VI. Read the passage and decide whether the following statements are True (T), False (F) or there is No Information (NI).
Hi Myriam,
Greeting from Scotland! It’s really cold here. And today it’s snowing, so my sister and I are wearing warm clothes. But we’re having a wonderful time. We’re spending New Year’s Eve with my grandparents. It’s a big celebration here. Scottish people have their own name for it. They call it Hogmanay. People are having a torchlight parade and a street party. It’s really exciting. At the moment, my sister is taking lots of photos to show everyone back home. I’m eating stovies – a Scottish traditional dish. It has got potatoes, beef, onions and butter. My parents are drinking champagne. We’re all waiting to watch the fireworks display at midnight. At midnight, right after the bells strike, people always join hands in a large circle and sing Auld Lang Syne.
See you when I get home.
Sylvia
The weather is always cold and snowy in Scotland.
VI. Read the passage and decide whether the following statements are True (T), False (F) or there is No Information (NI).
Hi Myriam,
Greeting from Scotland! It’s really cold here. And today it’s snowing, so my sister and I are wearing warm clothes. But we’re having a wonderful time. We’re spending New Year’s Eve with my grandparents. It’s a big celebration here. Scottish people have their own name for it. They call it Hogmanay. People are having a torchlight parade and a street party. It’s really exciting. At the moment, my sister is taking lots of photos to show everyone back home. I’m eating stovies – a Scottish traditional dish. It has got potatoes, beef, onions and butter. My parents are drinking champagne. We’re all waiting to watch the fireworks display at midnight. At midnight, right after the bells strike, people always join hands in a large circle and sing Auld Lang Syne.
See you when I get home.
Sylvia
Câu hỏi trong đề: Bộ 5 đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 6 Right on có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
NI
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
The weather is always cold and snowy in Scotland.
(Thời tiết thì luôn lạnh và có tuyết ở Scotland.)
Thông tin: It’s really cold here. And today it’s snowing, so my sister and I are wearing warm clothes.
(Ở đây rất lạnh. Và hôm nay tuyết rơi, vì vậy tôi và chị tôi đang mặc quần áo ấm.)
Do trong đoạn văn không đề cập đến việc thời tiết có luôn lạnh hay có tuyết hay không
=> Chọn No Information
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
In Scotland, Hogmanay is a special name for New Year’s Eve.
T
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
In Scotland, Hogmanay is a special name for New Year’s Eve.
(Ở Scotland, Hogmanay là một cái tên đặc biệt cho đêm giao thừa.)
Thông tin: We’re spending New Year’s Eve with my grandparents. It’s a big celebration here. Scottish people have their own name for it. They call it Hogmanay.
(Chúng tôi đang đón giao thừa với ông bà. Đó là một lễ kỷ niệm lớn ở đây. Người Scotland có tên riêng cho nó. Họ gọi nó là Hogmanay.)
Chọn True
Câu 3:
Sylvia is having stovies and champagne.
Sylvia is having stovies and champagne.
F
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Sylvia is having stovies and champagne.
(Sylvia đang ăn stovies và uống rượu sâm panh.)
Thông tin: I’m eating stovies – a Scottish traditional dish. It has got potatoes, beef, onions and butter. My parents are drinking champagne.
(Tôi đang ăn stovies – một món ăn truyền thống của Scotland. Nó có khoai tây, thịt bò, hành tây và bơ. Bố mẹ tôi đang uống rượu sâm panh.)
Chọn False
Câu 4:
They are watching the fireworks display.
They are watching the fireworks display.
F
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
They are watching the fireworks display.
(Họ đang xem màn bắn pháo hoa.)
Thông tin: We’re all waiting to watch the fireworks display at midnight.
(Tất cả chúng tôi đang chờ xem màn bắn pháo hoa lúc nửa đêm.)
Chọn False
Câu 5:
It’s tradition that people sing Auld Lang Syne at midnight.
It’s tradition that people sing Auld Lang Syne at midnight.
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
It’s tradition that people sing Auld Lang Syne at midnight.
(Theo truyền thống, mọi người hát Auld Lang Syne vào lúc nửa đêm.)
Thông tin: At midnight, right after the bells strike, people always join hands in a large circle and sing Auld Lang Syne.
(Vào lúc nửa đêm, ngay sau khi chuông đánh, mọi người luôn nắm tay nhau thành một vòng tròn lớn và hát Auld Lang Syne.)
Chọn True
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Kiến thức: Dạng của từ
Giải thích:
Có từ nối “and”, trước “and” là “wet” (tính từ) nên sau “and” cũng phải là tính từ => chia “rainy”.
It’s wet and rainy in London. People always have to bring an umbrella.
(Trời ẩm ướt và mưa ở London. Mọi người phải luôn mang theo một chiếc ô.)
Lời giải
Kiến thức: Nghe hiểu
Thông tin: Usually, I go to France or Spain with my family, but this year we went to Italy.
(Thường thì tôi đến Pháp hoặc Tây Ban Nha với gia đình, nhưng năm nay chúng tôi đã đến Ý.)
Câu hỏi: Where did Ben go on his holiday this year?
(Ben đã đi đâu vào kì nghỉ năm nay?)
Đáp án: Italy (Ý)
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.