VI. Read the text about a school in the past. Answer each question with no more than THREE words and/or a number.
MY UNUSUAL DREAM
I'm Dexter, and I'm 11 years old. Last night, I had an unusual dream. In my dream, I travelled back in time and became a student in an old school. The school in my dream was smaller than my real school. There was only one classroom, and there were over fifty children in the classroom. I didn't like the desks and chairs because they looked ugly and small. The school didn't have a library. When the teacher walked into the classroom, my classmates became quiet, and I felt very worried. She looked very strict, and she didn't smile at anyone. The exercises were very difficult and boring. When school finished, I had to go home and help my mom do the housework. School in the past was hard. When I woke up, I still felt scared.
When did Dexter have the dream?
=> ______________________________.
VI. Read the text about a school in the past. Answer each question with no more than THREE words and/or a number.
MY UNUSUAL DREAM
I'm Dexter, and I'm 11 years old. Last night, I had an unusual dream. In my dream, I travelled back in time and became a student in an old school. The school in my dream was smaller than my real school. There was only one classroom, and there were over fifty children in the classroom. I didn't like the desks and chairs because they looked ugly and small. The school didn't have a library. When the teacher walked into the classroom, my classmates became quiet, and I felt very worried. She looked very strict, and she didn't smile at anyone. The exercises were very difficult and boring. When school finished, I had to go home and help my mom do the housework. School in the past was hard. When I woke up, I still felt scared.
When did Dexter have the dream?
=> ______________________________.
Câu hỏi trong đề: Bộ 5 đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 6 Right on có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Thông tin: Last night, I had an unusual dream.
(Tối qua, tôi có một giấc mơ khác thường.)
Câu hỏi: When did Dexter have the dream?
(Dexter đã có giấc mơ vào khi nào?)
Đáp án: Last night (Đêm qua)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
How many students were there at the school?
=> ______________________________.
How many students were there at the school?
=> ______________________________.
Đáp án:
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Thông tin: There was only one classroom, and there were over fifty children in the classroom.
(Chỉ có một lớp học, và có hơn năm mươi đứa trẻ trong lớp.)
Câu hỏi: How many students were there at the school?
(Có bao nhiêu học sinh tại trường?)
Đáp án: Over fifty (Hơn 50)
Câu 3:
How were the desks and chairs?
=> ______________________________.
How were the desks and chairs?
=> ______________________________.
Đáp án:
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Thông tin: I didn't like the desks and chairs because they looked ugly and small.
(Tôi không thích bàn ghế vì chúng trông xấu và nhỏ.)
Câu hỏi: How were the desks and chairs?
(Bàn ghế trông như thế nào?)
Đáp án: Ugly and small (Xấu và nhỏ)
Câu 4:
How was the teacher?
=> ______________________________.
How was the teacher?
=> ______________________________.
Đáp án:
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Thông tin: She looked very strict, and she didn't smile at anyone.
(Cô ấy trông rất nghiêm khắc, và cô ấy không cười với bất cứ ai.)
Câu hỏi: How was the teacher?
(Giáo viên trông như thế nào?)
Đáp án: Very strict (Rất nghiêm khắc)
Câu 5:
After school, what did Dexter help at home?
=> ______________________________.
After school, what did Dexter help at home?
=> ______________________________.
Đáp án:
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Thông tin: When school finished, I had to go home and help my mom do the housework.
(Khi học xong, tôi phải về nhà và giúp mẹ tôi làm việc nhà.)
Câu hỏi: After school, what did Dexter help at home?
(Sau giờ học, Dexter đã phụ giúp gì ở nhà?)
Đáp án: Do the housework (Làm việc nhà)
Tạm dịch bài đọc:
GIẤC MƠ KHÁC THƯỜNG CỦA TÔI
Tôi là Dexter, và tôi 11 tuổi. Đêm qua, tôi có một giấc mơ khác thường. Trong giấc mơ, tôi du hành ngược thời gian và trở thành học sinh của một ngôi trường cũ. Ngôi trường trong giấc mơ của tôi nhỏ hơn ngôi trường thực tại của tôi. Chỉ có một lớp học, và có hơn năm mươi đứa trẻ trong lớp. Tôi không thích bàn và ghế vì chúng trông xấu và nhỏ. Trường không có thư viện. Khi giáo viên bước vào lớp, các bạn cùng lớp của tôi trở nên im lặng, và tôi cảm thấy rất lo lắng. Cô ấy trông rất nghiêm khắc, và cô ấy không cười với bất cứ ai. Các bài tập rất khó và nhàm chán. Khi học xong, tôi phải về nhà và giúp mẹ làm việc nhà. Trường học ngày xưa thật khó. Khi tôi tỉnh dậy, tôi vẫn còn cảm thấy sợ hãi.
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Kiến thức: Hỏi về của ai
Giải thích:
Cấu trúc: Whose + trợ động từ + S + V?
Từ gạch chân là “my mother’s” chỉ sự sở hữu => đặt câu hỏi với “Whose”.
Đáp án: Whose are those green socks?
(Những đôi tất màu xanh lá cây đó là của ai?)
Câu 2
Lời giải
Kiến thức: Đại từ “other”
Giải thích:
other + danh từ số nhiều
Có từ “parts” là danh từ số nhiều => chọn “other”.
Chọn D
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.