Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Technology has utterly transformed our ability to communicate with each other. Linking to each other both literally and figuratively, many of us connect through cell phones, email, instant messaging, blogs, and networking web sites, yet we may be less connected to each other than we think.
According to a study, Americans are becoming increasingly socially isolated. The study reveals, for example, that one quarter of Americans say that they have no one to discuss important personal issues with, and that the number of close friends that American have has dropped from three to two. Meanwhile, the Boston Globe reports that this spreading isolation is experienced more sharply among those with less education, people of color, and older Americans. Unsurprisingly, those who are young, white, and well educated tend to have stronger social networks.
From my own experience I have to say that I’ve never felt more connected, thanks to a web of friends, family, and colleagues. One of my closest friends is someone I met through an online discussion group who lives hundreds of miles away from me. We have met face-to-face only twice, yet our regular electronic correspondence and cell phone callssustain our close friendship. And, speaking of blogging, my blog has introduced me to people I would never have met otherwise and has led to enduring and important friendships.
On the other hand, I recently saw a scene unfold that proved to me how deeply disconnected we as Americans have become. I had just wrapped up a presentation on mediation at a family therapy center. As I was leaving, I noticed a mother and her teenage son who had just completed their session with their family therapist. After making their next appointment, they both took out their cell phones, placed calls, and began loud conversations with whoever was on the other end. I walked out behind them to the parking lot to my car. They both jumped into their SUV, and, as I saw them drive off, they were still talking on their cell phones. But, alas, not to each other.
Which of the following has nothing to do with the isolation among Americans?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Technology has utterly transformed our ability to communicate with each other. Linking to each other both literally and figuratively, many of us connect through cell phones, email, instant messaging, blogs, and networking web sites, yet we may be less connected to each other than we think.
According to a study, Americans are becoming increasingly socially isolated. The study reveals, for example, that one quarter of Americans say that they have no one to discuss important personal issues with, and that the number of close friends that American have has dropped from three to two. Meanwhile, the Boston Globe reports that this spreading isolation is experienced more sharply among those with less education, people of color, and older Americans. Unsurprisingly, those who are young, white, and well educated tend to have stronger social networks.
From my own experience I have to say that I’ve never felt more connected, thanks to a web of friends, family, and colleagues. One of my closest friends is someone I met through an online discussion group who lives hundreds of miles away from me. We have met face-to-face only twice, yet our regular electronic correspondence and cell phone callssustain our close friendship. And, speaking of blogging, my blog has introduced me to people I would never have met otherwise and has led to enduring and important friendships.
On the other hand, I recently saw a scene unfold that proved to me how deeply disconnected we as Americans have become. I had just wrapped up a presentation on mediation at a family therapy center. As I was leaving, I noticed a mother and her teenage son who had just completed their session with their family therapist. After making their next appointment, they both took out their cell phones, placed calls, and began loud conversations with whoever was on the other end. I walked out behind them to the parking lot to my car. They both jumped into their SUV, and, as I saw them drive off, they were still talking on their cell phones. But, alas, not to each other.
Which of the following has nothing to do with the isolation among Americans?
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án B
Giải thích: Màu da, giáo dục và tuổi tác đều được đề cập đến ở đoạn 2:
Meanwhile, the Boston Globe reports that this spreading isolation is experienced more sharply among those with less education, people of color, and older Americans. Unsurprisingly, those who are young, white, and well educated tend to have stronger social networks.
Chỉ có giới tính là không được nhắc đến.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
What can be said about the mother and son in the passage?
What can be said about the mother and son in the passage?
A. There was not much communication between them.
B. They came for therapy in the same car.
C. They were quite close to each other.
Chọn đáp án A
Thông tin ở đoạn cuối:
After making their next appointment, they both took out their cell phones, placed calls, and began loud conversations with whoever was on the other end.
They both jumped into their SUV, and, as I saw them drive off, they were still talking on their cell phones. But, alas, not to each other.
