VI. Read the passages and complete the following sentences with C (for Coco Chanel) or E (for Ellen MacArthur).
Coco Chanel was born in Saumur, France in 1883. She was a famous fashion designer. In 1913, she began her career with a hat shop in Deauville. Then she quickly added sweaters, skirts and jewellery to her collection and everyone wanted to buy her clothes. She also made perfumes such as Chanel No 5. Chanel was a very beautiful woman, but she didn’t marry and didn’t have any children. She died in Paris in 1971.
Ellen MacArthur was born on July 8th, 1976 in England. When she was eight years old, her aunt took her sailing and Ellen fell in love with the ocean. When she was 18, Ellen sailed around Britain alone in her boat Iduna. In 1997, she went to France and bought a boat called Le Poisson. In 2005, Ellen became world-famous when she sailed her boat 43,000 kilometres around the world alone. “Sailing is my job. It’s a fantastic job and I’m very lucky”, she said.
________ was a famous woman in the world of fashion.
VI. Read the passages and complete the following sentences with C (for Coco Chanel) or E (for Ellen MacArthur).
Coco Chanel was born in Saumur, France in 1883. She was a famous fashion designer. In 1913, she began her career with a hat shop in Deauville. Then she quickly added sweaters, skirts and jewellery to her collection and everyone wanted to buy her clothes. She also made perfumes such as Chanel No 5. Chanel was a very beautiful woman, but she didn’t marry and didn’t have any children. She died in Paris in 1971.
Ellen MacArthur was born on July 8th, 1976 in England. When she was eight years old, her aunt took her sailing and Ellen fell in love with the ocean. When she was 18, Ellen sailed around Britain alone in her boat Iduna. In 1997, she went to France and bought a boat called Le Poisson. In 2005, Ellen became world-famous when she sailed her boat 43,000 kilometres around the world alone. “Sailing is my job. It’s a fantastic job and I’m very lucky”, she said.
________ was a famous woman in the world of fashion.
Câu hỏi trong đề: Bộ 5 đề thi Giữa kì 2 Tiếng Anh 6 Right on có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Coco Chanel was a famous woman in the world of fashion.
(Coco Chanel là một người phụ nữ nổi tiếng trong giới thời trang.)
Thông tin: She was a famous fashion designer.
(Bà ấy là một nhà thiết kế thời trang nổi tiếng.)
Đáp án: C
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
.________ loved the ocean when she was young.
.________ loved the ocean when she was young.
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Ellen MacArthur loved the ocean when she was young.
(Ellen MacArthur yêu đại dương khi còn trẻ.)
Thông tin: “When she was eight years old, her aunt took her sailing and Ellen fell in love with the ocean.”
(Khi bà tám tuổi, dì của bà đã đưa bà đi chèo thuyền và Ellen đã yêu đại dương.)
Đáp án: E
Câu 3:
.________ moved to another country at the age of 21.
.________ moved to another country at the age of 21.
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Ellen MacArthur moved to another country at the age of 21.
(Ellen MacArthur chuyển đến một quốc gia khác ở tuổi 21.)
Thông tin: Ellen MacArthur was born on July 8th, 1976 in England.
(Ellen MacArthur sinh ngày 8 tháng 7 năm 1976 tại Nước Anh.)
In 1997, she went to France and bought a boat called Le Poisson.
(Năm 1997, bà đến Pháp và mua một chiếc thuyền tên là Le Poisson.)
=> Bà sinh năm 1976, năm 1997 đến Pháp => đến Pháp ở tuổi 21.
Đáp án: E
Câu 4:
________ started her career by designing hats.
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Coco Chanel started her career by designing hats.
(Coco Chanel bắt đầu sự nghiệp của mình bằng việc thiết kế mũ.)
Thông tin: In 1913, she began her career with a hat shop in Deauville.
(Năm 1913, bà bắt đầu sự nghiệp của mình với một cửa hàng bán mũ ở Deauville.)
Đáp án: C
Câu 5:
.________ was famous for her solo voyage around the world.
.________ was famous for her solo voyage around the world.
Kiến thức: Đọc hiểu
Giải thích:
Ellen MacArthur was famous for her solo voyage around the world.
(Ellen MacArthur nổi tiếng với hành trình vòng quanh thế giới một mình.)
Thông tin: In 2005, Ellen became world-famous when she sailed her boat 43,000 kilometres around the world alone.
(Năm 2005, Ellen trở nên nổi tiếng thế giới khi một mình chèo thuyền đi vòng quanh thế giới 43.000 km.)
Đáp án: E
Tạm dịch bài đọc:
Coco Chanel sinh năm 1883 tại Saumur, Pháp. Bà là một nhà thiết kế thời trang nổi tiếng. Năm 1913, bà bắt đầu sự nghiệp của mình với một cửa hàng bán mũ ở Deauville. Sau đó, bà ấy nhanh chóng thêm áo len, váy và đồ trang sức vào bộ sưu tập của mình và mọi người đều muốn mua quần áo của bà. Bà cũng sản xuất nước hoa như Chanel No 5. Chanel là một phụ nữ rất xinh đẹp, nhưng bà không kết hôn và không có con. Bà mất ở Paris năm 1971.
Ellen MacArthur sinh ngày 8 tháng 7 năm 1976 tại Nước Anh. Khi bà tám tuổi, dì của bà đã đưa bà đi chèo thuyền và Ellen đã yêu đại dương. Khi Ellen 18 tuổi, bà một mình đi vòng quanh nước Anh trên chiếc thuyền Iduna của mình. Năm 1997, bà đến Pháp và mua một chiếc thuyền tên là Le Poisson. Năm 2005, Ellen trở nên nổi tiếng trên thế giới khi một mình chèo thuyền đi vòng quanh thế giới 43.000 km. “Chèo thuyền là công việc của tôi. Đó là một công việc tuyệt vời và tôi rất may mắn”, bà nói.
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Kiến thức: Nghe hiểu
Thông tin:
I’m on holiday with my family in New Zealand. It’s near Australia.
(Tôi đang đi nghỉ cùng gia đình ở New Zealand. Nó gần Úc.)
Đáp án: Place: New Zealand, near Australia
Lời giải
Kiến thức: Từ vựng
Giải thích: Đề cập đến “weather” (thời tiết) => chọn “cloudy” (nhiều mây).
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.