Traditional media such as printed newspapers and magazines has gradually declined in popularity, and digital media is attracting more and more users, and taking on a dominant role. Today, most people continue reading on a regular basis; however, their reading habits have changed. Many people are reading their favourite newspapers and magazines on their electronic devices such as computers, laptops, and smartphones. This has both benefits and drawbacks.
Printed and digital media can both have the same content, but digital media is usually faster and easier to access. In fact, the number of people buying a daily newspaper or magazine at stores has decreased dramatically. With the help of the Internet, readers can now access information that is updated instantly and receive the latest news from every corner of the world. In addition, electronic media doesn't use paper and is considered more environmentally friendly. Reading news online is generally free of charge, and can be done anytime and anywhere. Many news websites provide video reports or multimedia stories, so people can choose to hear, watch, or read news according to their preferences.
However, readers may face some problems as they read newspapers online. For example, an Internet user may be forced to watch or read all kinds of advertisements before getting to the piece of news he or she is interested in. Online adverts can be very distracting and annoying, and can make readers lose interest in what they are reading. In addition, many online publications focus much more on attracting viewers and followers rather than providing detailed or accurate information.
Nevertheless, digital media is an incredible source of news, information and knowledge, and its benefits outweigh the disadvantages.
(Adapted from Global success)
Which of the following can be the best title for the passage?
Traditional media such as printed newspapers and magazines has gradually declined in popularity, and digital media is attracting more and more users, and taking on a dominant role. Today, most people continue reading on a regular basis; however, their reading habits have changed. Many people are reading their favourite newspapers and magazines on their electronic devices such as computers, laptops, and smartphones. This has both benefits and drawbacks.
Printed and digital media can both have the same content, but digital media is usually faster and easier to access. In fact, the number of people buying a daily newspaper or magazine at stores has decreased dramatically. With the help of the Internet, readers can now access information that is updated instantly and receive the latest news from every corner of the world. In addition, electronic media doesn't use paper and is considered more environmentally friendly. Reading news online is generally free of charge, and can be done anytime and anywhere. Many news websites provide video reports or multimedia stories, so people can choose to hear, watch, or read news according to their preferences.
However, readers may face some problems as they read newspapers online. For example, an Internet user may be forced to watch or read all kinds of advertisements before getting to the piece of news he or she is interested in. Online adverts can be very distracting and annoying, and can make readers lose interest in what they are reading. In addition, many online publications focus much more on attracting viewers and followers rather than providing detailed or accurate information.
Nevertheless, digital media is an incredible source of news, information and knowledge, and its benefits outweigh the disadvantages.
(Adapted from Global success)
Which of the following can be the best title for the passage?
Câu hỏi trong đề: Bộ 5 đề thi giữa kì 2 Tiếng Anh 12 năm 2024-2025 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Hướng dẫn dịch:
A. Tương lai của truyền thông truyền thống và kỹ thuật số
B. Ưu điểm và nhược điểm của truyền thông điện tử
C. Sự thành công của truyền thông mới
D. Bảo tồn truyền thông truyền thống
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The word “multimedia” in paragraph 2 is CLOSEST in meaning to ______.
The word “multimedia” in paragraph 2 is CLOSEST in meaning to ______.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Multimedia (a) = Audiovisual (a) đa phương tiện (âm thanh + hình ảnh…)
Hướng dẫn dịch: Nhiều trang web tin tức cung cấp các bản tin video hoặc các câu chuyện đa phương tiện, vì vậy mọi người có thể lựa chọn nghe, xem hoặc đọc tin tức theo sở thích của mình.
Câu 3:
The word “they” in paragraph 3 refers to ______.
The word “they” in paragraph 3 refers to ______.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Hướng dẫn dịch: Tuy nhiên, người đọc có thể gặp một số vấn đề khi họ đọc báo trực tuyến.
Câu 4:
Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?
Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage?
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: A
Thông tin đáp án B: In addition, many online publications focus much more on attracting viewers and followers rather than providing detailed or accurate information. (Ngoài ra, nhiều ấn phẩm trực tuyến tập trung nhiều hơn vào việc thu hút người xem và người theo dõi hơn là cung cấp thông tin chi tiết hoặc chính xác.)
Thông tin đáp án C: Today, most people continue reading on a regular basis; however, their reading habits have changed. Many people are reading their favourite newspapers and magazines on their electronic devices such as computers, laptops, and smartphones. (Ngày nay, hầu hết mọi người vẫn tiếp tục đọc thường xuyên; tuy nhiên, thói quen đọc của họ đã thay đổi. Nhiều người đang đọc báo và tạp chí yêu thích của họ trên các thiết bị điện tử như máy tính, máy tính xách tay và điện thoại thông minh.)
Thông tin đáp án D: For example, an Internet user may be forced to watch or read all kinds of advertisements before getting to the piece of news he or she is interested in. (Ví dụ, người dùng Internet có thể bị buộc phải xem hoặc đọc đủ loại quảng cáo trước khi đến được mẩu tin mà họ quan tâm.)
Hướng dẫn dịch:
A. Người đọc có thể kiếm lời từ phương tiện truyền thông điện tử.
B. Các tin tức trực tuyến có thể không chi tiết hoặc không đúng sự thật.
C. Phương tiện truyền thông điện tử đã ảnh hưởng đến cách chúng ta đọc.
D. Có quá nhiều quảng cáo trực tuyến.
Dịch bài đọc:
Các phương tiện truyền thông truyền thống như báo in và tạp chí đang dần suy giảm về mức độ phổ biến, trong khi đó, phương tiện truyền thông kỹ thuật số đang thu hút ngày càng nhiều người dùng và chiếm vai trò chủ đạo. Ngày nay, hầu hết mọi người vẫn tiếp tục đọc thường xuyên; tuy nhiên, thói quen đọc của họ đã thay đổi. Nhiều người đang đọc báo và tạp chí yêu thích của họ trên các thiết bị điện tử như máy tính, máy tính xách tay và điện thoại thông minh. Điều này có cả lợi ích và hạn chế.
Cả phương tiện truyền thông in ấn và kỹ thuật số đều có thể có cùng nội dung, nhưng phương tiện truyền thông kỹ thuật số thường nhanh hơn và dễ tiếp cận hơn. Trên thực tế, số lượng người mua báo hoặc tạp chí hàng ngày tại các cửa hàng đã giảm đáng kể. Nhờ Internet, độc giả giờ đây có thể truy cập thông tin được cập nhật tức thì và nhận được tin tức mới nhất từ mọi nơi trên thế giới. Ngoài ra, phương tiện truyền thông điện tử không sử dụng giấy và được coi là thân thiện hơn với môi trường. Việc đọc tin tức trực tuyến thường miễn phí và có thể được thực hiện mọi lúc mọi nơi. Nhiều trang web tin tức cung cấp các bản tin video hoặc các câu chuyện đa phương tiện, vì vậy mọi người có thể lựa chọn nghe, xem hoặc đọc tin tức theo sở thích của mình.
Tuy nhiên, người đọc có thể gặp một số vấn đề khi họ đọc báo trực tuyến. Ví dụ, người dùng Internet có thể bị buộc phải xem hoặc đọc đủ loại quảng cáo trước khi đến được mẩu tin mà họ quan tâm. Quảng cáo trực tuyến có thể rất gây xao nhãng và khó chịu, và có thể khiến người đọc mất hứng thú với những gì họ đang đọc. Ngoài ra, nhiều ấn phẩm trực tuyến tập trung nhiều hơn vào việc thu hút người xem và người theo dõi hơn là cung cấp thông tin chi tiết hoặc chính xác.
Tuy nhiên, phương tiện truyền thông kỹ thuật số là một nguồn tin tức, thông tin và kiến thức vô cùng quý giá, và lợi ích của nó vượt trội hơn so với những nhược điểm.
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: A
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.