(Họ nói chuyện trên điện thoại chính mình, chứ ko giao tiếp với nhau)
Câu 3:
The writer uses the phrase “On the other hand” in the last paragraph to .
The writer uses the phrase “On the other hand” in the last paragraph to .
A. show something similar
B. give a different opinion
Chọn đáp án B
On the other hand: Mặt khác ⇒ đưa ra ý kiến khác
Câu 4:
The word “those” in paragraph 2 refers to __________.
Chọn đáp án B
Those ở đây đề cập đến người mỹ (Americans) trong câu trước đó: The study reveals, for example, that one quarter of Americans say that they have no one to discuss important personal issues with, and that the number of close friends that American have has dropped from three to two.
Câu 5:
What does the passage lead you to believe?
What does the passage lead you to believe?
A. Technology plays a bigger role in American society.
B. Americans are more socially isolated today.
C. Americans don’t make good use of technology.
Chọn đáp án B
Thông tin ở câu đầu đoạn 2:
According to a study, Americans are becoming increasingly socially isolated. Theo một nghiên cứu, người Mỹ đang ngày càng bị cô lập về mặt xã hội.
Và các câu tiếp theo là minh chứng: The study reveals, for example, that one quarter of Americans say that they have no one to discuss important personal issues with, and that the number of close friends that American have has dropped from three to two.
Câu 6:
Which of the following is NOT true, according to the passage?
Which of the following is NOT true, according to the passage?
A. Modern people link to each other through telecommunications.
B. Americans seem to have fewer and fewer close friends.
C. The writer has never met some of his important friends.
Chọn đáp án D
Thông tin ở 2 câu cuối:
They both jumped into their SUV, and, as I saw them drive off, they were still talking on their cell phones. But, alas, not to each other.
Cả hai đều vào chiếc SUV của họ, và khi tôi nhìn thấy họ lái xe, họ vẫn đang nói chuyện điện thoại di động của họ. Nhưng, than ôi, không phải với nhau.
Câu 7:
The word “sustain” in paragraph 3 is closest in meaning to__________.
The word “sustain” in paragraph 3 is closest in meaning to__________.
A. make something continue to exist
C. making something remain secure
B. let someone suffer a lot
Chọn đáp án A
Sustain: duy trì, giữ vững, làm cho một cái gì đó tiếp tục tồn tại
We have met face-to-face only twice, yet our regular electronic correspondence and cell phone calls sustain our close friendship.
Chúng tôi đã gặp mặt trực tiếp chỉ hai lần, nhưng sự tương tác điện tử và điện thoại di động thường xuyên của chúng tôi vẫn duy trì được tình bạn thân thiết của chúng tôi
Câu 8:
The writer himself __________ .
The writer himself __________ .
A. has a wide range of friends because of technology
B. has a wide range of friends because of technology
C. can only find true friendship through the Internet
Chọn đáp án A
Thông tin ở đoạn 3:
One of my closest friends is someone I met through an online discussion group who lives hundreds of miles away from me. We have met face-to-face only twice, yet our regular electronic correspondence and cell phone calls sustain our close friendship.
And, speaking of blogging, my blog has introduced me to people I would never have met otherwise and has led to enduring and important friendships.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Chọn đáp án C
Giải thích: Bài văn chủ yếu nói về hoa lan, không đề cập vấn đề chính tới chim, côn trùng hay nước hoa.
Câu 2
A. a strange man
B. an unusual party
C. how people enjoyed themselves in the 18th century
Lời giải
Chọn đáp án D
Thông tin ở những câu đoạn 1:
Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin.
Các câu trong bài là nói rõ hơn về quá trình trượt băng bắt đầu
Câu 3
A. explain how Lake Vostok was discovered
B. provide satellite data concerning Antarctica
C. discuss future plans for Lake Vostok
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. the habitat in which it lives
B. the structure of its blossom
C. the variety of products that can be made from it
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.