khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

03/07/2026 55 Lưu

Rewrite the following sentences by using relative clauses.

He worked for a woman. She used to be an artist.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

He worked for a woman who used to be an artist.

He worked for a woman who used to be an artist.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

They called a doctor. He lived nearby.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

They called a doctor who lived nearby.

They called a doctor who lived nearby.

Câu 3:

I wrote an email to my sister. She lives in Italy.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

I wrote an email to my sister who lives in Italy.

I wrote an email to my sister who lives in Italy.

Câu 4:

Linh liked the waiter. He was very friendly.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Linh liked the waiter who was very friendly.

Linh liked the waiter who was very friendly.

Câu 5:

We broke a car. It belonged to my uncle.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

We broke a car that belonged to my uncle.

We broke a car that belonged to my uncle.

Câu 6:

Ba dropped a cup. It was new.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Ba dropped a cup which was new.

Ba dropped a cup which was new.

Câu 7:

Nam loves books. They have happy endings.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Nam loves books that have happy endings.

Nam loves books that have happy endings.

Câu 8:

I live in a city. It is in the north of Vietnam.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

I live in a city that is in the north of Vietnam.

I live in a city that is in the north of Vietnam.

Câu 9:

The man is in the class. He is wearing a blue hat.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The man who is wearing a blue hat is in the class.

The man who is wearing a blue hat is in the class.

Câu 10:

The woman works in a hospital. She is from India.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The woman who is from India works in a hospital.

The woman who is from India works in a hospital.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

She bought the car her mother had recommended.

She bought the car her mother had recommended.

Lời giải

Đáp án:

The first girl who knows the truth has just come.

The first girl who knows the truth has just come.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP