Câu hỏi:

26/12/2025 28 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Telecommuting is a form of computer communication between employees’ homes and offices. For employees whose jobs involve sitting at a terminal or word processor entering data or typing reports, the location of the computer is of no consequence. If the machine can communicate over telephone lines, when the work is completed, employees can dial the office computer and transmit the material to their employers. A recent survey in USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters. But although the numbers are rising annually, the trend does not appear to be as significant as predicted when Business Week published The PortableExecutive” as its cover story a few years ago. Why hasn’t telecommuting become more popular ?

Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not yet developed, thereby complicating the manager’s responsibilities.

It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the opportunity. Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are concerned that they will not have the same consideration for advancement if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even when a space in their homes is set aside as a work area, they never really get away from the office.

How many Americans are involved in telecommuting?

A. More than predicted in Business Week.

B. More than 8 million.

 

C. Fewer than estimated in USA Today.

D. Fewer than last year.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Dựa vào dẫn chứng trong đoạn đầu tiên: "A recent survey in USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters". (Một cuộc khảo sát gần đây của tờ báo USA Today đã ước lượng rằng có khoảng xấp xỉ 8,7 triệu người làm việc từ xa.)

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Question 2: The phrase “of no consequence” means ___________.

A. of no use         
B. of no good     
C. unimportant    
D. irrelevant

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

A. of no use  B. of no good  C. unimportant  D. irrelevant Chọn đáp án C

Ta có: cụm từ "of no consequence" có nghĩa là không có gì quan trọng. of no use: không hữu dụng, không có giá trị

of no good: không tốt unimportant: không quan trọng

irrelevant: không thích hợp, không liên quan

Câu 3:

The author mentions all of the following as concerns of telecommuting, EXCEPT ___________ .

A. the opportunities for advancement

B. the different system of supervision

C. the lack of interaction with a group

D. The work place is in the home

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Dựa vào dẫn chứng cuối bài đề cập đến những lo ngại về việc làm việc từ xa: "Most people feel that they need regular interaction with a group (sự tiếp xúc thường xuyên với những người trong nhóm), and many are concerned that they will not have the same consideration for advancement (= the opportunities for advancement: cơ hội thăng tiến) if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even when a space in their homes (= the work place is in the home: nơi làm việc là ở nhà) is set aside as a work area, they never really get away from the office." > ta thấy tác giả đề cập đến sự lo ngại về cơ hội thăng tiến (opportunities of advancement), sự tiếp xúc với những người trong nhóm làm việc (interaction with a group) và nơi làm việc là ở nhà (work place is in the home) mà không đề cập đến hệ thống giám sát khác nhau (the different system of supervision)

Câu 4:

The word them which is bold and italic refers to ___________.

A. systems         
B. telecommuters     
C. executives     
D. responsibilities

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Dựa vào dẫn chứng: "These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not yet developed" (Những người quản lý đó cho là việc giám sát những người làm việc từ xa trong một mạng lưới lao động trải khắp đất nước sẽ quá khó khăn, hay ít nhất, hệ thống để quản lý họ vẫn chưa được phát triển) ta thấy "them" chính là thay thế cho "telecommuters".

Câu 5:

The reason why telecommuting has not become popular is that the employees ___________.

A. needn't regular interaction with their families

B. are worried about the promotion if they are not seen at the office

C. like that a work area in their home is away from the office

D. are ignorant of telecommuting

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Đọc kỹ bài văn và dựa vào đoạn cuối ta thấy được lý do tại sao làm việc từ xa không trở nên phổ biến đó là các nhân viên lo lắng về sự thăng tiến của họ nếu họ không được trông thấy tại cơ quan.

Câu 6:

It can be inferred from the passage that the author is ___________.

A. a telecommuter        

B. the manager

C. a statistician        
D. a reporter

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Đọc kỹ đoạn văn ta có thể thấy khi nhắc đến "telecommuter"(người làm việc từ xa), "manager"(người quản lý) hay "statistician" (nhà thống kê) tác giả đều dùng ngôi thứ 3 "they" (họ). Điều này cho ta thấy tác giả không phải là một trong những người này.

Câu 7:

When Business Week published The Portable Executive “, it implied that___________.

A. systems for managing telecommuters were not effective

B. there was resistance on the part of many managers about telecommuting

C. the trend for telecommuting was optimistic

D. most telecommuters were satisfied with their work

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Dựa vào dẫn chứng ở đoạn 2 chính là nói đến ngụ ý của bài viết "The portable Executive" trênBusiness Week: "Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of many managers".

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. The influence of the imagists on Marianne Moore.

B. Essayists and poets of the 1920's.

C. The use of quotations in poetry.

D. Marianne Moore's life and work.

Lời giải

Chọn đáp án D

Giải thích:

A: Sự ảnh hưởng của các nhà thơ theo chủ nghĩa tượng hình đối với Marianne Moore.

B: Các nhà văn tiểu luận và các nhà thơ của những năm 1920. C: Cách trích dẫn trong thơ.

D: Cuộc đời và công việc của Marianne Moore.

Đọc kỹ đoạn văn ta thấy thông tin về năm sinh năm mất, quê quán, cũng như sự nghiệp sáng tác của Marianne Moore.

Câu 2

A. build up excitement among the fans        

B. supervise the game

C. take up tickets       
D. spectate the game

Lời giải

Chọn đáp án B

Các trọng tài làm gì trong thời gian trận bóng diễn ra?

A. làm tăng sự phấn khích giữa các fan

B. giám sát trận đấu

C. giữ vé

D. người xem trận đấu

Dẫn chứng: Also, there are officials carrying whistles and flags to make certain that the rules of the game are followed during the game.

Câu 3

A. remote       
B. nearby    
C. far-off     
D. far-away

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. offensive players       
B. defensive players     
C. the officials                           
D. the fans

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. rugby football   
B. basketball          
C. baseball   
D. volleyball

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. their legs and arms         
B. their heads     
C. the whole body                                   
D. their faces

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP