Câu hỏi:

27/12/2025 29 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Certainly no creature in the sea is odder than the common sea cucumber. All living creature, especially human beings, have their peculiarities, but everything about the little sea cucumber seems unusual. What else can be said about a bizarre animal that, among other eccentricities, eats mud, feeds almost continuously day and night but can live without eating for long periods, and can be poisonous but is considered supremely edible by gourmets?

For some fifty million years, despite all its eccentricities, the sea cucumber has subsisted on its diet of mud. It is adaptable enough to live attached to rocks by its tube feet, under rocks in shallow water, or on the surface of mud flats. Common in cool water on both Atlantic and Pacific shores, it has the ability to such up mud or sand and digest whatever nutrients are present.

Sea cucumbers come in a variety of colors, ranging from black to reddish-brown to sand-color and nearly white. One form even has vivid purple tentacle. Usually the creatures are cucumber-shaped-hence their name-and because they are typically rock inhabitants, this shape, combine with flexibility, enables them to squeeze into crevices where they are safe from predators and ocean currents.Although they have voracious appetites, eating day and night, sea cucumbers have the capacity to become quiescent and live at a low metabolic rate-feeding sparingly ornot at all for longperiods, sothat the marine organisms that provide their food have a chance to multiply. If it were not for this faculty, they would devour all the food available in a short time and would probably starve themselves out of existence.

But the most spectacular thing about the sea cucumber is the way it defends itself. Its major enemies are fish and crabs, when attacked, it squirts all its internal organs into the water. It also casts off attached structures such as tentacles. The sea cucumber will eviscerate and regenerate itself if it is attached or even touched; it will do the same if the surrounding water temperature is too high or if the water becomes too polluted.

What does the passage mainly discuss?

A. Places where the sea cucumber can be found

B. The reason for the sea cucumber’s name

C. How to identify the sea cucumber

D. What makes the sea cucumber unusual

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Giải thích: Đọc xong toàn bộ bài ta có thể xác định nội dung chính là về điều gì làm cho hải sâm bất thường.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word “bizarre” is closest meaning to

A. rare         
B. simple     
C. marine     
D. odd

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Giải thích: "bizarre" = odd: kỳ lạ, kỳ quái

Câu 3:

The fourth paragraph of the passage primarily discusses

A. the eating habits of sea cucumbers

B. the food sources of sea cucumbers

C. the reproduction of sea cucumbers

D. threats to sea cucumbers’ existence

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Thông tin: Although they have voracious appetites, eating day and night, sea cucumbers have the capacity to become quiescent and live at a low metabolic rate-feeding sparingly or not at all for long periods

Câu 4:

According to the passage, why is the shape of sea cucumbers important?

A. It makes them attractive to fish

B. It helps them to protect themselves from danger.

C. It helps them to digest their food.

D. It makes it easier for them to move through the mud.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Thông tin: Usually the creatures are cucumber-shaped-hence their name-and because they are typically rock inhabitants, this shape, combine with flexibility, enables them to squeeze into crevices where they are safe from predators and ocean currents.

Câu 5:

The phrase “casts off” is closest in meaning to

A. gets rid of        
B. grows again     
C. grabs     
D. uses as a weapon

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

“casts off" = gets rid of: bỏ đi, loại bỏ

Câu 6:

The words “this faculty” refers to the sea cucumber’s ability to

A. live at a low metabolic rate

B. squeeze into crevices

C. devour all available food in a short time

D. suck up mud or sand

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Thông tin: sea cucumbers have the capacity to become quiescent and live at a low metabolic rate-feeding sparingly or not at all for long periods, so that the marine organisms that provide their food have a chance to multiply. If it were not for this faculty, they would devour all the food available in a short time and would probably starve themselves out of existence.

(hải sâm có khả năng trở nên yên lặng và sống ở mức tỷ lệ trao đổi chất thấp- ăn ít hoặc không trong một thời gian dài, để các sinh vật cung cấp thức ăn cho chúng có cơ hội nhân lên. Nếu không có chức năng này, chúng sẽ nuốt tất cả thức ăn có sẵn trong một thời gian ngắn và có lẽ sẽ chết đói.)

Câu 7:

What can be inferred about the defense mechanisms of the sea cucumber?

A. They are very sensitive to surrounding stimuli.

B. They are almost useless.

C. They are similar to those of most sea creatures.

D. They require group cooperation.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Thông tin: The sea cucumber will eviscerate and regenerate itself if it is attached or even touched; it will do the same if the surrounding water temperature is too high or if the water becomes too polluted.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. that the new American literature was less provincial than the old

B. that World War I caused a dramatic change in America

C. that centers of culture shifted from East to West

D. that most people were wary of the new literature

Lời giải

Chọn đáp án A

Ý chính của bài là : the new American literature was less provincial than the old

Câu 2

A. reactions to foods       
B. food and nutrition    
C. infants and allergies                      
D. a good diet

Lời giải

Chọn đáp án A

Chủ đề của bài viết là: những phản ứng với thức ăn. Đọc bài sẽ dễ dàng thấy những supporting idea cho topic này.

Câu 3

A. rare         
B. simple     
C. marine     
D. odd

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. the eating habits of sea cucumbers

B. the food sources of sea cucumbers

C. the reproduction of sea cucumbers

D. threats to sea cucumbers’ existence

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. It makes them attractive to fish

B. It helps them to protect themselves from danger.

C. It helps them to digest their food.

D. It makes it easier for them to move through the mud.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. gets rid of        
B. grows again     
C. grabs     
D. uses as a weapon

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP