Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Humans have struggled against weeds since the beginnings of agriculture. Marring our gardens is one of themilder effects of weeds -any plants that thrive where they are unwanted. They clog waterways, destroy wildlife habitats, and impede farming. Their spread eliminates grazing areas and accounts for one-third of all crop loss. They compete for sunlight, nutrients, and water with useful plants.
The global need for weed control had been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused.
Toxic compounds threaten animal and public health when they accumulate in food plants, groundwater, and drinking water. They also harm workers who apply them.
In recent years, the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world's weed problems. Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms. The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill virtually all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant or have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals typically must be used several times per growing season.
With what topic does this passage primarily deal?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Humans have struggled against weeds since the beginnings of agriculture. Marring our gardens is one of themilder effects of weeds -any plants that thrive where they are unwanted. They clog waterways, destroy wildlife habitats, and impede farming. Their spread eliminates grazing areas and accounts for one-third of all crop loss. They compete for sunlight, nutrients, and water with useful plants.
The global need for weed control had been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused.
Toxic compounds threaten animal and public health when they accumulate in food plants, groundwater, and drinking water. They also harm workers who apply them.
In recent years, the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world's weed problems. Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms. The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill virtually all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant or have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals typically must be used several times per growing season.
With what topic does this passage primarily deal?
A. The importance of the chemical industry.
B. The dangers of toxic chemicals.
C. A proposal to ban the use of all herbicides
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án D
Bài đọc chủ yếu thảo luận về chủ đề gì?
A. tầm quan trọng của ngành công nghiệp hóa chất
B. mối nguy hiểm của những hóa chất độc hại
C. sự đề xuất cấm sử dụng thuốc diệt cỏ
D. những lợi thế của hóa chất sinh học so với chất hóa học
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The word "Marring" in paragraph 1 is closest in meaning to _______________.
Chọn đáp án A
Marring = spoiling: phá hủy
Câu 3:
Which of the following terms does the author define in the first paragraph?
Chọn đáp án A
Dẫn chứng: Marring our gardens is one of the milder effects of weeds - any plants that thrive where they are unwanted.
Câu 4:
Which of the following statements about the use of chemical agents as herbicides would the author most likely agree?
Which of the following statements about the use of chemical agents as herbicides would the author most likely agree?
A. It is safe but inefficient.
C. It should be increased.
B. It is occasionally required.
Chọn đáp án B
Dẫn chứng: The global need for weed control had been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary ….
Câu 5:
Which of the following is NOT given as an advantage of using biological agents over chemical herbicides?
Which of the following is NOT given as an advantage of using biological agents over chemical herbicides?
A. They are safer for workers.
B. They are less likely to destroy desirable plants.
C. They are more easily available.
Chọn đáp án C
Dẫn chứng: The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill virtually all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant or have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals typically must be used several times per growing season.
Câu 6:
The word "innate" in paragraph 3 is closest in meaning to __________.
Chọn đáp án C
Innate = Natural: thuộc về thiên nhiên, tự nhiên
Câu 7:
According to the passage, biological agents mainly consist of ____________.
Chọn đáp án D
Dẫn chứng: Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.
Câu 8:
Which of the following best describes the organization of the passage?
Which of the following best describes the organization of the passage?
A. A general idea is introduced and several specific examples are given.
B. Two possible causes of a phenomenon are compared.
C. A problem is described and possible solutions are discussed.
Chọn đáp án A
Câu nào sau đây mô tả đúng nhất về cấu trúc của bài đọc?
A. Một ý chung được đưa ra và những ví dụ cụ thể được nêu lên sau đó.
B. Hai nguyên nhân có thể của hiện tượng được so sánh.
C. Một vấn đề được mô tả và những giải pháp được thảo luận.
D. Một lời đề nghị được phân tích và bác bỏ.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. Laws governing the printing industry.
B. Competition among printers
Lời giải
Chọn đáp án C
Chỉ có đáp án C là hợp lí vì chủ đề này được đề cập xuyên suốt đoạn văn, các đáp án còn lại đều không thích hợp.
Câu 2
A. A new variety of farm crop
B. Plants that are harmful to humans
Lời giải
Chọn đáp án D
Giải thích: Xuyên suốt bài, tác giả trình bày về đặc điểm sống đặc biệt của loài cây tơ hồng
Câu 3
A. Mickey Mantle as the greatest baseball player of all time.
B. Mickey Mantle’s success and private life full of problems.
C. Mickey Mantle and his career as a baseball player.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. Few colonial printers owned printing machinery that was large enough to handle major projects.
B. There was inadequate shipping available in the colonies.
C. Colonial printers could not sell their work for a competitive price.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. required a small financial investment and sold quickly
B. were in great demand in European markets
C. were more popular with colonists than chapbooks and pamphlets
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.