Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Before the mid-nineteenth century, people in the United States ate most foods only in season. Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time, but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to prevent spoilage. But in 1810, a French inventor named Nicolas Appert developed the cooking-and-sealing process of canning. And in the 1850’s an American named Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk. Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made byhand. By 1880, however, inventors had fashioned stamping and soldering machines that massproduced cans from tinplate. Suddenly all kinds of food could be preserved and bought at all times of the year.
Other trends and inventions had also helped make it possible for Americans to vary their daily diets. Growing urban population created demand that encouraged fruit and vegetable farmers to raise more produce. Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods. Thus, by the 1890’s, northern city dwellers could enjoy southern and western strawberries, grapes, and tomatoes, previously available for a month at most, for up to six months of the year. In addition, increased use of iceboxes enabled families to store perishables. As easy means of producing ice commercially had been invented in the 1870’s, and by 1900 the nation had more than two thousand commercial ice plants, most of which made home deliveries. The icebox became afixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.
Almost everyone now had a more diversified diet. Some people continued to eat mainly foods that were heavily in starches or carbohydrates, and not everyone could afford meat. Nevertheless, many families could take advantage of previously unavailable fruits, vegetables, and dairy products to achieve more varied fare.
What does the passage mainly discuss?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Before the mid-nineteenth century, people in the United States ate most foods only in season. Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time, but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to prevent spoilage. But in 1810, a French inventor named Nicolas Appert developed the cooking-and-sealing process of canning. And in the 1850’s an American named Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk. Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made byhand. By 1880, however, inventors had fashioned stamping and soldering machines that massproduced cans from tinplate. Suddenly all kinds of food could be preserved and bought at all times of the year.
Other trends and inventions had also helped make it possible for Americans to vary their daily diets. Growing urban population created demand that encouraged fruit and vegetable farmers to raise more produce. Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods. Thus, by the 1890’s, northern city dwellers could enjoy southern and western strawberries, grapes, and tomatoes, previously available for a month at most, for up to six months of the year. In addition, increased use of iceboxes enabled families to store perishables. As easy means of producing ice commercially had been invented in the 1870’s, and by 1900 the nation had more than two thousand commercial ice plants, most of which made home deliveries. The icebox became afixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.
Almost everyone now had a more diversified diet. Some people continued to eat mainly foods that were heavily in starches or carbohydrates, and not everyone could afford meat. Nevertheless, many families could take advantage of previously unavailable fruits, vegetables, and dairy products to achieve more varied fare.
What does the passage mainly discuss?
A. Causes of food spoilage.
B. Commercial production of ice.
C. Population movements in the nineteenth century.
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án D
Giải thích: Thông tin nằm ở: “Almost everyone now had a more diversified diet.”
Dịch nghĩa: Đoạn văn chủ yếu thảo luận về vấn ÿề gì?
A. Những nguyên nhân làm hỏng thực phẩm
B. Sản phẩm thương mại từ băng
C. Sự vận động dân số thế kỷ XIX
D. Những phát minh dẫn đến sự thay đổi bữa ăn của người Mỹ
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The phrase “in season” in line 1 refers to ________ .
The phrase “in season” in line 1 refers to ________ .
A. a particular time of year
B. a kind of weather
Chọn đáp án A
Giải thích: In season: theo mùa, trong mùa.
Dịch nghĩa: Cụm từ “in season” ở dòng 1 nghĩa là
khoảng thời gian cụ thể trong năm
kiểu thời tiết
lịch trình chính thức
phương thức nêm gia vị
Câu 3:
During the 1860’s, canned food products were _________ .
During the 1860’s, canned food products were _________ .
A. unavailable in rural areas
B. available in limited quantities
C. shipped in refrigerator cars
Chọn đáp án B
Giải thích: Thông tin nằm ở: “Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made by hand.”
Dịch nghĩa: Trong những năm 1860, thực phẩm đóng hộp đã
A. Không có sẵn ở nông thôn
B. Có số lượng hạn chế
C. Được vận chuyển bằng các xe ô tô có tủ lạnh
D. Một phần chủ yếu trong thực đơn của người Mỹ.
Câu 4:
The word ”them” in line 12 refers to _________ .
