Read the passage carefully, then choose the correct answer:
In an early survey conducted in 1888, a billion and a half people inhabited the earth. Now, the population is about six billion and is growing fast. Even though the rate of growth has begun to slow down, most people believe the population size may be eight billion during the next several years.
If we examine the amount of land available for this ever-increasing population, we begin to see the problem. Not all land is useful to us because it cannot produce food. We can cut out about one fifth of it because it is covered by snow and ice. Then we can cut out another fifth because it is desert. Another fifth is mountains. The other fifth does not have enough soil for crops to grow because it is bare rock. Obviously, with so little land to support us, we should take great care not to reduce it any more or with the rapidly growing population we may sooner or later lack food to eat and place to live in.
What is the main topic of the passage?
Read the passage carefully, then choose the correct answer:
In an early survey conducted in 1888, a billion and a half people inhabited the earth. Now, the population is about six billion and is growing fast. Even though the rate of growth has begun to slow down, most people believe the population size may be eight billion during the next several years.
If we examine the amount of land available for this ever-increasing population, we begin to see the problem. Not all land is useful to us because it cannot produce food. We can cut out about one fifth of it because it is covered by snow and ice. Then we can cut out another fifth because it is desert. Another fifth is mountains. The other fifth does not have enough soil for crops to grow because it is bare rock. Obviously, with so little land to support us, we should take great care not to reduce it any more or with the rapidly growing population we may sooner or later lack food to eat and place to live in.
What is the main topic of the passage?
A. The world's population and the shortage of cultivated land
B. The growth of the world's population.
C. The necessity of reducing the rate of birth.
Câu hỏi trong đề: (Viên chức Mầm non) 30 đề ôn thi tiếng Anh có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án B
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The world's population _______ at present.
The world's population _______ at present.
A. has stopped growing
B. is still growing
C. is decreasing rapidly
Chọn đáp án B
Câu 3:
According to the passage, we _____ .
According to the passage, we _____ .
A. can cultivate on all land.
B. are not influenced by the land reduction
C. can grow crops on bare rock
Chọn đáp án D
Câu 4:
Which of the following is closest in meaning to the word 'bare' in the second paragraph?
Which of the following is closest in meaning to the word 'bare' in the second paragraph?
A. hard
B. empty
C. treeless
Chọn đáp án C
Câu 5:
Which of the following sentences is not true according to the passage?
Which of the following sentences is not true according to the passage?
A. Most of the world's land are uncultivated.
B. The rapid growth of population may lead to a shortage of land
C. Only one fifth of the world's land is being cultivated.
Chọn đáp án D
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. Beautiful
Lời giải
Chọn đáp án C
Giải thích: danh từ mới cộng được ful/ less = adj
Câu 2
A. When falling
B. As he was fallen
C. After having fallen
Lời giải
Chọn đáp án C
Câu 3
A. I have started work here since 2006
B. I have worked here since 2006
C. I have started working here since 2006
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. make
B. divide
C. give
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. enormously
B. enormity
C. enormous
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. checks
B. will check
C. is checking
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.