Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Fungi are a group of organisms that, despite being plants, have no leaves or flowers. In fact, fungi do not even share the green colour that most other plants display. Scientists estimate that there are over 1.5 million different species of fungi in the world. Though, to date, only 100.000 have been identified, leaving many more that have not been found. One interesting feature of fungi is that they often interact with oilier organisms in order to survive. These relationships are at times beneficial to both organisms. Other times, the fungus benefits without causing harm to the other organism.
Many types of fungus have beneficial relationships with plants. Initially many gardeners would be concerned to know that their plants were colonised by a fungus. This is because some fungi can cause plants to die. In fact, the Irish potato famine was caused by a fungus that killed entire crops of potatoes. However, many plants actually depend on certain types of fungi to help it stay healthy. Fungi are important to plants because they help plants absorb more minerals from the soil than they could on their own. The reason for this has to do with how fungi obtain food. Unlike green plants, fungi cannot make their own food. They must absorb their food. When the fungi absorb minerals from the soil, they draw the nutrients closer to the roots of the plants, so the plant is able to use them as well. The fungus also benefits from this relationship. Using the minerals from the soil, as well as sunlight, the plants is able to produce sugars and other nutrients. Then the fungus absorbs the nutrients from plant roots and uses them to survive.
Not all relationships are beneficial for both organisms: in some interactions, only the fungus benefits. Still, for some fungus species, contact with other organisms is essential. And though the fungi do not provide any benefits for the other organism, they do not harm it either. One example of this is a species called Pilobolus. This fungus relies on other animals to help it reproduce. The Pilobolus grows in animal dung. When it becomes mature, it shoots its spores away from the dung pile. The spores land in the grass where cows graze. The spores are consumed by the animal but do not grow while inside the stomach. They travel through the body of the animal until they are passed and deposited in another area, where they continue to grow.
It can be inferred from paragraph 1 that___________
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Fungi are a group of organisms that, despite being plants, have no leaves or flowers. In fact, fungi do not even share the green colour that most other plants display. Scientists estimate that there are over 1.5 million different species of fungi in the world. Though, to date, only 100.000 have been identified, leaving many more that have not been found. One interesting feature of fungi is that they often interact with oilier organisms in order to survive. These relationships are at times beneficial to both organisms. Other times, the fungus benefits without causing harm to the other organism.
Many types of fungus have beneficial relationships with plants. Initially many gardeners would be concerned to know that their plants were colonised by a fungus. This is because some fungi can cause plants to die. In fact, the Irish potato famine was caused by a fungus that killed entire crops of potatoes. However, many plants actually depend on certain types of fungi to help it stay healthy. Fungi are important to plants because they help plants absorb more minerals from the soil than they could on their own. The reason for this has to do with how fungi obtain food. Unlike green plants, fungi cannot make their own food. They must absorb their food. When the fungi absorb minerals from the soil, they draw the nutrients closer to the roots of the plants, so the plant is able to use them as well. The fungus also benefits from this relationship. Using the minerals from the soil, as well as sunlight, the plants is able to produce sugars and other nutrients. Then the fungus absorbs the nutrients from plant roots and uses them to survive.
Not all relationships are beneficial for both organisms: in some interactions, only the fungus benefits. Still, for some fungus species, contact with other organisms is essential. And though the fungi do not provide any benefits for the other organism, they do not harm it either. One example of this is a species called Pilobolus. This fungus relies on other animals to help it reproduce. The Pilobolus grows in animal dung. When it becomes mature, it shoots its spores away from the dung pile. The spores land in the grass where cows graze. The spores are consumed by the animal but do not grow while inside the stomach. They travel through the body of the animal until they are passed and deposited in another area, where they continue to grow.
It can be inferred from paragraph 1 that___________
A. Many species of fungi have yet to be discovered
B. Fungi do harm to the organism they interact with
C. Fungi can have green or dull brown colors
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án A
Giải thích: Thông tin “Though, to date, only 100.000 have been identified, leaving many more that have not been found”: Tuy nhiên, để xác định, chỉ có 100,000 loại được xác định danh tính, để lại nhiều loại vẫn chưa được xác định
⇒ Có nhiều loại nấm vẫn chưa được xác định ⇒ D sai, A đúng
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The word "absorb" in the passage 2 is closest in meaning to_________.
Chọn đáp án D
Giải thích: absorb = take in (v): hấp thụ, sử dụng
Câu 3:
According to paragraph 2, which of the following is not true about fungus growing on or near plants?
According to paragraph 2, which of the following is not true about fungus growing on or near plants?
A. It can help maintain in the plant’s health the plant.
C. It is sometimes dangerous for plants. plant.
B. It neither benefits nor harms
Chọn đáp án C
Giải thích: Thông tin nằm ở câu: “This is because some fungi can cause plants to die. In fact, the Irish potato famine was caused by a fungus that killed entire crops of potatoes. However, many plants actually depend on certain types of fungi to help it stay healthy”: Đó là bởi vì một số loài nấm có thể khiến thực vật bị chất. Thực tế, nạn khan hiếm khoai tây ở Ireland diễn ra bởi vì một loại nấm giết toàn bộ vụ mùa khoai tây. Tuy nhiên, nhiều loại thực vật thực sự phụ thuộc vào một số loại nấm nhất định để phát triển khỏe mạnh
Câu 4:
The word "them" in the passage 2 refers to_________.
Chọn đáp án D
Giải thích: Đọc cả câu chức them để biết được nó chỉ từ gì: “Then the fungus absorbs the nutrients from plant roots and uses them to survive”: Sau đó nấm hấp thụ chất dinh dưỡng từ rễ cây và sử dụng chúng để sống sót ⇒ chúng = dinh dưỡng
Câu 5:
The author discusses cows and horses in paragraph 3 in order to_________
The author discusses cows and horses in paragraph 3 in order to_________
A. illustrate how fungus can be harmful reproduces
C. give examples of animals that eat fungu anywhere
B. explain how a type of fungus
Chọn đáp án B
Thông tin có trong đoạn: “One example of this is a species called Pilobolus. This fungus relies on other animals to help it reproduce”: Một ví dụ của nó là một loài Pilobolus. Loại nấm này phụ thuộc vào động vật khác để giúp nó sinh sôi
Ở dưới tác giả đã lấy cow là một ví dụ cho những loài động vật để giúp nấm sinh sôi:
⇒ Bò và ngựa là những loài động vật giúp cho một loại nấm sinh sôi
Câu 6:
According to the passage 3, Pilobolus fungus___________
According to the passage 3, Pilobolus fungus___________
A. doesn’t benefit from its relationship with animals
B. needs other organisms in order to reproduce
C. matures inside the stomachs of cows and horses
Chọn đáp án B
Thông tin có trong đoạn: “One example of this is a species called Pilobolus. This fungus relies on other animals to help it reproduce”: Một ví dụ của nó là một loài Pilobolus. Loại nấm này phụ thuộc vào động vật khác để giúp nó sinh sôi ⇒ Pilobolus cần loài sinh vật khác để sinh sôi
Câu 7:
The word "graze" in the passage is closest in meaning to_________.
Chọn đáp án A
Giải thích: graze (v): ăn cỏ
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
Chọn đáp án C
Chủ đề của bài viết là: những phản ứng với thức ăn. Đọc bài,sẽ dễ dàng thấy những supporting idea cho topic này.
Câu 2
A. technological methods of teaching
B. teachers who punish students for not learning
C. teachers, textbooks and class drills
Lời giải
Chọn đáp án C
Giải thích: Thông tin nằm ở: “Traditional methods of teaching no longer suffice in this technological world”: Biện pháp học truyền thống không còn thích hợp với thế giới công nghệ này nữa ⇒ A sai
Chọn đáp án B và D không có thông tin trong bài
Nhắc về giáo viên, sách bài tập và luyện tập nhưng có máy tính hỗ trợ để học tập tốt hơn như “More commonly, the computer is used for drilling math and language concepts so that youngsters may learn at their own speed without trying the patience of their human teachers” : Phổ biến hơn, máy tính được sử dụng để luyện tập những khái niệm toán học và ngôn ngữ để mà người trẻ có thể học tùy theo tốc độ của mình mà không phải kiên nhẫn với giáo viên
⇒ Việc học truyền thống là giáo viên, sách bài tập và luyện tập trên lớp
Câu 3
A. Going to several different schools is educationally beneficial.
B. School vacations interrupt the continuity of the school year.
C. Summer school makes the school year too long.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. the vast number of different foods we eat
B. lack of a proper treatment plan
C. the similarity of symptoms of the allergy to other problems
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. They can eat almost anything.
B. They should have a carefully restricted diet as infants.
C. They gain little benefit from being breast fed.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.