Câu hỏi:

26/12/2025 60 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Hummingbirds are small, often brightly colored birds of the family Trochilidae that live exclusively in the Americas. About 12 species are found in North America, but only the ruby-throated hummingbird breeds in eastern North America and is found from Nova Scotia to Florida. The greatest variety and number of species are found in South America. Another hummingbird species is found from southeastern Alaska to northern California.

Many hummingbirds are minute. But even the giant hummingbird found in western South America, which is the largest known hummingbird, is only about 8 inches long and weighs about two-thirds of an ounce. The smallest species, the bee hummingbird of Cuba and the Isle of Pines, measures slightly more than 5.5 centimeters and weighs about two grams.

Hummingbirds' bodies are compact, with strong muscles. They have wings shaped like blades. Unlike the wings of other birds, hummingbird wings connect to the body only at the shoulder joint, which allows them to fly not only forward but also straight up and down, sideways, and backward. Because of their unusual wings hummingbirds can also hover in front of flowers so they can suck nectar and find insects. The humming- bird's bill, adapted for securing nectar from certain types of flowers, is usually rather long and always slender, and it is curved slightly downward in many species.

The hummingbird’s body feathers are sparse and more like scales than feathers. The unique character of the feathers produces brilliant and iridescent

colors, resulting from the refraction of light by the feathers. Pigmentation of other feathers also contributes to the unique color and look. Male and female hummingbirds look alike in some species but different in most species; males of most species are extremely colorful.

The rate at which a hummingbird beats its wings does not vary, regardless of whether it is flying forward, flying in another direction, or merely hovering. But the rate does vary with the size of the bird - the larger the bird, the lower the rate, ranging from 80 beats per second for the smallest species to 10 times per second for larger species. Researchers have not yet been able to record the speed of the wings of the bee humming-bird but imagine that they beat even faster. Most hummingbirds, especially the smaller species, emit scratchy, twittering, or squeaky sounds. The wings, and sometimes the tail feathers, often produce humming, hissing, or popping sounds, which apparently function much as do the songs of other birds.

According to the passage, where are hummingbirds found?

A. Throughout the world

C. In North America only

B. In South America only

D. In North and South America

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Giải thích: About 12 species are found in North America, but only the ruby- throated hummingbird breeds in eastern North America and is found from Nova Scotia to Florida.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The author indicates that the ruby-throated hummingbird is found _______.

A. throughout North America.        

B. in California.

C. in South America.         
D. in the eastern part of North America

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Giải thích: but only the ruby-throated hummingbird breeds in eastern North America and is found from Nova Scotia to Florida.

Câu 3:

The word “minute” in the second paragraph is closest in meaning to _______.

A. extremely tiny        
B. extremely fast    
C. unique     
D. organized

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Giải thích: ‘minute’ = ‘extremely tiny’ (rất nhỏ)

Câu 4:

The word which in the second paragraph refers to _______.

A. western South America.        

B. the giant hummingbird.

C. all hummingbirds.         
D. Florida hummingbirds.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Đây là dạng câu hỏi quy chiếu từ vựng.

Trong câu, đại từ quan hệ WHICH bổ nghĩa cho cụm “the giant hummingbird” (loài chim ruồi khổng lồ).

Câu 5:

What does the author imply about the rate hummingbirds’ wings beat?

A. Although the bee hummingbird is the smallest, its wings don't beat the fastest.

B. The hummingbird's wings beat faster when it is sucking nectar than when it is just flying.

C. The rate is not much different than that of other birds of its size.

D. The speed at which a bee hummingbird’s wings beat is not actually known.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Theo thông tin xuất hiện ở cuối đoạn 5 “Researchers have not yet been able to record the speed of the wings of the bee humming-bird but imagine that they beat even faster.” (Các nhà nghiên cứu vẫn chưa thể ghi lại tốc độ đập cánh của loài chim ruồi ong nhưng hãy tưởng tượng là chúng đập thậm chí còn nhanh hơn.), ta có suy ra rằng tốc độ đập cánh của chim ruồi ong vẫn chưa được biết rõ.

Câu 6:

The author indicates that a hummingbird’s wings are different from those of other birds because

A. they attach to the body at one point only.

B. they attach to the body at more points than other birds.

C. they attach and detach from the body.

D. they are controlled by a different section of the brain.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Tác giả chỉ ra rằng đôi cánh của chim ruồi khác với các loài chim khác ở chỗ chúng liền với cơ thể chỉ tại một điểm. Thông tin xuất hiện ở đầu đoạn 3 “Unlike the wings of other birds, hummingbird wings connect to the body only at the shoulder joint...”.

Câu 7:

According to the passage, what causes the unique color and look of hummingbirds?

A. The color of the feathers

B. The structure of the feathers as well as pigmentation

C. The rapidity of flight

D. The pigmentation of the body

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Theo bài đọc này, cấu trúc của bộ lông và màu da tạo ra màu sắc và diện mạo độc nhất vô nhị

của loài chim ruồi.

Thông tin xuất hiện ở giữa đoạn 4 “The unique character of the feathers produces brilliant and iridescent colors, resulting from the refraction of light by the feathers. Pigmentation of other feathers also contributes to the unique color and look.”

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. underwater        
B. underground     
C. marine     
D. legendary

Lời giải

Chọn đáp án C

underwater city : thành phố dưới đáy biển. Dòng đầu tiên, đoạn thứ nhất. “A Japanese construction company plans to create a huge independent city-state, akin to the legendary Atlantis, in the middle of the Pacific Ocean.”

Câu 2

A. the wedding

B. the paste made from the leave of one another

C. the engagement

D. the gesture of acceptance of one another

Lời giải

Chọn đáp án C

– magni: lễ đính hôn. – dòng thứ nhất đoạn thứ 2. “Months before the wedding ceremony, an engagement is held which is called "mangni".”

Câu 3

A. To discuss a physical handicap        

B. To warn about a growing danger

C. To describe the structure of the ear         
D. To report on a new invention

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. the nature of fog        

B. a way to improve alarm systems

C. other causes of fatigue         
D. other uses for the microprocessor

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. social        
B. political     
C. engineering     
D. financial

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. the rising and falling of water in the ocean          

B. the crests and valleys of mountain ranges

C. a flag waving in the air         
D. a machine for gauging air pressure

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP