Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Sound moves form its source to the ear by wavelike fluctuations in air pressure, something like the crests and troughs of ocean waves. Once way to keep from hearing sound is to use ear plugs. Another way is to cancel out the sound with anti-sound. Using a noisemarker controlled by a microprocessor, engineers have produced sound waves that are half a wavelength out of phase with those of the noise to be quieted-each crest is matched to a trough, and vice versa. Once the researchers have recorded the offending sound, a microprocessor calculates the amplitude and wavelength of sound that will cancel out the crests and troughs of noise. It then produces an electric current that is amplified and fed to a loudspeaker, which produces antisound and wipes out the noise. If the anti-sound goes out of synchronization, a microphone picks up the leftover sound and sends it back to the microprocessor, which changes the phase of the anti- sound just enough to cause complete silence.
The research team has concentrated on eliminating low-frequency noise from ship engines, which causes fatigue that can impair the efficiency and alertness of the crew, and may mask the warning sounds of alarm and fog signals.
What is the main purpose of the passage?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Sound moves form its source to the ear by wavelike fluctuations in air pressure, something like the crests and troughs of ocean waves. Once way to keep from hearing sound is to use ear plugs. Another way is to cancel out the sound with anti-sound. Using a noisemarker controlled by a microprocessor, engineers have produced sound waves that are half a wavelength out of phase with those of the noise to be quieted-each crest is matched to a trough, and vice versa. Once the researchers have recorded the offending sound, a microprocessor calculates the amplitude and wavelength of sound that will cancel out the crests and troughs of noise. It then produces an electric current that is amplified and fed to a loudspeaker, which produces antisound and wipes out the noise. If the anti-sound goes out of synchronization, a microphone picks up the leftover sound and sends it back to the microprocessor, which changes the phase of the anti- sound just enough to cause complete silence.
The research team has concentrated on eliminating low-frequency noise from ship engines, which causes fatigue that can impair the efficiency and alertness of the crew, and may mask the warning sounds of alarm and fog signals.
What is the main purpose of the passage?
A. To discuss a physical handicap
B. To warn about a growing danger
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án D
Mục đích của bài này là To report on a new invention (Giới thiệu một phát minh mới). Phát minh đó là sử dụng bộ vi xử lý (a microprocessor) để loại bỏ các âm thanh không mong muốn.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The passage compares sound to_________.
The passage compares sound to_________.
A. the rising and falling of water in the ocean
B. the crests and valleys of mountain ranges
Chọn đáp án A
Thông tin ở câu đầu tiên của bài đọc: Sound moves form its source to the ear by wavelike fluctuations in air pressure, something like the crests and troughs of ocean waves. (Âm thanh di chuyển hình thành nguồn gốc của nó trong tai bởi biến động trong áp suất không khí, một cái gì đó giống như các đỉnh và đáy của sóng biển.)
Câu 3:
The passage discusses a way to deal with an offensive noise by_________.
The passage discusses a way to deal with an offensive noise by_________.
A. diverting people's attention from it
B. masking it with a louder noise
Chọn đáp án C
Thông tin ở câu thứ 2 và 3 của đoạn đầu tiên: One way to keep from hearing sound is to use ear plugs. Another way is to cancel out the sound with anti- sound. (Một cách để cách âm là sử dụng nút tai. Một cách nữa là triệt tiêu âm thanh với dụng cụ chống âm)
Câu 4:
The microprocessor described in the passage will probably be used for_________.
Chọn đáp án C
Thông tin ở đoạn 1: Using a noisemarker controlled by a microprocessor, engineers have produced sound waves that are half a wavelength out of phase with those of the noise to be quieted-each crest is matched to a trough, and vice versa. Once the researchers have recorded the offending sound, a microprocessor calculates the amplitude and wavelength of sound that will cancel out the crests and troughs of noise. It then produces an electric current that is amplified and fed to a loudspeaker, which produces anti-sound and wipes out the noise.
⇒ microprocessor (bộ vi xử lý) được dùng để loại bỏ âm thanh
Câu 5:
The researcher mentioned in the passage are concerned about unwanted noise because it can_________.
The researcher mentioned in the passage are concerned about unwanted noise because it can_________.
A. cause deafness
B. create hazardous working conditions
Chọn đáp án B
Thông tin ở câu cuối: … which causes fatigue that can impair the efficiency and alertness of the crew, and may mask the warning sounds of alarm and fog signals.
(những âm thanh không mong muốn có thể gây mệt mỏi, ảnh hưởng đến năng suất và sự tỉnh táo của phi hành đoàn, và có thể che mất âm thanh cảnh báo và tín hiệu bão ⇒ tạo ra tình trạng làm việc nguy hiểm)
Câu 6:
According to the passage, what group of people will probably first from the use of the microprocessor?
According to the passage, what group of people will probably first from the use of the microprocessor?
A. Ship's crews
B. Research engineers
Chọn đáp án A
Thông tin ở đoạn cuối: The research team has concentrated on eliminating low- frequency noise from ship engines, which causes fatigue that can impair the efficiency and alertness of the crew
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
Chọn đáp án C
underwater city : thành phố dưới đáy biển. Dòng đầu tiên, đoạn thứ nhất. “A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean.”
Câu 2
A. Throughout the world
C. In North America only
B. In South America only
Lời giải
Chọn đáp án D
Giải thích: About 12 species are found in North America, but only the ruby- throated hummingbird breeds in eastern North America and is found from Nova Scotia to Florida.
Câu 3
A. the wedding
B. the paste made from the leave of one another
C. the engagement
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. the nature of fog
B. a way to improve alarm systems
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. the rising and falling of water in the ocean
B. the crests and valleys of mountain ranges
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.