toàn như nhau cho tất cả mọi người. Để đạt được điều này, cần:
- Nơi làm việc phải trả lương công bằng cho công việc có giá trị ngang bằng hoặc tương đương.
- Xóa bỏ rào cản đối với sự tham gia bình đẳng của phụ nữ vào lực lượng lao động.
- Cơ hội tiếp cận bình đẳng với tất cả các ngành nghề và lĩnh vực, bao gồm cả vai trò lãnh đạo, bất kể giới tính.
Câu 5:
What is the main idea of this passage?
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Thông tin: “Workplace gender equality is achieved when people are able to access and enjoy the same rewards, resources and opportunities regardless of their gender.”
Dịch nghĩa: Bình đẳng giới tại nơi làm việc đạt được khi mọi người có thể tiếp cận và tận hưởng những phần thưởng, nguồn lực và cơ hội như nhau bất kể giới tính của họ.
Dịch bài đọc:
Trong nhiều thập kỷ gần đây, Úc – cũng như nhiều quốc gia khác – đã đạt được nhiều tiến bộ về bình đẳng giới, nhất là trong giáo dục, y tế và việc phụ nữ tham gia lực lượng lao động. Tuy vậy, khoảng cách giới trong công việc vẫn còn tồn tại. Phụ nữ thường có thu nhập thấp hơn nam giới, ít cơ hội thăng tiến hơn và tích lũy ít tiền hưu trí hơn. Trong khi đó, nam giới lại khó tiếp cận hơn với các chính sách hỗ trợ gia đình như nghỉ phép dành cho cha mẹ hoặc làm việc linh hoạt.
Mục tiêu của bình đẳng giới tại nơi làm việc là tạo ra cơ hội và kết quả công bằng cho tất cả mọi người. Để làm được điều này, cần:
• Trả lương công bằng cho những công việc có giá trị tương đương.
• Xóa bỏ các rào cản khiến phụ nữ khó tham gia hoặc phát triển trong công việc.
• Đảm bảo cơ hội bình đẳng cho tất cả các ngành nghề và vị trí, kể cả vai trò lãnh đạo, bất kể giới tính.
Thúc đẩy bình đẳng giới không chỉ vì đó là điều đúng đắn và công bằng, mà còn vì nó góp phần quan trọng vào sự phát triển kinh tế chung của đất nước.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
- Sách - Sổ tay kiến thức trọng tâm Vật lí 10 VietJack - Sách 2025 theo chương trình mới cho 2k9 ( 31.000₫ )
- Trọng tâm Lí, Hóa, Sinh 10 cho cả 3 bộ KNTT, CTST và CD VietJack - Sách 2025 ( 40.000₫ )
- Sách lớp 10 - Combo Trọng tâm Toán, Văn, Anh và Lí, Hóa, Sinh cho cả 3 bộ KNTT, CD, CTST VietJack ( 75.000₫ )
- Sách lớp 11 - Trọng tâm Toán, Lý, Hóa, Sử, Địa lớp 11 3 bộ sách KNTT, CTST, CD VietJack ( 52.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: equality
Gender equality (n phrase): bình đẳng giới
Dịch nghĩa: Bình đẳng giới mang lại cho phụ nữ nhiều cơ hội hơn trong mọi lĩnh vực.
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Women keep temper as well as men.
Cấu trúc so sánh bằng: V + as + adv + as
Dịch nghĩa: Phụ nữ giữ bình tĩnh tốt hơn đàn ông.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. aptitude
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.