Chọn đáp án C
Giải thích: Thông tin nằm ở: “to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods” → to preserve perishables
Dịch nghĩa: Từ “them” ở dòng 12 nói đến
A. Ô tô có tủ lạnh
B. Người trồng cây
C. Thực phẩm dễ hỏng
D. Khoảng cách
Câu 5:
The word ”fixture” in line 16 is closest in meaning to _________ .
The word ”fixture” in line 16 is closest in meaning to _________ .
A. commonplace object
B. substance
Chọn đáp án A
Giải thích: Fixture: đồ đạc cố định
Dịch nghĩa: Từ “fixture” ở dòng 16 nói dến
A. Vật dụng thông thường
B. Chất, vật chất
C. Vật dụng xa hoa
D. Thiết bị cơ giới
Câu 6:
The author implies that in the 1920’s and 1930’s home deliveries of ice _________ .
The author implies that in the 1920’s and 1930’s home deliveries of ice _________ .
A. increased in cost
B. occurred only in the summer
Chọn đáp án C
Giải thích: Thông tin nằm ở: “The icebox became a fixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.” – Thùng băng trở thành một vật dụng gia đình phổ biến và duy trì cho đến khi tủ lạnh thay thế nó vào những năm 1920 và 1930.
Dịch nghĩa: Tác giả chỉ ra rằng vào những năm 1920 và 1930, vận chyển băng tận nhà
A. Tăng giá
B. Chỉ diễn ra vào mùa hè
C. Giảm số lượng
D. Có một lịch trình không đồng đều
Câu 7:
The word “Nevertheless” in line 19 is closest meaning to _________ .
Chọn đáp án B
Giải thích: Nevertheless: trái lại
Dịch nghĩa: Từ “Nevertheless” ở dòng 19 gần nghĩa nhất với từ
A. Occasionally: thỉnh thoảng
B. However: tuy nhiên
C. Therefore: vì vậy
D. Because: bởi vì
Câu 8:
Which of the following types of food preservation was NOT mentioned in the passage?
Which of the following types of food preservation was NOT mentioned in the passage?
A. Drying
B. Chemical additives
C. Canning
Chọn đáp án B
Giải thích: Thông tin nằm ở: “Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time... Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk... The icebox became a fixture in most homes.”
Dịch nghĩa: Phương thức bảo quản thực phẩm nào dưới đây không được đề cập đến trong bài?
A. Drying: làm khô
B. Chemical additives: phụ gia hóa chất
C. Canning: đóng hộp
D. Cold storage: trữ lạnh
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. the importance of teachers.
B. the advantages and disadvantages of being a teacher in the USA.
C. the difference of teaching career.
Lời giải
Chọn đáp án D
Giải thích: Thông tin nằm ở: “To become one of those noble educators in the USA, one has to satisfy several basic requirements.”
Dịch nghĩa: Đoạn văn chủ yếu đề cập đến
A. Tầm quan trọng của giáo viên
B. Thuận lợi và bất lợi của việc làm giáo viên ở Mỹ
C. Sự khác biệt trong nghề giáo
D. Những yêu cầu cơ bản để trở thành giáo viên ở nước Mỹ
Câu 2
A. Presents for young children's lost teeth
B. Animals eating children's lost teeth
Lời giải
Chọn đáp án D
Giải thích: Những câu hỏi liên quan đến the main topic các em nên để làm cuối cùng sau khi đã làm đa số các câu hỏi nhỏ trong bài đọc.
Trên passage ở cả 3 đoạn văn đều nói đến các truyền thống về “lost teeth” ở nhiều nơi nên chọn D là hợp lí nhất. A, B là phần nhỏ. Còn C không có trong bài.
Câu 3
A. Humans and endangered species
B. The importance of living organisms
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. In Mongolia
B. In Mexico and Spain
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
According to paragraph 2, parents in Mongolia feed their child's lost tooth to a dog because ______.
According to paragraph 2, parents in Mongolia feed their child's lost tooth to a dog because ______.
A. they believe that this will make their child's new tooth good and strong
B. they hope that their child will get some gifts for his or her tooth
C. they know that dogs are very responsible animals
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.