Câu hỏi:

27/12/2025 18 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Researchers in the field of psychology have found that one of the best way to make an important decision, such as choosing a university to attend or business to invest in, involves the utilization of a decision worksheet. Psychologists who study optimization compare the actual decisions made by people to theretical ideal decisions to see how similar they are. Proponents of the worksheet procedure believe that it will yield optimal, that is, the best decisions. Although there are several variations on the exact format that worksheets cam take, they are all similar in their essential aspects.

Worksheets require defining the problem in a clear and concise way and then listing all possible solutions to the problem. Next, the pertinent considerations that all possible solutions to the problem. Next, the pertinent considerations that will be affected by each decision are listed, and the relative importance of each consideration or consequence is determined. Each consideration is assigned a numerical value to reflect its relative importance. A decision is mathematically calculated by adding these values together. The alternative with the highest number of points emerges as the best decision.

Since most important problems are multifaceted, there are several alternatives to choose from, each with unique advantages and disadvantages. One of the benefits of a pencil and paper decision-making procedure is that it permits people to deal with more variables than their minds can generally comprehend and remember. On the average, people can keep about seven ideas in their minds at once. A worksheet can be especially useful when the decision involves a large number of variables with complex relationships. A realistic example for many college students is the question "What will I do after graduation?" A graduate might seek a position that offers specialized training, pursue an advanced degree, or travel abroad for a year.

A decision-making worksheet begins with a succinct statement of the problem that will also help to narrow it. It is important to be clear about the distinction between long-range and immediate goals because long-range goals often

involve a different decision than short-range ones. Focusing on long-range goals, a graduating student might revise the question above to "What will I do after graduation that will lead to a successful career?"

Which of the following terms is defined in the passage?

A. Proponents (paragraph 1)

B. Optimal (paragraph 1)

C. Variables (paragraph 3)
D. Long-range goals (paragraph 4)

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Thông tin: Proponents of the worksheet procedure believe that it will yield optimal, that is, the best decisions.

(Những người ủng hộ bảng tính tin rằng nó sẽ mang lại tối ưu, đó là, các quyết định tốt nhất.)

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "essential" in paragraph 1 is closest in meaning to

A. introductory         
B. fundamental    
C. changeable     
D. Beneficial

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

"essential" = fundamental: căn bản, thiết yếu

Although there are several variations on the exact format that worksheets cam take, they are all similar in their essential aspects. (Mặc dù có một số biến thể

về định dạng chính xác mà các bảng tính có thể có, tất cả chúng đều giống nhau về các khía cạnh thiết yếu của chúng.)

Câu 3:

The author states that "On the average, people can keep about seven ideas in their minds at once" (paragraph 3) to explain that

A. people can learn to keep more than seven ideas in their minds with practice

B. most decisions involve seven steps.

C. human mental capacity has limitations.

D. some people have difficulty making minor as well as major decisions.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án là B

Câu này nghĩa là: trung bình, mỗi người giữ được 7 suy nghĩ cùng 1 lúc → khả năng thần kinh của con người rất hạn chế, không chứa được nhiều thông tin bằng worksheet.

Câu 4:

The word "it" in paragraph 4 refers to

A. worksheet         
B. problem    
C. distinction     
D. Decision

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

A decision-making worksheet begins with a succinct statement of the problem that will also help to narrow it. (Một bảng tính ra quyết định bắt đầu bằng một câu ngắn gọn về vấn đề cũng sẽ giúp thu hẹp nó.)

Câu 5:

What does the passage mainly discuss?

A. A comparison of actual decisions and ideal decisions.

B. Research on how people make decisions.

C. A tool to assist in making complex decisions.

D. Differences between long-range and short-range decision making.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án C

Bài văn thảo luận về “Một công cụ hỗ trợ đưa ra các quyết định phức tạp” đó là “decision worksheet”

Câu 6:

Of the following steps, which occurs BEFORE the others in making a decision worksheet?

A. Listing the consequences of each solution.

B. Writing down all possible solutions.

C. Deciding which consequences are most important.

D. Calculating a numerical summary of each solution.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Worksheets require defining the problem in a clear and concise way and then listing all possible solutions to the problem.

Các bước sau đó lần lượt là:

Listing the consequences of each solution.

Deciding which consequences are most important

Calculating a numerical summary of each solution.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. The computer is especially lucrative for women today.

B. Women today are better educated than in the past, making them more attractive to the business world.

C. Women are better at small business than men are.
D. Women today are opening more business of their own.

Lời giải

Chọn đáp án D

Thông tin ở đoạn 1: Until recently, most American entrepreneurs were men. Now, however, businesses owned by women account for more than $40 billion in annual revenues, and this figure is likely to continue rising throughout the 1990s.

Ngày nay, phụ nữ ngày càng có xu hướng mở rộng kinh doanh, và xu hướng này tăng lên trong suốt những năm 1990.

Câu 2

A. interpersonal interaction 
B. the ton
C. ideas and feelings 
D. words chosen

Lời giải

Chọn đáp án A

Dẫn chứng: At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen, or may belie them. Here the participant's tone can consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy”

Câu 3

A. Women talk more than men on the whole

B.Women’s talking is a stereotype

C. Women talk more in private, and men talk more in public

D. Little boys and little girls have different ways of playing

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. has the fewest variables to consider

B. uses the most decision worksheet

C. has the most points assigned to it

D. is agreed to by the greatest number of people

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. often invited to

C. not permitted in

B. decorators of

D. charged admission to

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. Women were required to stay at home with their families.

B. Women faced discrimination in business.

C. Women lacked ability to work in business.

D. Women were not trained in business.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP